Friday, November 9, 2012

HOMEMADE MASK : ALOE VERA HONEY MASK

Hai semua!!! lame dah tak menulis, busy banyak sekarang nie.. hoho.. Alhamdulillah.. Allah bagi rezeki :') Terima Kasih ! So dalam entry kali ni, puteri nak share 1 petua, boleh dikatakan petua lah.. walaupun bukanlah petua sangat..
LOSER! okay jum!!!




BAHAN-BAHAN

1 Tablespoon of pure Aloe Vera juice or pulp

1 Tablespoon of honey



kalau puteri kan, put amek dari pokok je aloe vera tue, tapi kalau honey, takkan nak amek kat sarang dia kan? nak mati?? hahahha... so beli je kat pasar pagi.. haa.. sape yang bangun pagi2 tue, rajin2 lah pegi pasar pagi yea.. put malas, nak tido.. :p Eh jap.. korang tau tak.. aloe vera tue ape?? haaa.. orang KL tue, tau x?? meh puteri tunjuk gambar meh

so dah tau kan?? :D yay!!! nie lah aloe vera / lidah buaya.. 
blh dptkan kat dpn rumah puteri.. mai lah... sebatang 10 hengget .. lariiiiiiii:p




CARA-CARA

Campurkan 2 bahan bersama-sama dalam mangkuk. Setelah dicampur sama rata, biar dalam mangkuk tue, dalam 10 minit, (supaya sebati) then, bolehlah apply kat muka, leher dan belakang (kalau ade jerawat kt leher / belakang lah). Biarkan selama kira-kira 15 minit kemudian bilas dengan air suam dan tuala (tuala yang bersih ya)



KEBAIKKAN


Mask ini adalah sangat mudah untuk membuat dan menggunakan dan benar-benar membantu melegakan kulit anda semasa jerawat tengah kembang. Sesiapa yang mengalami bengkak, kegatalan, kemerahan, atau jerawat akan mendapat benefit daripada menggunakan topeng ini. Aloe Vera, dalam bentuk semula jadi, telah dikenali untuk membantu mengurangkan kesakitan dan mengalami selaran matahari tetapi banyak syarikat-syarikat penjagaan kulit telah mula menambah Aloe vera untuk produk penjagaan kulit kerana ia benar-benar membantu membaik pulih kulit dari jerawat.

Madu dimuatkan dengan ciri-ciri anti-mikrobial dan adalah antioksidan semula jadi. Madu melawan jangkitan mikrob yang menyebabkan jerawat tanpa kulit menjengkelkan anda. Madu juga menarik keluar kekotoran dari liang anda yang biasanya akan tinggal tersumbat, membarah bakteria yang menyebabkan jerawat. Ia juga akan membantu memulihkan tekstur kulit anda danmengurangkan kerosakan yang dilakukan untuk kulit anda oleh matahari dan persekitaran harian anda datang dalam hubungan dengan.

Selamat mencuba ^ ^



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT