Tuesday, March 12, 2013

SUNBURN TERUK VS ALOE VERA

Assalamualaikum.. ^^

Al-Fatihah... (luangkan sedikit masa untuk kita sama-sama berdoa dan sedekah Al-Fatihah untuk pejuang-pejuang di Lahad Datu.

" Ya Allah ya Tuhanku, kau selamatkanlah bumi kami, pejuang-pejuang kami dan peliharalah akhlak kami, semoga kau permudahkan segala yang kau rancangkan..Robbana Atina Fidunia Hasanah , Wal Akhiroti Hasanah, Waqina Azabanar.Amin"

Lately cuaca sangat panas kan?? And lately nie kerap sangat main panas. rumah pulak dekat dengan laut, faham jelah kan.. -____-" Oh my, rase nak pengsan haritue bila tengok muka sendiri mengelupas dan burn, merah habis kot. Mak sampai tanye " dik, kenape tue...muka tue"

Yelah, konsep guna adha tak boleh berpanas-panas, yang gue, main panas.. rasain loo.. feeling2 omputih lah nie, nak jemur badan... euwww....Padan muka kite.. Then dah lah naik segan kan dengan muka gitus...

So bila dah muka burn, kita pon kene stop jap guna adha.. bukan ape..put punye muka memang jenis sangat nipis dari kecik, sampai urat semua nampak kot...walaupon den golap time kecik.. hihi.So stop guna any product... kecuali make up! oh penyelamat betul... but bila muka burn, then make up... it getting worst tau, ya ya i know, but still nak pakai.. sebab kene pg KL, uruskan convo, ( oH my,. convo convo )

So bila make up, kulit mengelupas ok, n look like bera... sape tahu ?? bera tue nampak macam dull lah, and merah-gelap2 sikit.. Ada faham ?? So after settle hal kolej yang actually need my 100% attention after this, pg lah ke pavi, tengok wayang citer Jack and the Giant Slayer 



then wayang dalam 10pm.. so jalan-jalan lah.. ke nature republic. tempat favourite gue tau enggak ?Actually memang habit si perempuan yang punye blog nie, x watson, gurdian, x pon tempat-tempat macam sasa ke, skinfood ke, bodyshop ke.. hewhew... bukan ape, dah kata perempuan, memang tak pernah cukup product skincare kt rumah nie.. mihmihmih...
 

and I meet this awesome stuff.. sangat multipurpose okay.. suka suka suka.. mula-mula macam was-was juga, sebabnya.. before this ad juga try aloe buh kat muka, but to bad, muka naik merah-merah pulak...tawakal jela, sebab now on stop jap pakai Adha, sebab sape suruh main panas lame sgt kan.. hewhew...kan da Sunburn.. so nak elokkan sunburn dlu..

See.. betul-betul fresh aloe vera tau!!! bau pon sedap jea.. nyumnyum tapi tak boleh makan..

jum kita tengok, apa yang multifunction sgt tue kan..


Boleh digunakan sebagai moisturizer cream. Ok, frankly speak. Put before guna Adha tak pernah kekal guna moisturizer kt kedai tue eh.. Macam-macam da try kot..Garneir, Loreal, cosmoderm ,simply siti semua dah.. ape lagi, cakap je, clean n clear..bla..bla..bla..sebab satu pon x sesuai.. bazir je..


And also bertindak sebagai Make up base.. ok nak bagi tips kat korang, bende nie put pon baru dapat tahu.. huhu.. pernah tak korang nampak org make up bercapuk and tak rata ?? pernah ?? put sendiri, memang dlu LAME sgt about this.. yang tahu, terus tepek foundation n bedak... then lame-lame muka berminyak and make up jadi tak rata tau!!! geammmm...Sekarang just guna aloe vera, then bb cream.. done! yay!

ok other function macam itchiness then macam kulit kering tue elok sgt.. tak rugi korang beli tau.. RM32.90 je .. WORTH IT! beli kat Nature republic berhampiran.. tautautau!!!

Now da 2 weeks tak pakai adha, but skin ok jea.. xde masalah, jerawat keluar 2 3 tue normal, sebab mmg that is my skin type lol! stay fresh n cuma lepas sunburn tak cerah sgt, da nampak beza muka dengan badan .. grrr... takpe.. after a month stop, untuk experiment apa effect berhenti Adha.. put buat entry baru!!! Check it out.. 


Two weeks after sunburn and stop using Adha, amacam ?? hihi.. Tggu tengok sampai sebulan... tadaaa..... xoxo.. put


ps : put stop guna Adha sebab ats permintaan cust yang dok tanya, apa kesan stop Adha. 
ps : put guna Aloe vera gel untuk hilangkan sunburn.. RECOMANDED.
ps : gambar kat atas guna bb cream and liptint, celak tak tinggal, and brown eyeshadow 
ps : kening just sikatkan, then buh high brow benefit.
ps : contact lens - fresh look pure hazel -300degress.
ps : berapa banyak pesanan daaaa....



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT