Tuesday, December 24, 2013

TIPS TUKAR SKINCARE CARA BETUL

Assalamualaikum...

Cik Put hari nie baik hati sikit, nak share tips nie dengan semorang , lately banyak gila product kat pasaran, belambak-lambak. Ada yang ber-kkm ada yang tidak, jadi yang memilih terletak di tangan anda.. For me, as long as product tue selamat digunakan, its okay.. But terpulanglah..

For your information, Put adalah seorang gadis yang mempunyai kulit yang super duper sensitive. Any product yang put guna, kalau tak sesuai, secara automaticnya akan memberanakkan bintik-bintik halus yang dipanggil juga jerawat pasir aka white head atau liang pori tersumbat.

As u know, Put adalah seorang beautician aka onliner seller di  Gorgeous Damias Beauty yang tak berapa nak gemilang ^^ Yelah, put pon masih try an error, I'm not a perfect role model here ok. Jadi, bila kita nak jual sesuatu product, terutamanya skincare. Kita kena tau apa kesan dia, ada side effect ke tidok, berkesan ke tidok. Rite?

Jadi Put dengan rasa serba salah, jadikan muka sendiri sebagai bahan ujikaji, which is. i will stop this. Why? sebab tak elok actually tukar-tukar product, lagi-lagi kalau muka kau jenis sensetive and senang naik beby beby jerry.. Kau nak ke ?

Tapi, Put bukan nak larang korang nak tukar skincare, cuma kat sini Put nak bg tips bila korang nak tukar product, even seller tue cakap, kau boleh pakai terus. Please, sayangi kulit anda. I've learn from my mistake. So now, Put perlu recovered balik breakout muka nie, sedih kau tau tak? But is okay. (Padahal,sedih gila sampai taknak jumpa orang)

Okay, nie ada tips sikit. 

1. Stop skincare lama, cream jela, pencuci still xjadi masalah kalau guna. Kalau nak stop just basuh dengan air suam je pun takpe, kalau korang jenis tak make up. Boleh tukar pencuci korang kepada Madu Asli. Baca SINI utk info lanjut pasal madu ya.



2. Cuci muka dengan air kelapa, kenapa air kelapa ? korang tau tak, air kelapa tue kan sangat elok untuk matikan / potong segala benda yang ada di bawah lapisan kulit korang . Buat selama 3 hari berturut-turut. sehari 2 - 3 kali. Biarkan dalam 30 minit, then cuci dengan air suam then air sejuk.

3. Dan korang punya muka da ready untuk menerima product baru, sebab kulit korang da bersih.

Biar kulit korang relax dulu, Put x pandai, tapi belajar dari pengalaman.. Put main tukar product sukati, sampai 1 tahap, kulit put teruk gila sekarang. Insyaallah, da okay nanti put akan buat new entry, product latest put pakai dan Insyaallah put takkan tukar, sebab sekarang still free kan muka dari pape product lagi.

Oh! next entry, Put nak share cara cuci muka dengan betul ! Jom!


SUMBER GAMBAR & RUJUKAN : GOOGLE




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Wednesday, December 11, 2013

CARA MENGATASI MASALAH SELULIT (CELLULITE)

Hohoi!!! Assalamulaikum sayang-sayang put.

Rindu put kan kan kan?!meh cium sikit meh, berbulan engko , put tak tulis blog.. Kenapa ?? sebab tengah sakit... sakit ape ?? sakit malas..dah-dah taknakla merepek-merepek lagi..okay baru-baru nie put ada belajar dan buat kajian sikit pasal cellulite, apa tue cellulite??

cellulite tue adalah lemak yang terkumpul, contoh macam kat lengan, kat peha, kat kat kat perut... and yes! i do have this problem! engko nampak cikput nie slim melim kan ? haaaa.. cikput tahan napas je tue, macamane rupa celullite ?


ha! nak tau ada ke tidak, cer picit cam gambar kat atas nie, cer picit cer picit.. ada x gedut-gedut macam dalam gambar atas nie?? Put ada, kat perut, tak yah picit pun >..< keciwa. Nak tau sedikit sebanyak tentang cellulite ? jum.. Click link kat bawah nie.. put taknak copy, nanti orang cakap tiru lagi.. hahahha..so sila baca sayang-sayang..


dah baca ?? Put nak kongsi dengan korang, macamana put hilangkan/kurangkan selulit kat peyot nie.. hewhew.. dengan bahan natural, sapa kata bahan natural xboleh bagi kesan yang cepat ??? Meh tarik telinga dia meh..

korang tau tak, yang serbuk kopi asli boleh bantu masalah selulit nie la ?? 
dengan itu, memperkenalkan..
Scrub coffee organic, dihasilkan dari serbuk kopi organic asli dan bahan2 terpilih seperti vitamin E, vitamin C, dan Royal jelly dan secret recipe dari put sendiri.. jengjengjeng..


agak2 korangla, yang mane korang pilih ???
(*(*&*^&*%^
confirm lah yang spenda putih! :p

bertenang-bertenang.. put tau ramai gegadis yang ada masalah nie, jadi put perkenalkan.
scrub coffee yang boleh bantu masalah korang nie... buat 3x seminggu, memang awesome.. nanti mesty ada yang tanye, cikput, xboleh pakai hari-hari ke?? mestilah boleh, kata 100% natural kan???kihkihkih..






Nie ada review dari pengguna scrub coffee yang da jatuh hati dengan cikput punye secret nie!!! haaaaa... jangan tak tahu, scrub nie, selain boleh digunakan di badan dan memperbaiki masalah selulit korang, scrub nie boleh juga korang tonyeh2 kat muka, supaya dead skin korang tue lari lintang pukang.. jangan tonyeh kuat-kuat, kang boyfriend korang plak lari, tengok muka awek dia merah.. hahaha.. da ko tonyeh kekuat, gila tak merah dek non???dah-dah jum baca review jum 
*
*
*
*
*
*
*
*
Dah habis baca sayang???
Okay, kalau korang berminat... jum cikput terangkan apa manfaat dia..bahan-bahan cikput guna nie rahsia tau :p mmg takde orang tau. bhhahahah

- whitening effect, dimana lepas korang guna je, korang boleh tengok kulit korang akan cerah sedikit demi sedikit.. tapi xla sehebat product chemical lain.. slow-slow der...
- anti cellulite - which is, korang punye selulit slow-slow akan move away dari body korang, means lemak tepu yang menapak tue akan blah jauh-jauh.
- anti scar - ok nie special sebab korang punye parut boleh hilang kalau diamalkan.. akan slow-slow hilang dari pandangan mata.
- natural moisturizer - dimana korang punye kulit akan lembab dan kenyal, toink toink gitu..x kering dan sedap sedap je.. balance 

NAK ??? Whatsapp put for fast reply, put jarang reply kat facebook.. nak cepat, terus je whatsapp k..
WHATSAPP / MESEJ 0176454659 CIKPUT


PRICE : RM 36SEMENANJUNG / RM39SABAH SARAWAK
PRICE TERMASUK POSTAGE
NET : 120GRAM.

tahan berapa lama?? bergantung, bape banyak korang guna,kalau korang nak guna untuk selulit, put akan bagi tips special.. want to know ?? whatsapp ler.....

LOVE - CIKPUT.




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT