Monday, June 4, 2012

Review : Biore UV Perfect Face Milk ( It's Suncreen With Real Oil Control )

Holla! Assalamualaikum ^ ^

Baru-baru ini saya terbaca satu blog tentang product di atas ini.. uhuk3.. Biore UV Face Milk.. erk! ape tue eh?? Cleansing ke? toner ke? cream ke? tak tahu kan? jadi kat sini saye berbaik hati, sebagai pengguna yang menghargai setiap pembelian yang bernas.. eh! i mean bagus..yea bagus..terbukti bagus..saye nak buat review untuk pembaca-pembaca kat luar sana..yuk!

Biler dah baca banyak review positive pasal sesuatu product for sure lah saya berkobar-kobar nak try test cuba mende nie.. hihihi..

Memandangkan kulit Puteri Jenis berminyak di T-Zone, puteri yang tak pernah tahu pasal Sunblock ini meyakinkan diri untuk try sendiri product ini..


Saye gune yang warna putih tue, khas untuk kulit berminyak.. 


Meh tengok gambar lagi 
*
*
*


nampak tak?? gambar before dengan after tue... beza kan??


LOVE 

- packaging yang comel, senang nak dibawa ke mana-mana
-senang meresap dalam kulit..
-mate and smooth finished! really good for oily skin  ( muke tak lah shinning)
-pores mengecil dengan serta merta
-mudah untuk apply foundation sebab muke dah jadi supersmooth
-oh ya! sunblock nie also can be a best make up base!
-boleh buat make up tahan sehingga 12 jam.. *mampu?*
-pakai sikit jea, terus cantik!
-muka semakin cerah, tengok bukti tangan i tue kan?
-SPF 50

TIPS ! 
- goncang sebelum guna, bagi mengelak tekstur tak sekata
-ratakan cepat-cepat sebab dia macam air, cepat sangat meresap
-letak kat jari then terus sapu tau.. tayah nak dot dot kat muke.. nnty die cepat meresap
-untuk kulit kering... make sure pakai pelembab k u olls!

WHERE TO BUY?
Watson/gurdian/Sasa

PRICE
RM 25.90

REPURCHASE?
YES! because i love it, muke dah tak berminyak lagi 

RECOMMENDED?
yes! yes! yes! 









LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT