Monday, February 9, 2015

CARA HILANGKAN CHICKEN POX DENGAN CEPAT

Assalamualaikum..

2015 start with big NO situation, which is my father admitted to ICU because buah pinggang abah da x function anymore. Perasaan time tue, hanya Allah je yang tahu..Alhamdulillah, umur abah masih panjang, doakan abah cpt sembuh.. now on kene buat dialisis 3x a week.

And one morning, put bangun dari tidur suddenly rase gatal kat belakang badan, eh! why ade bumpy2 kt belakang nie, xpernah pulak ade terlibat dengan kes jerawat badan. Badan start rasa lesu, put x demam lg time nie. Still kuat. kehkehkeh.

Keluar dengan farhakim, konon nak pergi makan2 la kejap then i said yang why saya tak larat sangat eh, tengok muka pon macam ada jerawat baru banyak, semalam takde pon. Dia pon segera la cari air kelapa, 1st time keluar tak makan pape dan terus balik. Sorry yang :'(

Balik, minum air kelapa. Nahhh tidur sampai malam, lesu habis! Malam akak ipar datang, eh dik nie kene chicken pox nie. haa sudah! gawat seyh! Aku pon gelabah, camane nie macamane nie, Butik Mia_Cattura kita tak lama lagi nak bukak, kurang sebulan >..<

horrible face of me

Esok pergi klinik, dapatlah ubat chicken pox dan ubat demam, tapi makin lama makin naik banyak. Badan dan muka, all over my face, (dalah susah nak jage, senang2 je dia rosakkan muka aku, spoil!)
Post kat facebook pasal kene chicken pox, ha masing2 bagi petua itu dan ini, mostly suruh minum air kelapa.

Then ade sorang akk yang baik hati, dia inbox put how she control her pox pox bila dia kene lebih kurang 1
bulan before kawen.


"Dear.. Just nak share. Akak kena demam campak yg teruk lg sebulan lebih nak kawen. Abih muka and badan xyah ckp la. What akak do is.. Gi beli organic aid Vit E concentrate yg 18,900 iu and sapu kt tempat campak. Then pegi kedai ubat cina cari serbuk mutiara. Minum serbuk mutiara tu seminggu 2kali. For 3 months. Amek yg best gred. Pas tu akak amek collagen drink nk bg heal cepat the parut. InsyaAllah. Give a try"

Bukan setakat cakap, siap pos lagi serbuk mutiara tue oke! Lucky me lah!Thanks akk, jasamu ku kenang.lepastue kumpul semua tips, put try makan serbuk mutiara seminggu 2x, serbuk mutiara tue complicated sikit nak dapat, kat kedai sensei yang lama2 tue je ada, garlic capsule sehari dua biji, vitamin C rosehip as always



xsampai seminggu, da reda da, semua da mati dan tinggal parut je sekarang nak kena hilangkan.nnt put tunjuk gambar terbaru ok?? put degil, orang x bg makan seafood , put tak boleh ikut, orang tak bg makan kicap, time tue la nampak kicap sangat best lalu tertuang laaa...

follow put kat instagram, 
untuk update terkini, pasal kerja, bisness. hihik! 


atas - 2012 
bawah - 2014
chachaaaa,.. nie put before and after pandai jage diri, jage kulit.. beza tak?? hihik!
put tetap orang sama.. xoxo..



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT