Tuesday, December 24, 2013

TIPS TUKAR SKINCARE CARA BETUL

Assalamualaikum...

Cik Put hari nie baik hati sikit, nak share tips nie dengan semorang , lately banyak gila product kat pasaran, belambak-lambak. Ada yang ber-kkm ada yang tidak, jadi yang memilih terletak di tangan anda.. For me, as long as product tue selamat digunakan, its okay.. But terpulanglah..

For your information, Put adalah seorang gadis yang mempunyai kulit yang super duper sensitive. Any product yang put guna, kalau tak sesuai, secara automaticnya akan memberanakkan bintik-bintik halus yang dipanggil juga jerawat pasir aka white head atau liang pori tersumbat.

As u know, Put adalah seorang beautician aka onliner seller di  Gorgeous Damias Beauty yang tak berapa nak gemilang ^^ Yelah, put pon masih try an error, I'm not a perfect role model here ok. Jadi, bila kita nak jual sesuatu product, terutamanya skincare. Kita kena tau apa kesan dia, ada side effect ke tidok, berkesan ke tidok. Rite?

Jadi Put dengan rasa serba salah, jadikan muka sendiri sebagai bahan ujikaji, which is. i will stop this. Why? sebab tak elok actually tukar-tukar product, lagi-lagi kalau muka kau jenis sensetive and senang naik beby beby jerry.. Kau nak ke ?

Tapi, Put bukan nak larang korang nak tukar skincare, cuma kat sini Put nak bg tips bila korang nak tukar product, even seller tue cakap, kau boleh pakai terus. Please, sayangi kulit anda. I've learn from my mistake. So now, Put perlu recovered balik breakout muka nie, sedih kau tau tak? But is okay. (Padahal,sedih gila sampai taknak jumpa orang)

Okay, nie ada tips sikit. 

1. Stop skincare lama, cream jela, pencuci still xjadi masalah kalau guna. Kalau nak stop just basuh dengan air suam je pun takpe, kalau korang jenis tak make up. Boleh tukar pencuci korang kepada Madu Asli. Baca SINI utk info lanjut pasal madu ya.



2. Cuci muka dengan air kelapa, kenapa air kelapa ? korang tau tak, air kelapa tue kan sangat elok untuk matikan / potong segala benda yang ada di bawah lapisan kulit korang . Buat selama 3 hari berturut-turut. sehari 2 - 3 kali. Biarkan dalam 30 minit, then cuci dengan air suam then air sejuk.

3. Dan korang punya muka da ready untuk menerima product baru, sebab kulit korang da bersih.

Biar kulit korang relax dulu, Put x pandai, tapi belajar dari pengalaman.. Put main tukar product sukati, sampai 1 tahap, kulit put teruk gila sekarang. Insyaallah, da okay nanti put akan buat new entry, product latest put pakai dan Insyaallah put takkan tukar, sebab sekarang still free kan muka dari pape product lagi.

Oh! next entry, Put nak share cara cuci muka dengan betul ! Jom!


SUMBER GAMBAR & RUJUKAN : GOOGLE




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT