Saturday, June 27, 2015

CLEAR SKIN IN ONE NIGHT : ACNE SKIN REMEDY

Its been a while Cikput didn't update anything.

LAME

LAME

LAME

I've been busy, for my lovely shop renovation. Do visit my ig ya ! And of kos my shop too.. hiks!

Okay, I don't want to waste our time, lets do it ! I have a bunch of home made beauty remedy , but today I just wanna share with you a simple one. Maybe its common but a bit different. 

Maybe...

Cinnamon Honey Mask.

1ts Cinnamon Powder ( u can get it from maydin, rempah ratus area i if I'm not mistaken)
1ts Honey ( Im using the raw one, u can buy it from me , do search @puteridamiaa__ instagram)
2 Drop of Habatussauda

Mix all the ingredient well, until it become a paste. 


Then , with your clean face, put it on your face, all over your face like this, don't rub, just slowly pat it on your skin, and relax. Drink some greentea to boost your body . Btw where is 'habatussauda'? do google.. i forgot to take a picture >.<


Look disgusting but very effective for acne prone skin like me. Trust me! Leave it about 10-20 minutes before u rinse of with warm cloth or warm water. And splash it back with cold water to shrink your pores.


Too lazy with your own home remedy? Acne never stop bothering you? Let me help you! You want to know how i get this clear skin? Visit my instagram @puteridamiaa__ for more tips and natural beauty product. Insyallah.. affordable price! Ramadhan promotion is happening now!



VISIT MY ONLINE VENDOR SHOP


VISIT MY BEAUTY REMEDY SHOP


VISIT MY PERSONAL IG


"we are not born to be perfect, we born to be real"

DO YOU KNOW??






LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, June 18, 2015

FOOD REVIEW : Bayu Village Senawang.

Assalamualaikum.

Selamat Berpuasa semua. harini put nak share 1 tempat makan yang for me memang puas hati sangat lah.. hihik! sebab put berjaya menghabiskan semua lauk dan nasi tanpa pembaziran. yehaaa... kipidap!

As i state kat title entry, bayu village yg terletak kt senawang.
1st time try makan kt sini, and sangat puas hati.. thats why kita tulis entry utk awakk bayu village, layanan pon tiptop! x lambat.. Insyallah ade rezeki ke sana lagi lah kita.. ye mak??


 muka bangga makcik dapat makan sedap.. kihkih..



muka pakcik kerek dapat makan sedap..

mmg tak dapat la tangkap gambar kalau tak candid uolls.. kemain susah lagi.
nie antara makanan yg put order malam tue, put sampai lebih kurang jam 9, dari pd 8.30 gitu. malam yea bukan siang.. mane ade org makan seafood pagi.





 Butter Prawn (non creamy)

sape yang suka benda fresh akan suka keenakkan makanan nie, 
alamak! terliur cerite bulan puasa nie jahhh...
udang fresh, rasa butter tue terasa, 
secukup rasa.
Daun kari terasa but still rase fresh udang.

4.5 bintang.



Ketam berempah

susah gila nak cari ketam fresh sekarang, even makan kt kedai, terasa macam ketam lama, isi lembik. yuck!

but this is awesome, 1st time makan ketam berempah nie.. dengan nasi taj mahal pulak tue..ala, beras panjang tue.. mmg rempah dia terasa and tak jemu, plussss kalau dia banyakkan sikit kuah mmg terbaik!

4.5 bintang



Sayur capchoi 

dalam semua lauk, nie paling x menambat hati, rasa dia kurang, rasa kalau dia just rebus capchoi tue then tuang sos tiram, settle. No need kot cendawan tue, rasa da x fresh, rasa cendawan je lebih.

2 bintang 


Sotong goreng tepung.

Tahniah sbb berjaya masak sotong lembut tp x kecut, cane eh engkorang buat??
sedappppp...

5 bintang.


i think nie killer, 

ikan bakar cicah kicap dan air asam.
korang patut rasa, sbb rasa rempah dia terasa, macam perap semalaman, padahal x sampai sejam order dah sampaii..




Surrounding dia okay, relax, korang blh duk bersila atau dok kat meja. ikutlah korang nak duk macamana okay?



u should que kt depan tue amek sotong , udang , ikan fresh then minta dia suggest makan ape..
Cik abang depan tue kemain lg asyik tanye bf kita mana.. cheit! abg nie boringgglaa.. orang nak makan lahhhh... hahaha! tapi takpe dia melawak je tue, fahammm..

And you know what, nie 1st time tau makan kt kedai nasi basmati.. sedappp gila! licin pinggan..




Syurga saya, tempat gado, tempat manja.. meowwww!!



Tempat nangis, hihik!! juga syurga saya <3

Seronok tengok dorang happy.. Alhamdulillah, kalau kita berkongsi.. kadang Allah kasi rezeki lebih.. hiks!! semoga saya terus dapat buat dorang happy..
btw mmg recomanded sgt tempat nie, sebab murah.. semua yang saya makan nie hanya RM111.50 sahaja.. terkejut gigirl! murahh nk compare tempat lain.. kan??

lokasi dia : waze bayu village, konfem jumpe.. 
lepastue bagitau put okay sedap ke tidak menu lain??

till then.. xoxo - cikput ^^


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT