Tuesday, August 11, 2015

TIPS ! HILANGKAN PARUT 100%

Sengetkan kepala awak..hihik!

PS :Put is not letak, put stand for Puteri aka Cikput.


Azwan Ali : Muka dah macam kawah bulan dah kau nie.
Azlina : Kau patut duduk rumah sorok muka kau bawah kipas.
Maselan : Adakah mata aku kabur sampai kau nampak buruk sangat?

Pernah tak korang alami mulut-mulut puaka macamnie?? Sedih dia takyah cakap, I feel u sebab put ade dalam keadaan muka teruk tahap kritikal mata dgn mulut je takde jerawat tau.. 
ALL OVER MY FACE ade jerawat bengkak-bengkak yang teruk!

Allahhh..time tue, perasaan sape yang tak hiba orang gelar kau jerawat, kawah bulan dan kau Nampak berusia gila kot on that time, sampai makcik pon boleh panggil kau akak . (Makcik tue sebenarnye perasan muda )

hmmm.. nak share lg tak gmbr time muka tengah disaster?
thanks sayang terima saya seadaanya, awak jea yang terima muka hodoh saya time nie


Put struggle dengan jerawatt teruk nie dalam 1 years, selepas guna 1 produk nie.. fyi my face alah dgn chemical, nanti dia akan naik rashes teruk, then akan membengkak-bengkak.. That’s why my face senang naik jerawat, sensitive kot! And that’s why I try my best utk diri sendiri, untuk kebaikkan diri sendiri dan orang ramai, supaya tak tertipu dengan helah nak cepat cantik nie. Because i always tertipu dgn iklan dorang. heheheh...Semua orang risau, especially farhakim and of kos Mak, sampai bawak pergi jumpe ustaz tanye, tapi ustaz cakap ade orang dengki, dia hantar santau kulit. But yela, kuasa Allah, we need to redha... soooo.... 

Mostly customer yang cari put ade 3 tujuan.
  1.    NAK PUTIH
  2.    NAK HILANGKAN JERAWAT
  3.    NAK HILANG KAN PARUT 


Ini antara top request dari customer Put, awakkkk tau tak kulit putih nie susah jaga? Calar sikit sebatu dah nampak. Tapi apekan daya semua nak cerah gebu gebas kan? Put usahakan, cari terbaik untuk semua.  But harini put taknak cerita pasal nak putih. Fokus kita harini ialah ‘ PARUT BEKAS JERAWAT’ especially hat yang berlubang tue. Cuba macam-macam tapi tak jalan kan?

Nak tau put buat macamana dengan kesan-kesan parut jerawat teruk nie.. jeng jeng jeng!

tadaaaaa... seriusly i didnt expect my face akan getting better.
hmmm korang feel me tak?? rase macam nak nangis tengok perubahan diri sendiri.
even make up doesnt lie too me, kalau muka bergerutu mekap pon xkan licin .sobsob!



Put cerita dari A sampai Z la eh, dari jage kulit sampai jaga parut . Nie put kasi petua, exclusive untuk pembaca put yang setia. Boleh click follow untuk next petua okay. CHING!  (angkat kening)



    WATER 
Hang kena banyak minum air, jangan dok balun air manis ja, tak elok. Minum air putih tue banyak-banyak! Kalau air mineral lagi bagus, bagus dari drinking water sayangku. Jangan bagi alasan malas, nanti buruk pon kau bebel juga.





      EAT CLEAN & DETOX
Makan buah-buahan macam kiwi, tembikai, nenas epal hijau, sayur sayuran dan makanan wajib dikurangkan minyak. Buat air detox, kalau malas sangat amalkan teh roiboss setiap pagi, antioksidant dia tinggi oih! Kalau time korang tetibe amalkan dan jerawat banyak keluar, then badan korang banyak toksid, sila jangan berhenti yea? Oh! Ayammmm pon can cause acne tau. Kalau rase payah nye nak kunyah, korang buat jus. Yes! Jus senang kan? Tapi make sure pure la, tak nak la campur air sebaldi. Well hello, xbermaksud korang tak boleh makan makanan yang biasa korang makan, cumaaa less is more baby.Dan jangan lupa kurangkan manis dalam minuman.


SKINCARE

Seperti semua sedia maklum, put nie jenis berani mati cuba produk itu ini. Masa muka elok guna flawless skincare, put pergi gatal tukar produk 1 tue, dan utk pengetahuan semua, put sekarang tengah jadi tikus makmal utk produk baru put xlama lagi. Insyallah..
doakan.. da 4x tukar formula, tetap naik jerawat weolls..huk!OK tapi now mmg stick dengan flawless skincare jea, tue amat membantu, selain dari Weekly pakai Clay mask, dan other things..


     HYGIENE 
Yang ke empat , bilik , tuala mandi, tuala lap muka, make up brush, tudung, baju dan what so ever… please please please take a good care ! Paling penting adalahhh sarung bantal! CUCI, tudung jangan dok peram sampai sebulan baru cuci sedas! Tuala jangan dok perap, pergi jemur kat tengah panas hari-hari, jangan biar masam! Tuala lap muka kalau boleh cuci eberydayyy susah sangat guna tisu! GERAM nie.. hehehe.. make up brush penting! Bila da berkuman, hari-harilah kau sapu kuman kt muka then whatsapp put, why my face breakout eh.. ehhh reti jage kebersihan tak awak nie sayang? Sarung bantal tue tukar every week , kalau malas sangat lapik kain batik then tidur. Please don’t sleep with rambut macam kak limah, ikat sanggul and sleep well.

   TIDUR
 – Tahu tak, waktu malam sekitar jam 12am sampai 3am kulit anda menggantikan sel 2x lebih efektif berbanding siang. Jadi untuk mendapatkan kulit yang cantik, uolls perlu sangat jaga kualiti tidur uolls. Tidur lambat, akan menjadikan muka korang lesu dan kusam. Hat nie put loser, memang susah tidur malam. huhuhu

   EXERCISE
Hmmm.. macam tak penting ye dak? Tapi tau x, bila kita exercise tue, rembisan peluh tue bagus keluarkan toksid dari badan. Sebab tue jarang ahli sukan ade skin problem.. tapi depends la, kalau benda lain dia tak jage, tak jadik juga kan. hohok!


 SUPPLEMENT
Put tak tinggal makan vitamin c, yela mane tak nye sebotol boleh tahan 8 bulan. hihik! kadang-kadang termiss juga, yang penting, makan supplement kene banyak minum air, sometimes kalau teruja dengan iklan put try other supplement macam olicandy dan placenta white. NOT Bad, so far put suka olicandy, and suggest korang try olicandy.




CARA HILANGKAN PARUT DENGAN CEPAT
okay, normally my skin xkan jadi terus elok tanpa tumbuh seekor pon jerawat bulanan. then tinggal parut, so how i handle with parut?? So mula-mula put guna 1.0mm , utk parut berlubang, now put just guna 0.5mm utk parut biasa and maintain... Jangan picit jerawat sangat okay?Cepat sangat dermaroller nie hilangkan parut, cik put sukaaaaaa


MAINTAIN DAN ROUTINE
Jangan ingat harini buat , esok tak buat minggu depan baru buat balik, kulit awak akan elok. dan jangan ingat buat harini terus chingggg wow! elok da kulit.. NO! which is korang kene istiqomah, macam beribadah juga, istiqomah dalam semua perkara.

NIE LIST PRODUCT PUT GUNAKAN

Daily - Flawless skincare 4 in 1. RM90
Acne care - Acne Cream flawless RM30
Weekly - Aztec clay mask. RM50
Parut - Dermaroller RM80
Serum - Serum Sensual vitamin c. RM7 /PCS

Suplement - Nowfood vitamin c rosehip  RM100
 Olicandy RM55



BOLEH USHAR semua product nie dekat instagram bawah nie
jangan risau, semua benda nie tahan, and tak perlu beli serentak pon, beli mana mampu dan perlu dulu okay??

Skincare & Suplement     https://instagram.com/puteridamiaa__/
Dermaroller      https://instagram.com/dermaroller.malaysia/
jangan lupa follow shopping port puthttps://instagram.com/mia_cattura/


LIKE MY PAGE




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, July 2, 2015

Princess story part 1

Hmm..
Put anak bongsu, dari 6 orang adik beradik and yes im the only girl in my family. And the thing is, my life is unnormal like others. No akak tempat untuk mengadu, takde adik untuk bergurau senda. Just me, a plain me. 

I am 24 years old this year, and nothing much in my life kecuali my career. Dari online bisness turn to owner of Mia Cattura Boutique. Kahwin? Tunggu perlepasan yang tak lepas-lepas. Doakan yea.

Cuma...kadang-kadang, its something like macam nak menjerit kuat-kuat atau nak hentak hammer kuat2 atau nak campak semua barang bagi pecah.. tapi kau x mampu. Hanya mampu berangan nak buat semua benda kau impikan , tapi tinggal angan-angan.

Kalau korang follow my ig, nampak sangat, I'm such a lonely person yang ade dua tiga orang kawan dan seorang kekasih hati, ha! Okay lah kan dari takde?

NO my life is not miserable but, protectable. 

I don't have much friend, adelah sikit. Tapi yang sikit tue, nasiblah tak menyakitkan hati.
BUT WHY? Kenape put tak ramai kawan? Put bukannye un sosial person, just tak semua orang boleh handle with my situation and finally they will go away. Sebab bosan, ada kawan tapi tak boleh keluar sama, tak boleh lepak , hangout, vacation and bla bla bla.

My life now, bangun, kerja , makan , tidur, bayar bil. hahahah..

Ya.... my life is boring..

And to Farhakim, u know u always be a part of my boring life.
Missbah and Nadirah, thank you for being kind of annoying and make my life didn't boring too much.

Maybe one day , i will find a true freedom.
Tapi umur berapa eh? 
Wallahualam...

Alhamdulillah untuk semua ujian ya Allah. My life should be more extreme ala-ala angelina jolie dalam Lara Comb. 



Kawan dari darjah tiga.
Kadang dorang dah bosan dengar masalah aku.
Masalah 1 yang tak settledown.

Aku sayang korang <3.

Farhakim 
Thanks for being annoying
Thanks for being apart of my boring life.
Please make me a rainbow.





LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Saturday, June 27, 2015

CLEAR SKIN IN ONE NIGHT : ACNE SKIN REMEDY

Its been a while Cikput didn't update anything.

LAME

LAME

LAME

I've been busy, for my lovely shop renovation. Do visit my ig ya ! And of kos my shop too.. hiks!

Okay, I don't want to waste our time, lets do it ! I have a bunch of home made beauty remedy , but today I just wanna share with you a simple one. Maybe its common but a bit different. 

Maybe...

Cinnamon Honey Mask.

1ts Cinnamon Powder ( u can get it from maydin, rempah ratus area i if I'm not mistaken)
1ts Honey ( Im using the raw one, u can buy it from me , do search @puteridamiaa__ instagram)
2 Drop of Habatussauda

Mix all the ingredient well, until it become a paste. 


Then , with your clean face, put it on your face, all over your face like this, don't rub, just slowly pat it on your skin, and relax. Drink some greentea to boost your body . Btw where is 'habatussauda'? do google.. i forgot to take a picture >.<


Look disgusting but very effective for acne prone skin like me. Trust me! Leave it about 10-20 minutes before u rinse of with warm cloth or warm water. And splash it back with cold water to shrink your pores.


Too lazy with your own home remedy? Acne never stop bothering you? Let me help you! You want to know how i get this clear skin? Visit my instagram @puteridamiaa__ for more tips and natural beauty product. Insyallah.. affordable price! Ramadhan promotion is happening now!



VISIT MY ONLINE VENDOR SHOP


VISIT MY BEAUTY REMEDY SHOP


VISIT MY PERSONAL IG


"we are not born to be perfect, we born to be real"

DO YOU KNOW??






LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, June 18, 2015

FOOD REVIEW : Bayu Village Senawang.

Assalamualaikum.

Selamat Berpuasa semua. harini put nak share 1 tempat makan yang for me memang puas hati sangat lah.. hihik! sebab put berjaya menghabiskan semua lauk dan nasi tanpa pembaziran. yehaaa... kipidap!

As i state kat title entry, bayu village yg terletak kt senawang.
1st time try makan kt sini, and sangat puas hati.. thats why kita tulis entry utk awakk bayu village, layanan pon tiptop! x lambat.. Insyallah ade rezeki ke sana lagi lah kita.. ye mak??


 muka bangga makcik dapat makan sedap.. kihkih..



muka pakcik kerek dapat makan sedap..

mmg tak dapat la tangkap gambar kalau tak candid uolls.. kemain susah lagi.
nie antara makanan yg put order malam tue, put sampai lebih kurang jam 9, dari pd 8.30 gitu. malam yea bukan siang.. mane ade org makan seafood pagi.





 Butter Prawn (non creamy)

sape yang suka benda fresh akan suka keenakkan makanan nie, 
alamak! terliur cerite bulan puasa nie jahhh...
udang fresh, rasa butter tue terasa, 
secukup rasa.
Daun kari terasa but still rase fresh udang.

4.5 bintang.



Ketam berempah

susah gila nak cari ketam fresh sekarang, even makan kt kedai, terasa macam ketam lama, isi lembik. yuck!

but this is awesome, 1st time makan ketam berempah nie.. dengan nasi taj mahal pulak tue..ala, beras panjang tue.. mmg rempah dia terasa and tak jemu, plussss kalau dia banyakkan sikit kuah mmg terbaik!

4.5 bintang



Sayur capchoi 

dalam semua lauk, nie paling x menambat hati, rasa dia kurang, rasa kalau dia just rebus capchoi tue then tuang sos tiram, settle. No need kot cendawan tue, rasa da x fresh, rasa cendawan je lebih.

2 bintang 


Sotong goreng tepung.

Tahniah sbb berjaya masak sotong lembut tp x kecut, cane eh engkorang buat??
sedappppp...

5 bintang.


i think nie killer, 

ikan bakar cicah kicap dan air asam.
korang patut rasa, sbb rasa rempah dia terasa, macam perap semalaman, padahal x sampai sejam order dah sampaii..




Surrounding dia okay, relax, korang blh duk bersila atau dok kat meja. ikutlah korang nak duk macamana okay?



u should que kt depan tue amek sotong , udang , ikan fresh then minta dia suggest makan ape..
Cik abang depan tue kemain lg asyik tanye bf kita mana.. cheit! abg nie boringgglaa.. orang nak makan lahhhh... hahaha! tapi takpe dia melawak je tue, fahammm..

And you know what, nie 1st time tau makan kt kedai nasi basmati.. sedappp gila! licin pinggan..




Syurga saya, tempat gado, tempat manja.. meowwww!!



Tempat nangis, hihik!! juga syurga saya <3

Seronok tengok dorang happy.. Alhamdulillah, kalau kita berkongsi.. kadang Allah kasi rezeki lebih.. hiks!! semoga saya terus dapat buat dorang happy..
btw mmg recomanded sgt tempat nie, sebab murah.. semua yang saya makan nie hanya RM111.50 sahaja.. terkejut gigirl! murahh nk compare tempat lain.. kan??

lokasi dia : waze bayu village, konfem jumpe.. 
lepastue bagitau put okay sedap ke tidak menu lain??

till then.. xoxo - cikput ^^


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, April 23, 2015

Tips penjagaan Wanita ( Dalaman & Luaran )

Assalmualaikum
Harini cikput nak bagi tips sikit, untuk gadis dan wanita yang kat luar sana, yang rasa diri dia tak berapa nak penting. Wanita adalah penyumbang terbesar dari pelbagai segi, kalau xde wanita, sape pulak yang nak jadi kilang produce anak ye tak?? hahaaha
 Jadi penjagaan diri kita amatlah penting, baru kita mampu untuk jaga orang disekeliling kita. Hargai diri kita barulah kita dihargai oleh orang lain. Kecantikan dalaman dan luaran sangat penting ! Take noted tau..





1.    Minum banyak air
-    Bukan air coke atau air berperisa seperti kopi dan teh tapi air suam atau air mineral! Dengan minum banyak air bersih dapat membantu membuang toksin dalam badan, menjaga kesihatan kulit dan juga membantu membakar kalori dalam badan. Senang bukan?Nak cantik? minum air, nak kurus ? minum air. Nak sihat? minum air. Air adalah penggalak utama untuk memprocess segala benda yang masuk dan keluar dari tubuh manusia. Tak perlu bancuh, tuang dan minum. Simple, kenape perlu merungut? nanti put share.. Bila dan macamana kita nak habiskan sekurang-kurangnya 3 liter air sehari.




2.     Bersenam
-    Baik utk kesihatan..elok utk rohani! Berjalan di sekitar rumah pun satu bentuk senaman yg mudah! Jgn malas utk bersenam...lepas bangkit tidur, cuba lakukan sedikit senaman regangan utk melancarkan kembali peredaran darah.Antara kebaikkan lain ialah :

  • Meningkatkan kecergasan fizikal anda.
  • Merperbaiki keseimbangan, koordinasi dan gaya jalan.
  • Meningkatkan tenaga untuk melakukan tugasan harian.
  • Mempertingkatkan harga diri dan mengurangkan keresahan.
  • Mempercepatkan pemulihan dari penyakit dan tekanan mental.
  • Mengawal tekanan darah dan menguatkan jantung.
  • Memperbaiki keupayaan mengawal paras glukosa dalam darah.
  • Melambatkan osteoprosis.
  • Berpeluang bergaul dengan orang ramai.






 3.    Jangan merokok.
-    Merokok merosakkan kulit dan juga menjejaskan kesihatan. Semua orang tahu tu..jadi kenapa nak merokok? Nak kuruskan badan? Kurus sebab merokok hanya kerana badan kita dah berpenyakit, jadi kuruslah! Jika org memilih antara sihat dan berpenyakit..pasti org lebih nak sihat, kan? Xsemestinya awak merokok sekarang, sekarang juga awak dapat penyakit,tua nanti sape tahu.. mencegah lebih baik dr mengubati. 





4.    Tidur yg cukup
-    Jgn asyik berjaga waktu malam...tak elok tu. Waktu malam kan dikhaskan utk tidur?Tak cukup tidur akan membuat anda kelihatan lebih tua dan mata lebam. Bukan saje mata lebam, kulit pon akan bermasalah dan nampak x bermaya.. haaa terus nampak tua.. nak ke macamtue?? tidurlah sekurang-kurangnya 8jam sehari. tidur pada waktu malam amat penting untuk tubuh badan.





 
5.    Rehatkan kulit tanpa sebarang mekap
-    Pada waktu tertentu, benarkan kulit anda berehat dari memakai sebarang mekap. Dalam seminggu, pastikan sehari kulit anda bebas dari make up .Mungkin ketika cuti hujung minggu. Kulit juga perlu bernafas! Jgn biarkan sisa2 mekap melekat di muka ketika masuk tidur. Rajin-rajinlah cuci muka. Kat rumah..tak payahlah sapu itu ini...cukuplah dgn wajah yg bersih. Barulah kulit sihat tanpa cela. 


6.    Makan yg cukup tapi bukan berlebihan.
-    Jgn sebab nak kurus, anda rela berlapar setiap hari, itu adalah cara yang salah. Cara yg terbaik, makan ketika lapar dan berhenti sebelum kenyang. Makanan memberikan tenaga dan vitamin yg diperlukan badan tetapi jeling-jelinglah makanan anda. Pastikan ia menu sihat dan bukan penuh lemak atau junk food dan fast food semata-mata. 



7.     Manjakan diri
-    Luangkan masa utk memanjakan diri seperti membuat facial atau mencuci rambut di salun, sauna dan spa atau nikmati saja mandian buih di rumah! Tak semestinya di salun..anda juga boleh memanjakan diri dengan melakukan sendiri di rumah.Jika rajin..cari pelbagai jenis bunga yang wangi dan lakukan sendiri mandian bunga. Bunga dikatakan mempunyai energi tersendiri untuk mencantikkan tubuh badan.


  8.    Elakkan stress.
-    Stress mempercepatkan proses penuaan. Nikmatilah muzik lembut di kamar bagi meredakan ketegangan.
 


9.    Don't worry, be happy.
-    Anggap diri anda hebat dan cantik, pasti anda akan kelihatan hebat!! Jika kita yakin dengan diri kita, tentu penampilan kita pun cantik!




 10.    Ketawa penghibur duka
-    Jadi ketawalah apabila bergurau senda dgn famili atau kawan2.Jangan memoyokkan diri atau menarik muka masam. Anda hanya menambahkan kedutan di muka.

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, April 16, 2015

MIA CATTURA VENDOR (VENDOR WANTED)



Long time huh i didnt write anything on my blog?

Assalamualaikum.. dah makan ke belum ?

Alhamdulillah, da sebulan lebih butik put beroperasi, kat PORT DICKSON,  negeri sembilan. Dan alhamdulillah sambutan amat menggalakkan untuk beginner macam put , hiks!

Lokasi kami terletak betul-betul di atas 7 eleven di Bandar  Springhill. Senang sangat nak cari tau.
Sekarang put tengah cari vendor untuk penuhkan kedai put, atleast dapat bantu each other kan? Insyallahh..

Konsep kedai kita simple dan comfort. Shopping like ur homey.
Semua orang boleh datang, macam-macam ade.



Deposit Serendah RM100.

Monthly Serendah RM40 bergantung pada item yang awak nak letak.

Tidak amek sebarang komisen dari jualan.


Batch April 2015 masih dibuka.

for those yang meniaga online, nie adalah 1 platform yang baik. Dapat build ur crowd and fans kan? dan juga friends. Kita meniaga xboleh kekwat, nnt orang benci tau. Sapelah kita untuk kekwat kan? Hamba Allah juga.

Syarat untuk jadi vendor

- peniaga online - kita kalau boleh nak yang memang meniaga jadi dia tau selok belok perniagaan.

- tak sombong - jangan sombong, xmurah rezeki orang sombong.

- ada instagram - untuk tujuan promosi, nanti kalau xde mane pulak customer nak tengok product testimoni awak ye dak?

- product yang trending dan up to date, lagi2 baju sebab kita taknak lah nnt vendor marah kita bila baju dorang xde orang beli.

- rajin usaha - jangan ingat bila da join vendor awak boleh lepas tangan jea, awak kene usaha juga bgtau kawan-kawan awak yang awak punye barang ade kat butik put. Put tolong awak juga . Win win situation lah kan?

Nak tahu info lanjut boleh ws 0176454659 utk yang berminat ^^ no fussy vendor please
boleh search put kat instagram MIA_CATTURA ya?? 


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Monday, February 9, 2015

CARA HILANGKAN CHICKEN POX DENGAN CEPAT

Assalamualaikum..

2015 start with big NO situation, which is my father admitted to ICU because buah pinggang abah da x function anymore. Perasaan time tue, hanya Allah je yang tahu..Alhamdulillah, umur abah masih panjang, doakan abah cpt sembuh.. now on kene buat dialisis 3x a week.

And one morning, put bangun dari tidur suddenly rase gatal kat belakang badan, eh! why ade bumpy2 kt belakang nie, xpernah pulak ade terlibat dengan kes jerawat badan. Badan start rasa lesu, put x demam lg time nie. Still kuat. kehkehkeh.

Keluar dengan farhakim, konon nak pergi makan2 la kejap then i said yang why saya tak larat sangat eh, tengok muka pon macam ada jerawat baru banyak, semalam takde pon. Dia pon segera la cari air kelapa, 1st time keluar tak makan pape dan terus balik. Sorry yang :'(

Balik, minum air kelapa. Nahhh tidur sampai malam, lesu habis! Malam akak ipar datang, eh dik nie kene chicken pox nie. haa sudah! gawat seyh! Aku pon gelabah, camane nie macamane nie, Butik Mia_Cattura kita tak lama lagi nak bukak, kurang sebulan >..<

horrible face of me

Esok pergi klinik, dapatlah ubat chicken pox dan ubat demam, tapi makin lama makin naik banyak. Badan dan muka, all over my face, (dalah susah nak jage, senang2 je dia rosakkan muka aku, spoil!)
Post kat facebook pasal kene chicken pox, ha masing2 bagi petua itu dan ini, mostly suruh minum air kelapa.

Then ade sorang akk yang baik hati, dia inbox put how she control her pox pox bila dia kene lebih kurang 1
bulan before kawen.


"Dear.. Just nak share. Akak kena demam campak yg teruk lg sebulan lebih nak kawen. Abih muka and badan xyah ckp la. What akak do is.. Gi beli organic aid Vit E concentrate yg 18,900 iu and sapu kt tempat campak. Then pegi kedai ubat cina cari serbuk mutiara. Minum serbuk mutiara tu seminggu 2kali. For 3 months. Amek yg best gred. Pas tu akak amek collagen drink nk bg heal cepat the parut. InsyaAllah. Give a try"

Bukan setakat cakap, siap pos lagi serbuk mutiara tue oke! Lucky me lah!Thanks akk, jasamu ku kenang.lepastue kumpul semua tips, put try makan serbuk mutiara seminggu 2x, serbuk mutiara tue complicated sikit nak dapat, kat kedai sensei yang lama2 tue je ada, garlic capsule sehari dua biji, vitamin C rosehip as always



xsampai seminggu, da reda da, semua da mati dan tinggal parut je sekarang nak kena hilangkan.nnt put tunjuk gambar terbaru ok?? put degil, orang x bg makan seafood , put tak boleh ikut, orang tak bg makan kicap, time tue la nampak kicap sangat best lalu tertuang laaa...

follow put kat instagram, 
untuk update terkini, pasal kerja, bisness. hihik! 


atas - 2012 
bawah - 2014
chachaaaa,.. nie put before and after pandai jage diri, jage kulit.. beza tak?? hihik!
put tetap orang sama.. xoxo..



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT