Wednesday, August 15, 2012

REVIEW : Garnier 3 in 1 whitening essence mask

Assallamualaikum ^ ^
 sejak dua menjak tiga menjak nie, sejak dah duduk di Port Dickson balik.. cuaca berubah.. sangat berubah.. kat PD cuaca sangat kering dan memerlukan penjagaan kulit yang berlebihan u olls.. Macamana nak tahu muka kita kering?? yela, kalau kat badan just gores kalau ade kesan putih komfem kering kan.. haha.. kalau kat muke takkan nak gores jugak... rosak nanti! caranya. korang akan rasa muka korang keringla, then macam putih.putih.. bukan whitehead tapi like.. emmmhh.. kulit terkopek-kopek..tapi secara kecil kecilan lah..and this mask save me!

Packaging :


Oh haii.. dah tengok gambar diatas, komfem semua dah tahu kan product nie, famous sangatt uolls..dulu masa muda-muda guna 1 set k.. then bertukar sebab gatal nak beralih arah.. dalam sebulan lepas, kemain rakus lagi i tau bila pergi pasaraya.. mesti amek Mask, tak pandang benda lain dah.. haha.. -_____-" sekali beli 7.90 kan.. seminggu beli 2, sebulan 8.. fuyooo.. bankcruptC ok.. hahaha.. but takpe, psst2! duit mak lah.. heheuk! 

My review :
- sangat selesa dan ohsem bila pakai, sebab dia betul-betul melekat kat muka.. 
- sejuk ja.. nak best best best lagi buh dalam peti sejuk.. komfem feeling habis..
- have a good smell.. sedap sangat bau dia tau.. lembut ja..
- Pakai dalam 10 - 15 minit ja da cukup, psst2! pernah je terpakai sampai esok pagi.. hahahah
- bila buka tue rasa fresh sangat, and rasa kulit lebih lebut walau x selembut bayi..
- esok pagi bangun, tengok.. kulit cerah sikit lah! dalah memang adore product pemutihan nie! sebab kulit tak putih sangat.. ^ ^

mana nak dapat?? semua pasaraya / guardian / watson semua ade uolls..!
Price : RM 7.90 psst2! sekarang sale.. RM6.90 je!

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

SIMPLE SPAGHETTI BOLOGNESE CHEESE

Hai uolls... haiii! Assalamualaikum, Its me Puteri here.. How your Ramadhan Journey??? Better than last year or what?? me like okelah.. better maybe, just da 2 years kat KL.. bila duduk PD balik rase janggal... phewww.. sangat lupa diri kan?? kifkifkif.. No.. bukan macam tue, maksud saya... kelainan lah..

Oh ya... me here wanna share with u olls satu resepi yang, maybe semua orang tahu.. but masing-masing punya resepi kan?? I just wanna share here.. boleh je kalau korang rase berminat nak try, boleh lah try...

Resepi nie as simple as I can... Just amek masa dalam 10 minutes jea.. ha then boleh makan satu family... jimat dan murah


RESEPI :
Kuah bolognese cheese.

1 bawang merah ( tumbuk )
2 bawang putih ( tumbuk )
cili boh
200gm - daging cincang... ( prefer ramly product )
1 tin prego ( pure tomatoes )
olive oil ( minyak zaitun)
1 slice butter ( agak2 sesudu )
1/2 biji buah tomato ( potong dadu)
1 biji cili merah (potong dadu)
7 biji cili api ( saye suke pedas, so bubuhla)
tomato sos ( rasa nak masam lebih buh lebih )
garam (secukup rasa)
gula ( secukup rasa)
black paper ( secukup rasa)
1 slice cheese dale

Cara - cara :
1. masukkan minyak zaitun, masuk bawang merah, bawang putih... tunggu sehingga garing
2. masukkan cili boh dalam 2 sudu. kacau sehingga naik minyak
3. masukkan daging cincang, tomato, cili merah, cili api  dan butter.
4. Kacau sehingga rata, kemudian masukkan prego.
5. Dah mendidih masukkan sos tomato, gula , garam, blackpaper secukup rasa.
6. Rebus spaghetti , letak dalam pinggan, letak cheese.
7. curahkan kuah ke atas spaghetti dan cheese tadi..
8. Siap untuk di makan :)

okay2....cakap banyak, hasil takder tak boleh jugak kan?? here my simple spaghetti bolognese cheese with love..




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT