Tuesday, August 11, 2015

TIPS ! HILANGKAN PARUT 100%

Sengetkan kepala awak..hihik!

PS :Put is not letak, put stand for Puteri aka Cikput.


Azwan Ali : Muka dah macam kawah bulan dah kau nie.
Azlina : Kau patut duduk rumah sorok muka kau bawah kipas.
Maselan : Adakah mata aku kabur sampai kau nampak buruk sangat?

Pernah tak korang alami mulut-mulut puaka macamnie?? Sedih dia takyah cakap, I feel u sebab put ade dalam keadaan muka teruk tahap kritikal mata dgn mulut je takde jerawat tau.. 
ALL OVER MY FACE ade jerawat bengkak-bengkak yang teruk!

Allahhh..time tue, perasaan sape yang tak hiba orang gelar kau jerawat, kawah bulan dan kau Nampak berusia gila kot on that time, sampai makcik pon boleh panggil kau akak . (Makcik tue sebenarnye perasan muda )

hmmm.. nak share lg tak gmbr time muka tengah disaster?
thanks sayang terima saya seadaanya, awak jea yang terima muka hodoh saya time nie


Put struggle dengan jerawatt teruk nie dalam 1 years, selepas guna 1 produk nie.. fyi my face alah dgn chemical, nanti dia akan naik rashes teruk, then akan membengkak-bengkak.. That’s why my face senang naik jerawat, sensitive kot! And that’s why I try my best utk diri sendiri, untuk kebaikkan diri sendiri dan orang ramai, supaya tak tertipu dengan helah nak cepat cantik nie. Because i always tertipu dgn iklan dorang. heheheh...Semua orang risau, especially farhakim and of kos Mak, sampai bawak pergi jumpe ustaz tanye, tapi ustaz cakap ade orang dengki, dia hantar santau kulit. But yela, kuasa Allah, we need to redha... soooo.... 

Mostly customer yang cari put ade 3 tujuan.
  1.    NAK PUTIH
  2.    NAK HILANGKAN JERAWAT
  3.    NAK HILANG KAN PARUT 


Ini antara top request dari customer Put, awakkkk tau tak kulit putih nie susah jaga? Calar sikit sebatu dah nampak. Tapi apekan daya semua nak cerah gebu gebas kan? Put usahakan, cari terbaik untuk semua.  But harini put taknak cerita pasal nak putih. Fokus kita harini ialah ‘ PARUT BEKAS JERAWAT’ especially hat yang berlubang tue. Cuba macam-macam tapi tak jalan kan?

Nak tau put buat macamana dengan kesan-kesan parut jerawat teruk nie.. jeng jeng jeng!

tadaaaaa... seriusly i didnt expect my face akan getting better.
hmmm korang feel me tak?? rase macam nak nangis tengok perubahan diri sendiri.
even make up doesnt lie too me, kalau muka bergerutu mekap pon xkan licin .sobsob!



Put cerita dari A sampai Z la eh, dari jage kulit sampai jaga parut . Nie put kasi petua, exclusive untuk pembaca put yang setia. Boleh click follow untuk next petua okay. CHING!  (angkat kening)



    WATER 
Hang kena banyak minum air, jangan dok balun air manis ja, tak elok. Minum air putih tue banyak-banyak! Kalau air mineral lagi bagus, bagus dari drinking water sayangku. Jangan bagi alasan malas, nanti buruk pon kau bebel juga.





      EAT CLEAN & DETOX
Makan buah-buahan macam kiwi, tembikai, nenas epal hijau, sayur sayuran dan makanan wajib dikurangkan minyak. Buat air detox, kalau malas sangat amalkan teh roiboss setiap pagi, antioksidant dia tinggi oih! Kalau time korang tetibe amalkan dan jerawat banyak keluar, then badan korang banyak toksid, sila jangan berhenti yea? Oh! Ayammmm pon can cause acne tau. Kalau rase payah nye nak kunyah, korang buat jus. Yes! Jus senang kan? Tapi make sure pure la, tak nak la campur air sebaldi. Well hello, xbermaksud korang tak boleh makan makanan yang biasa korang makan, cumaaa less is more baby.Dan jangan lupa kurangkan manis dalam minuman.


SKINCARE

Seperti semua sedia maklum, put nie jenis berani mati cuba produk itu ini. Masa muka elok guna flawless skincare, put pergi gatal tukar produk 1 tue, dan utk pengetahuan semua, put sekarang tengah jadi tikus makmal utk produk baru put xlama lagi. Insyallah..
doakan.. da 4x tukar formula, tetap naik jerawat weolls..huk!OK tapi now mmg stick dengan flawless skincare jea, tue amat membantu, selain dari Weekly pakai Clay mask, dan other things..


     HYGIENE 
Yang ke empat , bilik , tuala mandi, tuala lap muka, make up brush, tudung, baju dan what so ever… please please please take a good care ! Paling penting adalahhh sarung bantal! CUCI, tudung jangan dok peram sampai sebulan baru cuci sedas! Tuala jangan dok perap, pergi jemur kat tengah panas hari-hari, jangan biar masam! Tuala lap muka kalau boleh cuci eberydayyy susah sangat guna tisu! GERAM nie.. hehehe.. make up brush penting! Bila da berkuman, hari-harilah kau sapu kuman kt muka then whatsapp put, why my face breakout eh.. ehhh reti jage kebersihan tak awak nie sayang? Sarung bantal tue tukar every week , kalau malas sangat lapik kain batik then tidur. Please don’t sleep with rambut macam kak limah, ikat sanggul and sleep well.

   TIDUR
 – Tahu tak, waktu malam sekitar jam 12am sampai 3am kulit anda menggantikan sel 2x lebih efektif berbanding siang. Jadi untuk mendapatkan kulit yang cantik, uolls perlu sangat jaga kualiti tidur uolls. Tidur lambat, akan menjadikan muka korang lesu dan kusam. Hat nie put loser, memang susah tidur malam. huhuhu

   EXERCISE
Hmmm.. macam tak penting ye dak? Tapi tau x, bila kita exercise tue, rembisan peluh tue bagus keluarkan toksid dari badan. Sebab tue jarang ahli sukan ade skin problem.. tapi depends la, kalau benda lain dia tak jage, tak jadik juga kan. hohok!


 SUPPLEMENT
Put tak tinggal makan vitamin c, yela mane tak nye sebotol boleh tahan 8 bulan. hihik! kadang-kadang termiss juga, yang penting, makan supplement kene banyak minum air, sometimes kalau teruja dengan iklan put try other supplement macam olicandy dan placenta white. NOT Bad, so far put suka olicandy, and suggest korang try olicandy.




CARA HILANGKAN PARUT DENGAN CEPAT
okay, normally my skin xkan jadi terus elok tanpa tumbuh seekor pon jerawat bulanan. then tinggal parut, so how i handle with parut?? So mula-mula put guna 1.0mm , utk parut berlubang, now put just guna 0.5mm utk parut biasa and maintain... Jangan picit jerawat sangat okay?Cepat sangat dermaroller nie hilangkan parut, cik put sukaaaaaa


MAINTAIN DAN ROUTINE
Jangan ingat harini buat , esok tak buat minggu depan baru buat balik, kulit awak akan elok. dan jangan ingat buat harini terus chingggg wow! elok da kulit.. NO! which is korang kene istiqomah, macam beribadah juga, istiqomah dalam semua perkara.

NIE LIST PRODUCT PUT GUNAKAN

Daily - Flawless skincare 4 in 1. RM90
Acne care - Acne Cream flawless RM30
Weekly - Aztec clay mask. RM50
Parut - Dermaroller RM80
Serum - Serum Sensual vitamin c. RM7 /PCS

Suplement - Nowfood vitamin c rosehip  RM100
 Olicandy RM55



BOLEH USHAR semua product nie dekat instagram bawah nie
jangan risau, semua benda nie tahan, and tak perlu beli serentak pon, beli mana mampu dan perlu dulu okay??

Skincare & Suplement     https://instagram.com/puteridamiaa__/
Dermaroller      https://instagram.com/dermaroller.malaysia/
jangan lupa follow shopping port puthttps://instagram.com/mia_cattura/


LIKE MY PAGE




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT