Sunday, May 27, 2012

KHASIAT S I R I H

ASSalamualaikum ^ ^
hai semua, selamat petang.. hari ini merupakan hari ahad, yea semua orang tau kan? tapi hari ini special sikit, abang saye selamat disandingkan.. Alhamdulillah..mase bawak balik hantaran tengok banyak sirih junjung.. balik tue bukak2 sirih.. lepas tue rebus, then minum.. sapu kat muka jugak, untuk refresh.. best jea bila sapu kat muke air suam-suam tue.




Untuk awet muda, melancarkan peredaran darah, menghilangkan bau badan, menghilangkan bau kurang enak vagina, masalah gatal2 pada vagina dan mengetatkan.... so, 'u olls' boleh mengamalkan air rebusan sireh... rebus daun sireh dalam 3-5 helai, biarkan mendidih dlm 5 minit la, dan sejukkan.. separuh diminum dan separuh lagi dibuat air jirusan dibahagian bawah tu eh... (^__^) dan air sireh ni juga boleh diamalkan walaupun masa period... ia juga boleh menghilangkan bau hanyir darah period tau..

selain dari khusus utk wanita, daun sireh jugak boleh menghilangkan mulut berbau dan mencegah kerosakan gigi dan baik utk gusi atau mulut bengkak, caranya dengan kumur air rebusan sireh setiap pagi dan malam selepas menggosok gigi. bagi gusi bengkak, boleh tambah garam dalam air sireh tu sebelum kumur ye...

hmmm.. macam mana? lepas ni boleh la cuba eh.. kalau kat KL, dont worry, kat pasar tani ade jual daun sireh ni.. selamat mencuba dan mengamalkan petua ni eh.. utk kecantikan kita2 jugak.. (^__^) cantik luar, cantik dalam dan cantik segalanya..



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT