Wednesday, January 30, 2013

Petua : Rawat kulit 'Sunburn'

ashuum ashuumm! flu flu flu! grr.. bila selsema nie, lemah segala urat badan nie kan.. xpe, Allah bagi sakit sebab dia nak cuci dosa kita.. Amin semoga Allah mengampunkan dosa2 kecil put..

Oh ya! btw memang lama gila x menaip kat sini, bukan ape.. a bit busy dengan parcel2 dan juga sangatlah xde feel nak mengomel kat sini.. huh! pemalasnya aku, (puk bontot sendiri)Terpanggil hati nak mengomel hari ini sebab insan2 yang menghargai diri ini asyik bertanya kenapa blog tak de new entry nie.. Oh my... rupanya blog cikedis cenggini ada orang baca.. Shy shy..

Rasa dihargai sangat bila orang2 sekeliling appreciate kite.. Terime kasih awak awak..Yang mane yang buruk tue biarlah dia begitu..erk! ape aku cakap nie..
so nak selitkan sikit petua untuk hilangkan sunburn, Sunburn tue, orang yang berjemur lame2 kat panas sampai kulit dia jadi sunburn.. WOah! ape aku cakap ni..
ok proceed to my petua..

mudah gila amek TOMATO .. hancurkan, buh dalam peti ais then sejuk2 tue tempek kat muka gosok2 sikit... then dah ?? ok basuh... elok pakai waktu malam, sebelum tidur, fungsi dia untuk rawat kulit kita yang terbakar, bagi sejuk sikit muka..

Ashumm.. ! bersin lagi, ok lah... itu sahaja..
tata!!! xoxo



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT