Monday, May 21, 2012

OH!SUNBURN? jom pulihkan

Assalamualaikum.. tak jawab dosa, jawab dapat pahala..hehe.. hallo, holla, hye.. #rindu nyer kat blog mengomel nie kan? lagi-lagi kat penulis dia yang comel nie.. wehuu.. -______-" lamenye saye tak menulis, awak awak dan awak miss me so much right?? ThankQ i miss u more ... hari ini saye nak share petua dengan korang.. macamane nak pulihkan kulit yang sunburn.. apa itu sunburn??korang tak tahu?? ha.. meh sini..

Sunburn itu adalah kulit yang terbakar, no! bukan terbakar keluar api dari kulit, tapi terbakar, hitam, pedih.. merah.. ya! u can imagine kan bila someone tue berjemur seharian.. so kulit akan merengsa dan jadi tanned tetiba dan terhasillah sunburn ... #gaya ala-ala cikgu sekolah...sambil betulkan speck

zzppp! Tanned tue ape cikgu? Tanned tue kulit putih macam cikgu nie, gelap tetiba.. haa.. itulah tanned :p
ok u got it murid-murid??ok lets beginn..

Amek sebiji tomato, kalau sejuk dalam peti ais lagi syiok!potong dua.. belah.. tenyeh je kat muka..biar kejap..tapi jangan tenyeh kekuat, pedih nanti muke awak tue.. lagipun tengah sunburn.. kang luka tak pasal-pasal kene beli ubat luka pulak.. -______-"

sape tak kenal tomato.. nie dia..



Biarkan sehingga dia betul-betul kering kat muka, then basuh dengan air biasa jer. Dah bersih ambik pulak air sejuk kat dalam peti ais - kalau takder air sejuk kat dalam peti ais - apa yang harus di buat, ambik ais ketul, letak dalam besen, pastu masukkan air tapis ke dalam besen tu, goyang goyang goyang......dapatla air yang sangattt terrrr....sejuknyerrr.....

Lalu awak lalukan air yang sejuk tu kat muka. Buat sampai habis air sejuk tadi. Tayah lap air tu, biar kering sendiri.

Then apa jadi? Jadi ker???

Hmmmm..jadi.........kalau korang try... trylah! nak selamat, tayah lah main kat tengah panas.. tak pun, pakai sunblock sesiap..sunblock ini ok, cun..try lah.. psst2.. mahal sikitla, tapi berbaloi..dalam Rm30++



amaran : jus tomato ni mungkin akan menyebabkan kulit anda gatal2 semasa diletakkan kat muka. So, hati-hati ladies! Jangan garu2 pulak, kang susah pulak diriku ini nak kena cari petua menghilangkan luka akibat garuan anda itu.

Why not u try maaa???? its cheaper than ur make up! haha





LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT