Tuesday, December 24, 2013

TIPS TUKAR SKINCARE CARA BETUL

Assalamualaikum...

Cik Put hari nie baik hati sikit, nak share tips nie dengan semorang , lately banyak gila product kat pasaran, belambak-lambak. Ada yang ber-kkm ada yang tidak, jadi yang memilih terletak di tangan anda.. For me, as long as product tue selamat digunakan, its okay.. But terpulanglah..

For your information, Put adalah seorang gadis yang mempunyai kulit yang super duper sensitive. Any product yang put guna, kalau tak sesuai, secara automaticnya akan memberanakkan bintik-bintik halus yang dipanggil juga jerawat pasir aka white head atau liang pori tersumbat.

As u know, Put adalah seorang beautician aka onliner seller di  Gorgeous Damias Beauty yang tak berapa nak gemilang ^^ Yelah, put pon masih try an error, I'm not a perfect role model here ok. Jadi, bila kita nak jual sesuatu product, terutamanya skincare. Kita kena tau apa kesan dia, ada side effect ke tidok, berkesan ke tidok. Rite?

Jadi Put dengan rasa serba salah, jadikan muka sendiri sebagai bahan ujikaji, which is. i will stop this. Why? sebab tak elok actually tukar-tukar product, lagi-lagi kalau muka kau jenis sensetive and senang naik beby beby jerry.. Kau nak ke ?

Tapi, Put bukan nak larang korang nak tukar skincare, cuma kat sini Put nak bg tips bila korang nak tukar product, even seller tue cakap, kau boleh pakai terus. Please, sayangi kulit anda. I've learn from my mistake. So now, Put perlu recovered balik breakout muka nie, sedih kau tau tak? But is okay. (Padahal,sedih gila sampai taknak jumpa orang)

Okay, nie ada tips sikit. 

1. Stop skincare lama, cream jela, pencuci still xjadi masalah kalau guna. Kalau nak stop just basuh dengan air suam je pun takpe, kalau korang jenis tak make up. Boleh tukar pencuci korang kepada Madu Asli. Baca SINI utk info lanjut pasal madu ya.



2. Cuci muka dengan air kelapa, kenapa air kelapa ? korang tau tak, air kelapa tue kan sangat elok untuk matikan / potong segala benda yang ada di bawah lapisan kulit korang . Buat selama 3 hari berturut-turut. sehari 2 - 3 kali. Biarkan dalam 30 minit, then cuci dengan air suam then air sejuk.

3. Dan korang punya muka da ready untuk menerima product baru, sebab kulit korang da bersih.

Biar kulit korang relax dulu, Put x pandai, tapi belajar dari pengalaman.. Put main tukar product sukati, sampai 1 tahap, kulit put teruk gila sekarang. Insyaallah, da okay nanti put akan buat new entry, product latest put pakai dan Insyaallah put takkan tukar, sebab sekarang still free kan muka dari pape product lagi.

Oh! next entry, Put nak share cara cuci muka dengan betul ! Jom!


SUMBER GAMBAR & RUJUKAN : GOOGLE




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Wednesday, December 11, 2013

CARA MENGATASI MASALAH SELULIT (CELLULITE)

Hohoi!!! Assalamulaikum sayang-sayang put.

Rindu put kan kan kan?!meh cium sikit meh, berbulan engko , put tak tulis blog.. Kenapa ?? sebab tengah sakit... sakit ape ?? sakit malas..dah-dah taknakla merepek-merepek lagi..okay baru-baru nie put ada belajar dan buat kajian sikit pasal cellulite, apa tue cellulite??

cellulite tue adalah lemak yang terkumpul, contoh macam kat lengan, kat peha, kat kat kat perut... and yes! i do have this problem! engko nampak cikput nie slim melim kan ? haaaa.. cikput tahan napas je tue, macamane rupa celullite ?


ha! nak tau ada ke tidak, cer picit cam gambar kat atas nie, cer picit cer picit.. ada x gedut-gedut macam dalam gambar atas nie?? Put ada, kat perut, tak yah picit pun >..< keciwa. Nak tau sedikit sebanyak tentang cellulite ? jum.. Click link kat bawah nie.. put taknak copy, nanti orang cakap tiru lagi.. hahahha..so sila baca sayang-sayang..


dah baca ?? Put nak kongsi dengan korang, macamana put hilangkan/kurangkan selulit kat peyot nie.. hewhew.. dengan bahan natural, sapa kata bahan natural xboleh bagi kesan yang cepat ??? Meh tarik telinga dia meh..

korang tau tak, yang serbuk kopi asli boleh bantu masalah selulit nie la ?? 
dengan itu, memperkenalkan..
Scrub coffee organic, dihasilkan dari serbuk kopi organic asli dan bahan2 terpilih seperti vitamin E, vitamin C, dan Royal jelly dan secret recipe dari put sendiri.. jengjengjeng..


agak2 korangla, yang mane korang pilih ???
(*(*&*^&*%^
confirm lah yang spenda putih! :p

bertenang-bertenang.. put tau ramai gegadis yang ada masalah nie, jadi put perkenalkan.
scrub coffee yang boleh bantu masalah korang nie... buat 3x seminggu, memang awesome.. nanti mesty ada yang tanye, cikput, xboleh pakai hari-hari ke?? mestilah boleh, kata 100% natural kan???kihkihkih..






Nie ada review dari pengguna scrub coffee yang da jatuh hati dengan cikput punye secret nie!!! haaaaa... jangan tak tahu, scrub nie, selain boleh digunakan di badan dan memperbaiki masalah selulit korang, scrub nie boleh juga korang tonyeh2 kat muka, supaya dead skin korang tue lari lintang pukang.. jangan tonyeh kuat-kuat, kang boyfriend korang plak lari, tengok muka awek dia merah.. hahaha.. da ko tonyeh kekuat, gila tak merah dek non???dah-dah jum baca review jum 
*
*
*
*
*
*
*
*
Dah habis baca sayang???
Okay, kalau korang berminat... jum cikput terangkan apa manfaat dia..bahan-bahan cikput guna nie rahsia tau :p mmg takde orang tau. bhhahahah

- whitening effect, dimana lepas korang guna je, korang boleh tengok kulit korang akan cerah sedikit demi sedikit.. tapi xla sehebat product chemical lain.. slow-slow der...
- anti cellulite - which is, korang punye selulit slow-slow akan move away dari body korang, means lemak tepu yang menapak tue akan blah jauh-jauh.
- anti scar - ok nie special sebab korang punye parut boleh hilang kalau diamalkan.. akan slow-slow hilang dari pandangan mata.
- natural moisturizer - dimana korang punye kulit akan lembab dan kenyal, toink toink gitu..x kering dan sedap sedap je.. balance 

NAK ??? Whatsapp put for fast reply, put jarang reply kat facebook.. nak cepat, terus je whatsapp k..
WHATSAPP / MESEJ 0176454659 CIKPUT


PRICE : RM 36SEMENANJUNG / RM39SABAH SARAWAK
PRICE TERMASUK POSTAGE
NET : 120GRAM.

tahan berapa lama?? bergantung, bape banyak korang guna,kalau korang nak guna untuk selulit, put akan bagi tips special.. want to know ?? whatsapp ler.....

LOVE - CIKPUT.




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Tuesday, September 17, 2013

FLAWLESS SET COMBO WITH SUPERWHITE (IBU PUTIH)

Hai!!! assalamualaikum...

Lamanya tak menjenguk kat sini kan ? dah tanak bagi alasan busy lg dah, tapi memang malas, yela.. saya bukan seorang blogger tegar :p btw ada follower baru, thanks follow chuolls !!!! eh da pernah shopping dengan cikput belum ??? bagi sesiapa yang tak tahu... put dah 2 tahun menjalankan perniagaan secara online... SAH ye didaftarkan di KKM... buat masa nie, alhamdulillah, xde complaint... put try my best for follow up customer yang peramah tue :D yang sombong cane la kita nak follow up, dia pon x whatsep2 kita... roger2 la skt kalau ada perkembangan :p kita tak makan orang lah awak... (alah.. macamlah dorang bace entry kau nie put)

OKAY !!! nampak x tajuk entry kat atas tue ???
ok nampak kan ? kan ???

SO bila sebut pasal ibu putih, lama juga tau put garu kepada.. pening kepala.. sebab xtau apa tue ibu putih, seriusly ramai customer lari bila cakap ibu putih xde.. so i decide... why not put try beli ibu putih dari peniaga online yang lain
camnie la rupa dia....


here we are... nahh! RM50 for 15g , for me its a bit pricy..
ok! barang da sampai... bukak2... nahhhh.... benda nie benda nie benda nie.. rupanya ??? macam mara2 sikitlah... sebab 1st tanya seller tue cakap bukan menda yang put sebut tue.. maybe dia tak tahu.. Wallahualam...so takpela... 

sebenarnya dah agak dah, sebabnya cream malam yang put jual kat customer2 put , memang ada pati grape seed seperti apa yang ada dalam ibu putih nie.. thats why la.. dia superhebat dan sangat effective!! tak pernah terfikir pon nak repack asing2 gini..tak caya ???

Tengoklah put punya testimoni original dari customer put sendiri.
put dah meniaga flawless nie almost a year.. so janganla pepandai lepasnie ada yang cakap put jual tak original.. lepuk nanti.. dah beribu da orang beli flawless put jual.. and flawless yang put jual tue mmg mix dengan IBU PUTIH cuma tak banyak..nisbah 1/3 ..

jadi pokoknya...nak meniaga tak yah buruk2 kan orang eh!! kawan put da kene serang ya.. dengan seller2 tak bertauliah nie, cakap jual benda tipu...eh hello.. sangat tak baik, jaga rezeki masing2 sudahlah..nie tak siap printscreen buh kat page dia, JANGAN BELI KAT DIA NIE, DIA NIE JUAL YANG PALSU.... sangatlah tak baik, sian kawan put,jangan ingat put tak pernah kena ya.. lagi orang buat kita,fitnah kita lagi murah rezeki kita. dapat iklan free lagi chuolls..yang penting , jujur! jangan tipu customer.. jangan putar belit, kejap product sendiri, kejap kilang kat sini, kat sana... just simple answer REBRANDING !!!

so jum tengok testimoni.. jangan jadi terlalu lurus percaya sangat kat orang2 yang suka cari rezeki cara tak bagus ni..bersainglah secara sihat.and pls, put xkan layan seller2 macamnie.. dah tau rebrand.. just terima je kenyataan rebrand, so orang lain pun boleh rebrand.. kalau betul nie product sendiri, bagi bukti.. surat menyurat, jangan tau membebel jea.. orang tirulah hapelah.. kalau ada bukti, terus saman jela..

clickclick !! gorgeousdamiasbeauty

ok dah tengok ??? meh cerita apa kehebatan SUPERWHITE (ibu putih) nie bila dimix kan dengan flawless... actually function dia sama , cuma more upgrade lah ! sebab dia pure grapeseed.

apa yang SUPERWHITE boleh buat untuk anda ???

KEHEBATAN SUPERWHITE

✿ Mencerahkan kulit seawal seminggu
✿ Kecerahan secara alami, sekata dan natural
✿ Tiada kesan sampingan
✿ Tiada penggelupasan
✿ Menghaluskan pori-pori
✿ Menghilangkan jerawat dan jeragat serta tompok2 awal penuaan
✿ Menghilangkan parut dan cela
✿ Mencerahkan bahagian2 gelap seperti di celah peha, ketiak, leher dan lain2 bahagian kulit badan.

CARA GUNA :

Krim dwiguna SUPERWHITE bertindak sebagai booster dalam rangkaian penjagaan wajah/kulit anda,lagi bagus kalau anda guna flawless skincare dari gorgeous damias beauty :p untuk memberikan kesan/impak kecerahan dan kegebuan maksima yang berkekalan. Ia adalah pekat, jadi anda perlu mix/campurkan sahaja krim ini dengan krim sedia ada anda sebelum digunakan.

Contohnya, campurkan sedikit sahaja krim SUPERWHITE dalam krim pelembab atau KRIM MALAM anda. Sapu sebelum tidur. Untuk bahagian badan lain, campurkan ia dalam losyen badan, dan sapu rata pada bahagian di ingini. Lakukan secara rutin setiap hari dan lihat kesan kecerahan yang diingini hanya dalam beberapa hari!

TIPS MUDAH :
✿ Sapu nipis cream SUPERWHITE ni, then sapu krim malam anda.. kalau untuk badan.. amek dalam satu sudu kecil tue.. sudu kepsi tue kan ? then masuk dalam botol losyen 100g tue.. goncang2, sapu setiap hari.. pagi petang siang malam..utk nak cepatkan process penyembuhan jerawat calitkan sedikit saja IBU PUTIH pada bahagian yang bermasalah..
Krim SUPERWHITE diformulasi dari ekstrak biji anggur, bebas bahan kimia hidrokuinon serta tiada kesan sampingan..

PUT BAGI NAMA SUPERWHITE UTK PRODUCT REBRAND YANG DILABELKAN SEBAGAI IBU PUTIH NIE, SUPAYA XNAK KENA SAMAN :p gotcha !!

dibuka untuk borong dan jadi agent kita ya .. yipeee...
net : 30 gram
(xcaya boleh compare dengan others ibu putih yang dorang cakap asli sangat tue :p)



nie packaging baru... sebab before this, orang tiru kita.. sobsob..noo.. kita x mara orang jual and rebrand.. just kalau terang2 copy kita punye sticker.. terasa skt banget :p jadi better kita ubah!!! (orang tiru kita, means kita hebatla)

packaging baru untuk sabun

*
*
*
*
packaging lama chuolls!!






PRICE ???

FLAWLESS SET NORMAL PACK
MILKY SOAP 30G , DAY CREAM 20G, NIGHT CREAM 30G - RM70

FLAWLESS SET COMBO WITH SUPERWHITE
MILKY SOAP 30G , DAY CREAM 20G, NIGHT CREAM 30G, SUPERWHITE 30G - RM110 

PRICE INCLUDE POSTAGE YA , UNTUK SELURUH MALAYSIA.

BORONG MINIMUM 10 SET... 
ANY FUTHER INFO, PLEASE WHATSAPP 0176454659
KALAU MESEJ PUN BOLEH, TAPI NAK TANYA BEBANYAK BETTER KAT FB..


okay, put buat entry nie.. bukan untuk memburukkan sesiapa, atau mengkeji sesiapa..kita manusia, tak lepas dari buat kesilapan.. but if u not learn from ur mistake.. kau bodohla.. itu pendapat put.. put nak semuanya jelas kat sini.. kita berniaga sama-sama dan nak untung sama2.. percaya pada rezaki ALLAH, bumi ALLAH nie luas terbentang.. kalau itu rezeki kita.. insyallah berjuta orang meniaga benda yang sama pun.. tetap punya kita..kita akan dapat..

Janganlah sebab kau rasa kau da cukup hebat, sampai kau buruk2 kan peniaga lain.. yang baru hendak bertatih mencari rezeki.sekali kena bala nanti.. menjawablah.. 
kan better kalau kita sama2 bersaing secara sihat.. duit tak bawak ke kubur pun..jangan sebab duit, menjawab kau dalam kubur nanti.

Wallahualam.. entry sedikit pedas.. bukan apa, renungan bersama. 
supaya kita tak lupa,dalam dunia nie.. kita berkongsi dengan semua hidupan lain..
yang buruk datang dari kekhilafan saya, yang baik semuanya dari ALLAH..








LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, July 11, 2013

Flawless Skincare mendapat sambutan hebat!! Special Ramadhan SALE !

Hai semua, selamat berpuasa bg yang berpuasa ye, heheuk! dalam entry kali ini, put nak share kat korang, pengalaman-pengalaman put bila flawless skincare yang adira guna n promote kat instagram dia dlu mendapat perhatian.. yelah! semua nak putih macam adira kan ?? sumandak katanya..

Put sendiri, tak lepas peluang untuk try product nie, dont worry, put akan kepilkan gambar sendirik paling latest dalam entry put ya uolls...Disebabkan tempat yang put amek stock nie, assume dia adalah tempat yang sama adira punye adik amek, so im so yakinlah, lagipun put as seller, dah buat research pasal this product..

ya mungkin tak terlalu dalam bagi orang yang rasa diri dia serba tahu kan ?? sampai ada orang assume put nie ciplak product dia.. padahal meniaga sama-sama..xcukup dengan itu put kene maki dan kene caci dalam instagram dia.. si tuuuttt tue bukan saja memburukkan , bahkan jual no fon put, sampai macam tue ke nak cari rezeki ???
ok bertenang, buka put sorang jea yang kena.. ramai okay..so buat relax dalah..

sekarang ramai betul yang jual flawless nie,disebabkan flawless nie datang tanpa nama.. so masing2 feeling product sendiri lah ?? sampai serang orang..kihkih..

sekarang ada sindrom poyo-poyo jadi customer yang nak borong banyak-banyak untuk mendapatkan informasi pasal product tue.. about the ingredient..bila minx facebook, senyap seribu bahasa..sebab takut kantoi kan ?? ishh xbaik btl, korang jual apa tue ??seaweed punye cream eh ?? then ngaku as flawless...eh eh ?? nampak sama tapi memang tak serupa...hihik...so janganlah salah beli okay..


nie antara customer terawal kita.. aka customer tetap kita, dyla selalu pg keje naik motor, so terdedah dengan cahaya matahari, sekarang lepas da guna flawless, tangan dia pon da kembali cerah.. x secerah adira, tapi 2 tona lebih cerah..ok uolls ??

Oh btw, untuk apa ye flawless nie ???
hilangkan jerawat
jeragat
flek flek hitam
parut
kecilkan liang roma
kurangkan minyak muka
CERAHKAN MUKA SECARA SEMULAJADI, TANPA PENGELUPASAN
mengandungi SPF 30 untuk melindungi kulit dari sinar matahari



nie set yang saya jual...tapi sekarang ada packaging baru untuk cream malam..da upgrade.. lagi 40mg

so here we are...




this is the obvious transformation ever, eh betul ke ayat aku nie.. i mean, drastik gila perubahan dia tau !!! safiya dah memang cantik.. bertambah2 cantik tunang orang nie.. ishh macam arab, gerammmm....



gambar kawan kita faiqah nie , dalam 2 weeks guna flawless.. dia lebih selesa tak make up.. sebab memang kurang suka.. so sekarang dialebih yakin, tayah nak touch up dah kak ton.. stay jea... sampai malam...


sempena ramadhan nie , kita ada buat promotion untuk customer-customer yang beli kat kita...nak tau x apa PROMOTION TUE ?


tadaaaaa....

PROMOTION RAMADHAN

SET 1 
 FLAWLESS SKINCARE 1 SET + BEDAK SEJUK TANAKA
 HANYA RM80, JIMAT RM10 
HARGA BIASA - RM90

SET 2 
FLAWLESS SKINCARE 2SET + 1PCS BEDAK SEJUK TANAKA
HANYA RM130, JIMAT RM30
HARGA BIASA - RM 160

SET 3
FLAWLESS SKINCARE 2 SET
HANYA RM120 JIMAT RM20
HARGA BIASA RM140


BORONG ?? PM ME FOR THE BEST PRICE
WHATSAPP FOR ORDER 0176454659

MANA GAMBAR KITA ???
EH LUPALAH...







LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Sunday, May 26, 2013

FLAWLESS SET @ SPF MENDAPAT SAMBUTAN RAMAI

Ok, sebut jea FLAWLESS SET / SPF .. Mesty ramai lagi yang tak tahu kan.. ape benda alah lah benda nie... ok2.. mari dekat mari rapat, put cerita kat awak detail about this product... Insyaallah, kita sama-sama dapat manfaat darinya..

Ok.. kalau korang baca entry lepas iaitu TEKAN SINI ok dah baca ?? hari ini, kita takkan ulang benda yang sama.. Tapi akan tampilkan testimoni2 daripada CABARAN 7 HARI BERSAMA FLAWLESS SET by gorgeous damias beauty ...

10 pengguna terawal yang berani sahut cabaran, beli FLAWLESS SET nie dengan harga special..bg testimoni yang menjadi hak milik kekal gorgeous damias beauty....
jadi, ada yang tak berani tunjuk muka... biasalah, manusia, tak semua berpegang pada janji ...

tapi tak mengapa, dah banyak feedback yang kita terima sejak jual product nie 2 minggu lalu....is not easy nak jual product baru masuk kat internet nie, KOSONG, no testimoni no detail... Tue yang ada pihak x bertanggungjawab sukati copy2 paste gambar kita...hei awak, kita usaha tau!

DALAM MASA 14 HARI, 50 SET FLAWLESS DIJUAL DAN MENDAPAT FEEDBACK YANG AWESOME!!!!

jum... kita tengok... apa kata mereka..



nie pengguna FLAWLESS, tapi terus terang dia tak beli dari saya.. tapi dia sgt berpuas hati... dan mungkin next order nak beli dari saya... 











AND THE LAST ONE....


SAFIYA IDRIS... CANTIK SGT , MACAM ARAB KAN ??? 

alhamdulillah, dalam 2 mggu da dapat feedback macam nie.. bersyukur sgt... sebab product kecik2 kita nie baru and tak dikenali lagi... 

OH YA!!! NOW BUAT PROMO

FLAWLESS SET ONLY RM70 FREE POSTAGE & FREE LIPTINT UOLLSS
HABIS STOCK LIPTINT JE, PROMO TAMAT YE


INSYAALLAH... U WILL IN LOVE WITH THIS PRODUCT..
WATSAPP / MESEJ ME FOR ORDER...

0176454659
LETS GET UR FLAWLESS SKIN


XOXO... 
LOVE, PUTERI








LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Friday, May 17, 2013

FLAWLESS SKINCARE by Gorgeous Damias Beauty

Assalamualaikum..

Baru-baru nie, dihebahkan kat Instagram pasal product yang Adira guna tue, flawless set, yang diberi nama oleh adira cream pemutih atau SPF gituw la...Dan put ape lagi, cari tahu la pasal cream tue google punye google, satu info pun tak jumpa.. try search kat instagram... ada a few info lah yang put dapat.. jeng jeng jeng.. power kan, credit to Khaty Halid sebab tolong bg info jugak!!!! wehuuu.....nanty awak khaty, saya akan famouskan awak dalam blog tak famous nie...


nie namenye hakak Kathy Halid.. a.k.a pengguna FLAWLESS SET uolls!
Tiz Zaqyah sgt kan....cantik sgt baby kita nie.. auw auw..
(Babe, please jangan kembang okay)


ok2.. let me introduce to uolls tentang FLAWLESS SET a.k.a SPF WHITENING or watever u call it! but for me.. name FLAWLESS SET paling afdal, sebabnye kulit anda akan jadi flawless gilers..gebus gebus gituw...





dari kiri :
- Sabun susu
- Cream siang (SPF 30)
- Cream Malam 


ok can u see it, ada dua gambar yang bekasnya berbeza kan..ada customer tanya saya.. why bekas tak sama dengan adira jual ?? Sebabnya, stock dalam dalam bentuk loose, jar besar.. so kita packaging balik kecik2... gituw...so Adira ke makdira ke .. same jea okay.. Bekas je lain, yang penting cream dan kesan yang ohsem tue SAMA!!!!








Yelah, disebabkan product nie product baru di internet.. so korang susah nak dapat info pasal FLAWLESS SET nie...put pon puas korek info2 nie tau... takpe, lepas nie.. beli kat put je okay .. put jual !!!yuummmiess...Oh ya, haritue kawan put yang drop by amek FLAWLESS SET nie, name dia finiey... dia bagi awesome testimoni.. baru 3 hari pakai, dia dah gembira tepuk2 tangan joget2... 



jum tengok, apa FLAWLESS nie, boleh buat dengan kulit anda...




Flawless set by gorgeous damias beauty

- 1bar sabun susu
- 20mg - whitening day cream (spf 30)
- 30mg - whitening night cream

Kegunaan
- mencerahkan kulit seawal seminggu
- kecerahan secara alami dan natural
- tiada kesan sampingan
- tiada pengelupasan
- menghaluskan pori-pori
- menghilangkan jerawat & jeragat
- menghilangkan parut
- mencerahkan bahagian2 gelap seperti di celah peha, ketiak, leher dan lain2.


See... multipurpose kot!!! boleh jimat dah kat situ kan.... mana-mana celah yang gelap2 tue boleh buh..... mana2 kulit tak rata tue boleh rata, mana2 yang tak gebu tue boleh gebu!!! KESAN SEAWAL SEMINGGU OK... 



BUKTI ADIRA YANG SHARE PRODUCT NIE KAT INSTAGRAM

baru-baru nie dapat testimoni yang LEUNIEY wife apek pon pakai FLAWLESS nie... kat badan dia.. patut makin gebu...

Oh ya.. puteri sendiri pon pakai tau..... hihik!!! before this stick with ADHA,tp bila ADIRA da dedahkan rahsia dia, kta pun esaited nk try.. tp taknak cerah sgt.. nnt nampak peliks.. so biar natural je kan kan kan..

diambil menggunakan blackberry BOLD 3 jea.. 



yang penting, sekali

KELEBIHAN FLAWLESS SET

datang dengan harga yang BERPATUTAN
mesra pengguna, sesuai untuk semua lapisan umur..
sesuai untuk ibu mengandung kerana FLAWLESS nie diperbuat daripada susu dan bahan-bahan semulajadi yang lain
100% NATURAL PRODUCT
tiada pengelupasan atau HEALING PROCESS.
boleh digunakan bersama product lain.
tiada pantang seperti tak boleh make up dll.
cream boleh tahan sehingga dua bulan dan sabun dalam sebulan

ps : kalau guna 1 badan xtahan lah ye sampai 2 bulan.. wehuuuu...

SO, MUDAH, JIMAT DAN SELAMAT..
maaflah, kita tak banyak testimoni lagi.. sebab kita baru jual.. tak baik curi testimoni orang.. anda rasa dan anda jadi testimoni saya :D


BERMINAT ???

PRICE : RM70 
PROMOTION : FREE POSTAGE & FREE LIPTINT
***promotion for 200 pembeli terawal je***

so promotion tamat..kihkih..
tapi kita ada promotion baru u olls!
jum tengok sini KEDAI ONLINE KITA
0176454659 WATSEP / MESEJ.












LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Tuesday, March 12, 2013

SUNBURN TERUK VS ALOE VERA

Assalamualaikum.. ^^

Al-Fatihah... (luangkan sedikit masa untuk kita sama-sama berdoa dan sedekah Al-Fatihah untuk pejuang-pejuang di Lahad Datu.

" Ya Allah ya Tuhanku, kau selamatkanlah bumi kami, pejuang-pejuang kami dan peliharalah akhlak kami, semoga kau permudahkan segala yang kau rancangkan..Robbana Atina Fidunia Hasanah , Wal Akhiroti Hasanah, Waqina Azabanar.Amin"

Lately cuaca sangat panas kan?? And lately nie kerap sangat main panas. rumah pulak dekat dengan laut, faham jelah kan.. -____-" Oh my, rase nak pengsan haritue bila tengok muka sendiri mengelupas dan burn, merah habis kot. Mak sampai tanye " dik, kenape tue...muka tue"

Yelah, konsep guna adha tak boleh berpanas-panas, yang gue, main panas.. rasain loo.. feeling2 omputih lah nie, nak jemur badan... euwww....Padan muka kite.. Then dah lah naik segan kan dengan muka gitus...

So bila dah muka burn, kita pon kene stop jap guna adha.. bukan ape..put punye muka memang jenis sangat nipis dari kecik, sampai urat semua nampak kot...walaupon den golap time kecik.. hihi.So stop guna any product... kecuali make up! oh penyelamat betul... but bila muka burn, then make up... it getting worst tau, ya ya i know, but still nak pakai.. sebab kene pg KL, uruskan convo, ( oH my,. convo convo )

So bila make up, kulit mengelupas ok, n look like bera... sape tahu ?? bera tue nampak macam dull lah, and merah-gelap2 sikit.. Ada faham ?? So after settle hal kolej yang actually need my 100% attention after this, pg lah ke pavi, tengok wayang citer Jack and the Giant Slayer 



then wayang dalam 10pm.. so jalan-jalan lah.. ke nature republic. tempat favourite gue tau enggak ?Actually memang habit si perempuan yang punye blog nie, x watson, gurdian, x pon tempat-tempat macam sasa ke, skinfood ke, bodyshop ke.. hewhew... bukan ape, dah kata perempuan, memang tak pernah cukup product skincare kt rumah nie.. mihmihmih...
 

and I meet this awesome stuff.. sangat multipurpose okay.. suka suka suka.. mula-mula macam was-was juga, sebabnya.. before this ad juga try aloe buh kat muka, but to bad, muka naik merah-merah pulak...tawakal jela, sebab now on stop jap pakai Adha, sebab sape suruh main panas lame sgt kan.. hewhew...kan da Sunburn.. so nak elokkan sunburn dlu..

See.. betul-betul fresh aloe vera tau!!! bau pon sedap jea.. nyumnyum tapi tak boleh makan..

jum kita tengok, apa yang multifunction sgt tue kan..


Boleh digunakan sebagai moisturizer cream. Ok, frankly speak. Put before guna Adha tak pernah kekal guna moisturizer kt kedai tue eh.. Macam-macam da try kot..Garneir, Loreal, cosmoderm ,simply siti semua dah.. ape lagi, cakap je, clean n clear..bla..bla..bla..sebab satu pon x sesuai.. bazir je..


And also bertindak sebagai Make up base.. ok nak bagi tips kat korang, bende nie put pon baru dapat tahu.. huhu.. pernah tak korang nampak org make up bercapuk and tak rata ?? pernah ?? put sendiri, memang dlu LAME sgt about this.. yang tahu, terus tepek foundation n bedak... then lame-lame muka berminyak and make up jadi tak rata tau!!! geammmm...Sekarang just guna aloe vera, then bb cream.. done! yay!

ok other function macam itchiness then macam kulit kering tue elok sgt.. tak rugi korang beli tau.. RM32.90 je .. WORTH IT! beli kat Nature republic berhampiran.. tautautau!!!

Now da 2 weeks tak pakai adha, but skin ok jea.. xde masalah, jerawat keluar 2 3 tue normal, sebab mmg that is my skin type lol! stay fresh n cuma lepas sunburn tak cerah sgt, da nampak beza muka dengan badan .. grrr... takpe.. after a month stop, untuk experiment apa effect berhenti Adha.. put buat entry baru!!! Check it out.. 


Two weeks after sunburn and stop using Adha, amacam ?? hihi.. Tggu tengok sampai sebulan... tadaaa..... xoxo.. put


ps : put stop guna Adha sebab ats permintaan cust yang dok tanya, apa kesan stop Adha. 
ps : put guna Aloe vera gel untuk hilangkan sunburn.. RECOMANDED.
ps : gambar kat atas guna bb cream and liptint, celak tak tinggal, and brown eyeshadow 
ps : kening just sikatkan, then buh high brow benefit.
ps : contact lens - fresh look pure hazel -300degress.
ps : berapa banyak pesanan daaaa....



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT