Friday, September 30, 2011

B I G FAMILY !

today tak banyak yang nak diperkatakan, sebab banyak sangat dalam fikiran. sangat kusut dan aku sendiri buntu dengan diri sendiri. haih! mungkin silap aku, dan ujian dari DIA. aku bersyukur dan terima apa sahaja yang bakal jadi dan telah jadi dalam hidup aku, ini semua jadikan aku yang sekarang. banyak sangat pikir, haih! muka pun dah beranak pinak musuh utama aku *jerawat* . tapi nak buat macamane, hidup kita haruslah hadap walaupun tak mampu, kadang-kadang sangat susah nak berdepan dengan orang. tapi itu yang kita perlu, 
"FACE IT, NO MATTER WHAT, NO MATTER HARD" 
yelah,seperti selalu orang katakan, hidup kita ini tak ubah seperti roda, kadangkala diatas, dan kadangkala di bawah, tapi tak semestinya bila anda di atas anda akan kekal disana, jika anda di bawah, berusaha lah untuk ke atas, kerana tanpa usaha, anda tidak berjaya ke atas. jangan mudah mengalah yea kawan-kawan. *motivate diri sendiri*
yang penting jangan menyendiri ok? hargai orang di sekeliling kamu, kalau family korang jauh, jangan lupa call dorang,and bergaullah dengan rakan-rakan sekeliling. anggap mereka seperti family sendiri. mungkin ini boleh mengubat hati yang sedang resah gelisah itu *sastera sangat*
sweet big family ever 








ini semua adalah family broadcasting.
actually banyak sangat gambar kenangan kitorang,
tapi disebabkan dulu saya tak berhijab, say tak dapat nak show kat korang semua..
heee...
feeling so great when im with them. because they are such a big femly that protect each other.









LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, September 29, 2011

H A T E R S

yes... when people start to pointing and try so hard to put the blame on us, no matter what u do before and what u want to do after is useless. u know? USELESS. when they start to hate u, just stay positive and cool, because. what ever a kindness we are made, it will bushh!!!kebabboom!! just dissappear like that..
for the one mistake we done, all a kindness will shadow with a ONE mistake.
but sometimes, we didnt do anything bad, we just wanna be your self and starting to enjoy your life.but still a people that hate u *without any reason* will keep stalking u and try to find your weakness.
so what have you to do? you just have to ... silent and pray for them, keep smiling, just go with your life and dont  u ever trying to pointing they back.

P/S : haters, please work so hard to make me down, because i will stand up and start walking back.

BEHIND EVERY SUCCESSFUL PERSON LIES A PACK OF HATERS.
GOODLUCK HATERS

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Wednesday, September 28, 2011

Mythbuster: MHC


Assalamualaikum..

Seperti yang puteri cakap sebelum ni, 
Malaysian Hijabbers Community (MHC) ni baru lagi ditubuhkan..
masih ramai yang tak tau tentang kewujudan MHC ni..
ramai jugak yang salah paham tentang konsep, peranan dan fungsi MHC ni..
even ade yang tertanya2..MHC ni nak tiru Scarflets ke?
ohh, tidak sama sekali..

sebenarnya MHC dan Scarflets adalah 2 entiti yang berbeza..
dari ape yang nurul tau, Scarflets tu satu kumpulan
bloggers lawa2 yang bertudung dan mereka memang minat bergaya
and of course, famous gak dalam dunia blogging Malaysia ni..
mereka sesama mereka sendiri dan tidak ada pertubuhan rasmi..
kira macam group kawan2 je la..
*correct me if i'm wrong..sebab ni cuma dari pemahaman nurul*

berbeza dengan MHC, kami sebenarnya merupakan sebuah
pertubuhan yang terbuka untuk para muslimah..
bukan hanya terhad kepada mereka yang bertudung, 
malah kami mengalu-alukan penyertaan daripada muslimah yang berminat
untuk mula mengambil hijab dengan lebih serius..
kerana kami sedia memberikan sokongan..

MHC diterajui oleh 30 AJK
yang bertanggungjawab menggerakkan community group ni..
mereka terdiri daripada:

President : Puteri Nurfarahain
vice president : Velove Shieffa
secretary  I : Kelly Lysa
secretary II : Nurazlin Roselie
treasurer I : Siti Faiqa Puteri 
treasurer  II : Fatin Syamimi Abdul Rashid

community development :
cik little,
Yanti Iswa,
Siti Nasiha Rambli, 
Fiera Pirot
C’za D’boutique

event division
Nisa Kay II
Ezza Haniza Hashim,
Gda Majidah
Dya Mohamad,
Nurul Izzati Ibrahim
syamim arsyad

information and technology
Wanie Hamshani,(blog editor)
Ifti Larina,((youtube,1tube)
nakashima nouko (blog writer)
wan hasyila 

PR and Marketing
Fara Dyba,
Evol Dyra,
Nur Nashuha,
Wan Farhana
siti salwa che lah



kesemua ahli committee ni terdiri daripada pelbagai peringkat umur
dan juga latar belakang..
ada yang masih belajar, ada yang sudah bekerja
dan ada juga yang dari golongan usahawan

kami masih lagi dalam peringkat awal dan masih banyak lagi 
yang perlu kami lakukan..
untuk menubuhkan persatuan seperti MHC ni bukanlah sesuatu yang mudah 
because this is something yang serius..

kami sedang mencuba sedaya upaya untuk merealisasikan MHC
sebagai sebuah pertubuhan rasmi untuk para muslimah
dan berfungsi sebagai platform untuk merapatkan silaturahim
sambil berkongsi ilmu, dan membantu mereka yang memerlukan..
kami tak ada niat nak mengejar nama dan populariti
tapi kalau tak ada committee, macam mana MHC nak bergerak kan?

as for the record, kami bukan cuba untuk meniru Scarflets
sebab mostly daripada committee MHC tu cuma segelintir sahaja yang
bergelar blogger..sedangkan president kami pun 
tak tahu menahu langsung akan kewujudan Scarflets masa dia
mencadangankan untuk menubuhkan MHC..
kerana rujukan kami sebenarnya ialah:

Hijabbers Community yang bertapak di Indonesia
*klik gambar untuk ke blog Hijabbers Community*

Hijabers Community was founded on November, 27th, 2010 in Jakarta, Indonesia. 
Around 30 women from different backgrounds and professions were gathered together 
to share their visions to form a community that insyaAllah will accommodate events 
related to hijab and muslimah. From fashion to islamic studies, from hijab style to 
learning Islam, anything that will make us a better muslimah insyaAllah. 
And it is hoped through this community, every muslimah can meet new friends, 
get to know each other and learn from each other.



30 orang committee MHC berhasrat untuk menubuhkan sebuah community
seperti apa yang dilakukan oleh Hijabbers Community di Indonesia..
why not kan kita adakan benda yang sama untuk warga Malaysia?
tak salah pun kan ^ ^

kepada sesiapa yang berminat 
anda cuma perlu klik "LIKE" di Facebook page kami:


sebarang maklumat tentang aktiviti akan kami umumkan di
Facebook page tersebut

so, diharapkan tiada lagi misuderstanding or keraguan tentang MHC 
sama2lah kita menyokong usaha baik ni ok? =)


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Sunday, September 25, 2011

untitle song for u

kau katakan aku hanya teman
aku berlalu sambil tersenyum
mengapa harus menghindar
dari kenyataan kau cintakanku?

u made for me
and im the one for u
we are the perfect two
only me and u
we are the perfect two

saat bila aku bersama teman lain
mengapa kelainan dapat aku rasakan?
mungkin cemburu menyelubungi hati
mungkin kau tak mampu bersuara
yang kau juga sayang padaku

akhirnya kau datang dan berkata
hei kawan aku cintakan mu
sudikah kau jadi milikku?
dan melalui hari bersamaku?

its not to hard right?
to tell me clearly about what u feel
when u noe im feel the same things
beby u need me around like i do
so just please say that i love u..



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Monday, September 19, 2011

ITU DIA SAHABAT.

apa erti sahabat bagi korang?bagi aku sahabat adalah sesuatu yang perlu give and take.sesuatu yang sanggup berkorban dan dikorbankan. sesuatu yang bukan semua orang boleh. seseorang yang akan selalu ada untuk mendukung dan sahut kau saat kau jatuh. sahabat juga tidak mengira jangka masa, pada pendapat aku lah,korang? macamane?

 hard times dont last forever but a real friendship do, 
i always be there when anything you need,
even if it's just someone to listen.

sahabat juga tidak mengira jantina,lelaki atau perempuan. tapi kali ini aku nak buat tribute untuk seseorang yang memang sanggup berkorban untuk aku. yang orang lain tak pernah buat untuk aku,dan dia juga tak pernah merungut.seriusly, kalau sape jadi SGF die sangatlah untung. apa itu SGF? stand for Special Girlfriend
aku sangat-sangat selesa dengan kehadiran seorang teman seperti dia. seriusly he make me feel safe when he was around me. hell yeah!! no kami tidak bercinta. dia nak jatuh hati ngan aku? memang tak larh en..sebab die pernah cakap, orang buta je syok kat aku. aku? aku of kos lah takkan pernah bercinta dengan bff sendiri. tapi aku akan sayang dia sampai bila-bila. 








akeym, i nak terime kasih gile-gile kat u. u help me alots kim! u ade saat i jatuh tersungkur, saat i sensorang,i takder sape, u always be by my side, u sanggup beli tiket pegi sentul timur,sebab nak pastikan i selamat naik teksi,sebab u risau i kene kacau dengan negro. then u patah balik pergi shah alam.  i tak rase ade orang pernah buat macam itu untuk i. u sanggup redah hujan semata-mata amek i seberang jalan,sebab i tak berani nak lintas jalan besar. u sanggup tak tido sebab dengar i bebel.u tau tak i rase untung gile kawan dengan laki baik giler macam u! serius mok... u mmg such a nice guys! 
gadis-gadis..die single..nak dia let me noe k? sebab die sangat baik! saya sayang dia..



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

MHC 1ST MEET

ASsalamualaikum..
mesty semua orang tertanye-tanye..ape itu MHC kan? actually korang blh tau ape itu MHC dari sini malaysianhijaberscommunity.blogspot.com
oke,sekarang semua da faham? tak faham lagi? bolehlah add saye kat fesebukpuput! k? so kat sini actually kitorang ade 30 orang commitee..what is comitee? comitee as a admin lah yang akan manage event-event untuk korang-korang semua lepas nie *just for girls day out* 
insyaallah..akan ade activity untuk semua hujung tahun ini..korang blh join kitorang kat group groupMHC so after this,sesiapa yang berminat *gadis* blh lah join kitorang untuk next event ok?
so here ade gambar mase 1st meet up
actually kami semua ade 30, dan kami daripada seluruh malaysia.disebabkan kesibukkan harian,mereka lagi 27orang itu tidak dapat menghadirkan diri untuk perjumpaan pertama ini,percaya atau tidak,hanya melalui facebook,kami disatukan.ALHAMDULILLAH.
keunikkan MHC adalah kami adalah 30 orang yang berbeza. tapi dapat berkumpul dibawah satu payung..TAHNIAH pada siapa yang dapat hadir untuk perjumpaan pertama. walaupun banyak rintangan yang saya tempuh untuk menubuhkan MHC bersama 29 yang lain. 


yang lain tak dapat datang...nanti kite akan meet up lagi..


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Saturday, September 10, 2011

Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment. 

A VERY MEANINGFULL QUOTES FOR ME. AND IF U CAN FEEL THE REAL MEAN OFTHIS QUOTES U CAN FEEL THE WAY I FEEL.


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Friday, September 9, 2011

KAWAN

kadang-kadang kawan itu lebih bermakna dari kekasih
kawan tidak membuat kita terluka
disaat kekasih hilang entah kemana
kawan menjadi peneman setia


kawan juga ibarat talian nyawa
disaat nyawa hampir putus
akibat perbuatan kekasih
kawan lah yang sudi menyambut
dan memimpin daripada tersungkur


kawan ketawa mudah dicari
kawan menangis? terlalu sukar
tapi tidak mustahil kewujudan itu
bagaimana?
sangat mudah,jadilah kawan menangis
untuk dapat kawan menangis.

:')

K.A.W.A.N

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

FRIDAY DAY

kebengkakkan mata akibat tidur lena

indahnya pagi ini,tepat pada pukul 8pagi aku terjaga dari tidur yang lena. kring!kring!bunyi watsapp dari encik FITRI NASIR.he will finish his exam at 11.30. so he wanna met me at 11.45. so aku pun bangun,dengan tenang menuju ke bilik air lebih kurang dalam jam 10. *jangan tanye aku buat ape lambat mandi* aku mandi,mandi,dan mandi lepas tue aku pun masuk bilik untuk bersiap, tiba-tiba famy BBM cakap, put famy tak jadi pergi,akym GEMOK pon malas nak pergi, so aku pasrah. SPOIL mood aku yang tenang itu, tapi aku relax,just say OK! then aku meneruskan berkemas untuk ke MJ 
*bukan mak janda tapi maju junction* 
lebih kurang jam 11.20 aku siap berkemas,dan aku pun menaiki teksi dan kemudian train untuk ke sana. ENCIK FITRI sudah menghubungi aku,he's a nice friends u know, i love to be his friends. then sampai kat sane,aku pun pergilah ke MJ dan bermeeting la secara tidak formal nya dengan encik FITRI , die lulus exam, ALHAMDULILLAH, dia pegawai bank tau. :)  tapi giler tak sombong langsung lepas tue kan baik gila.macam-macam yang kitorang borakkan,sampai topic sekolah dulu pown jadi topik kitorang. ha! tengok. CHEMISTRY tue ade kan?lepas borak-borak,minum-minum and makan-makan, aku pun pergi ke kolej untuk bertemu rakan-rakan seperjuangan aku.
*nak gambar dengan mamat nie,tapi sebab die kacak sangat malu*
FITRI NASIR the nice and hensem man ever!
he's available too!
p/s : awak,awak tau tak awak baik giler,awak penyabar.awak kawan dengan saye,tapi awak tak pernah nak mara saye , dengan kesibukkan kota,saya lupa awak kadang-kadang. kan? saya mintak maaf. tapi i really comfort with you la..awak jangan lupe saya tau.

zzzzzzzzpp! nape aku tulis macam bukan aku jea? nie mesty pengaruh MUGUWISDOM untuk suruh aku lebih serius dalam penulisan blog ini. ok, jadi diri sendiri la..baru seronok! *yeay!*

aku,mugu,famy,herman dan akym berkumpul di restoran raja laut *restoran pakcik akym* lepas makan-makan kitorang pown decide wether nak pergi karoke kat SOGO atau ke TIMES SQUARE so selepas berbincang dan membuat perhitungan maka! kami sepakat untuk ke TIMES SQUARE untuk menonton wayang yang bertajuk NASIK LEMAK 2.o
sedang berjalan,akym mok jumpe duit! yeay! so hakim belanja kitorang semuuaaaaaaaaaaaaaaa! semua tau! semua tambang monorail je.. die jumpe pown RM10 jea..:p so then sampai sane beli tiket wayang, start kol 4.30. so kitorang decide untuk main bowling larh! ala lew..lame tue,sekarang baru pukul 2 lebeyh,nak buat ape lak en. takkan nak jalan sampai kaki tercabut! :p
bajet suuuweet la en tangkap gambar kaki bff..puih! haha

dengan rakusnya...akhirnya berjaya!goal..masuk ke longkang!

guess who?


famy! si lesung pipit

...dan famy! *buruk sebab gune bb kimkimok*

no komen








then pergi tengok wayang cerite NASIK LEMAK 2.o 

cerite about malaysian yang sangat funny,and tak boring ok..korang as a malaysian harus pergi tengok untuk support MALAYSIAN. bukak mata,bukak minda..korang akan dapat mesej yang nak disampaikan..

tetibe takder mud..sorry..
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, September 8, 2011

TENSYEN!

eeee...tau tak!aku tensyen giler skrang nie..jangan kacau boleyh tak? *muke mara giler2* tak faham betol aku nape dorang seksa aku macam nie, touching tau tak! jangan la buat aku macam nie,aku salah hape doe? please la..bertimbang rasa sikit,aku pon manusia biasa juga..jangan seksa jiwa dan raga aku macam nie, erk! ape aku merepek nak mampos nie? korang tanye aku kenapa? aku tensyen toq! tensyen! TENSYEN! kenape? sebabnya....................
ade 3 sebab aku tensyen
1. call mekdi tak jawab-jawab - memang sakit hati la..dalah call susah nak angkat pastuh makan credit macam hape lagi..
2. bbm lembab macam siput - nie buat aku emo lebih sikitla, dalah perot da pedih giler lepas tue boleh plak bbm buat hal..aku nak ngadu kat sape aku lapar..kann :( please..simpatilah, be nicer sayang..
3. credit kene potong - nie lagi satu masalah pengguna bb. keredit turun .naik sukati *tapi lagi banyak turun la,tak penah naik pown *

seksa jiwa dan raga juga tidak ketinggalan perut aku yang lapar nie..seksa mak nok! mekdi sampai hati buat aku macam nie,aku dulu pelanggan tetap tau *regular customer* sampai hati.. *merajuk*
bbm please,jangan lembab..basah pown jangan..kering ok,kering *tiada unsur lucah*  aku bosan nie,bagilah aku chatting dengan sayang-sayang aku *kemain banyak sayang kau put*
maxis..please jangan seksa aku macam nie,aku pelanggan tetap da..sejak darjah 6 tau..
 K BAI!
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Wednesday, September 7, 2011

REGISTRATION DAY YANG SERONOK

assalamualaikum! 
Semalam kan, kite bangun pagi tau,kol 6setengah! haa..jarang kann dengar kite bangun pagi *hehehe* sejak akhir-akhir nie kite cube bangun awal sebabnya nak practis,tak lame lagi dah nak abis skolah,pastuh nk keje kene lah bangun awal kan? so kene practis..da tanak memain da..last sem kan?

6.30 - bangun mengeliat sane sini,sebab malas giler nak gerakk!
6.40 - pakse diri untuk bangun, caiyorkk!!jeritt...heeeeyahh!!!
6.45 - berjaya bangun dan mandy. wehuu~
7.00 - siap-siap! bbm encik amir. *supeer seharian*
8.00 - encik amir tiba di hadapan rumah *pakai baju pink kotak-kotak, die pikir die kacak* heee
8.03 - perjalanan dimulakan.
8.05 - bbm kimkimok. sebab nak ajak die daftar sekali lah! kemain nak merungut die,sebab kene pakse bangun awal! *hahaahhaa*
9.35 - tiba di kolej tercinta KLMU. *kembang hidung jap*

guard KLMU part time

erkk! ok dah,tak ingat da mase-mase yang lain. sampai-sampai jea aku tersenyum sebab tak ramai orang kat admin! yeay! akhirnya aku berjaya bertemu KLMU seawal ini buat pertama kalinya untuk mendaftar ! wehhuuu..*chicken dance* tapi lepas aku isi borang,aku try carik list subject untuk isi form tue, tapi benda ini lah yang wat spoil! #apepontabley
haah!betol..memang takder..*macam la orang tnye en* ! takpe memang takder la.. :( aku bingung jap, aku try  sabar..aku cube..yeah! aku cube *sambil buat muke sebek*
then aku bbm kimkimok! dari tady otw tak sampai-sampaii *lembab*..then die cakap famy dah nak sampai, aku pon tunggu famy la..actually segan sebab tak bape rapat ngan famy. jarang giler bertegur *sorry* tapi en!aku cube untuk jadi peramah! yes! aku berjaya.. :)
famy tiba..di depan admin,aku terkocoh-kocoh sebab pergi toilet jap. kami pown bergerak ke meja miss wan. *perlu ke aku se detail nie?lantakla* 
oke! setelah amek subject kat miss..pastuh ktorang pon bergerak *tanak citer yang kitorang gossip tadi*
setibanya di admin ...............
OH EM GEE~ erk! adeh! weioahfa! haishooo! *kenape-kenape???* takder ape..orang ramai dah kat admin,pastuh masing-masing beratur macam hape jea..bukan satu line..tapi banyak! adeh!
tunggu dan tunggu dan tunggu lagi...mugu datang.p*sebab sume kene kat aku* astuh kimkimok datang :) yeay! dorang da datang..ngeh3!
tunggu sampai kol 1 lebeyh dekat kol 2 lepas tue,kitorang pon pergi ke sogo. mugu tekanan! *hahaha*
makan-makan kat sane..gossipping..bual tajuk yang serabot otak siap kau mugu!
then kitorang pergi karoke kat redbox..lepas makan tue la..sebab semua berat hati nak pg tengok wayang ! so kami semua ke REDBOX...jyeah!!!ha! herman pown ade jugak! lupe lak en..:p
after karoke..gelek-gelek,guling,guling,lompat-lompat sampai suare pown takder.tapi masing-masing suare sedap-sedap..suke!suke!suke! *ngegeh kau ya*
MUGU.FAMY.HERMAN,AKIM,




 they cool rite? im happy :)
die bff aku tau...kimkimok! i sayang u owwh! gemok

lepas tue dalam pukul 7 habis. tunggu encik amir amek,die pergi meeting ngan rashid siber..*betul ke aku eja nie* nanty die keje kat KL..:) yeay yeay! tunggu dalam 10 minit encik amir sampaii, kitorang bergerak ke BANDAR BARU PUCHONG sebab nak g tengok kakak kat sane,die sakit :( *doakan akk cepat sembuh*
disebabkan GPS rosak,kitorang terpakse meredah jalan tue tanpa ape-ape pengalaman :p heheheh
lame gak ktorang sesat larat, last-last jumpe jugak..
dah puas pelok cium akk,borak panjang lepas tue balik, badan amir tetibe panas giler mate die merah,muke die pucat, die DEMAM! die tak dapat drive,aku pulak tatau drive langsung, arghh!! teroknyer aku... 
"sorry encik amir sebab saye susahkan awak sangat-sangat"

lambat baru sampaii uma..sebab bagi encik amir relax jap,tidor kat perhentian..
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN SEMUA.
LOVE YOU

ade orang tanye, nape ramai sangat kawan laki, berkawan kan? ape salahnya? dorang bukan buat ape-ape pown, kawan dengan sape pown blh..but its doesnt mean saye nie takder kawan pempuan...banyak tau,tunggu nanty i pergi girls day out puleks! heheuk! :D nanty kite tulis entry pulak...TUNGGU!

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Monday, September 5, 2011

INI CERITE AKU,BUKAN KAU..

hello! assalamualaikum!such a best day today.. 
*2 hari lepas baru kau berduke bagai nak rak* tak elokla berduke lama-lama..mak cakap nnty jerawat banyak tumbuh kalau asyik runsing,saye tamau jerawat itu..no!cukuplahh..orang tak berduka sebab kite,nak emosiOnal sangat watpe kan? 
monoLog dan memotivasikan diri sendiri.
sabar puteri sabar...kalau takder sape sekali pon dengan kau,kalau takder da orang yang kau sayang dengan kau...kau kene teroskan hidup,kau kuat kan? kalau dulu kau boleh kenape sekarang nak cengeng sangat nie? its not good for ur self! just stop it!
melihat anak2 kecil yang kehilangan ibu di hospital hatiku berkata
tengok! nie baru kehilangan kecil,kau dah bagai nak mati,hei! die bukan pergi untuk selama-lamanya pon,atleast,die ade.kau tau die sihat,die bahagia,cukupla..tengok budak tue,kecik lagi..berapa berat sangatlah beban kau berbanding orang lain..fikir puteri,fikir..
selalu biler aku tensyen aku akan makan,sampai sejam sekali aku makan nasik,si kimkimok tau la aku selalu makan.then hati aku berkate,
kau ingat kalau kau gemok t ade orang nak kat kau? kau kurus pown, orang tanak...gemok t orang langsung tanak,nak jadi anak dara tua? hahaha! kelakar la..tanakkk!so aku bentikan tabiat aku yang asik makan tue.n sekarang pown aku still tak makan lagi :p
biler terasa rindu melampau.tengok gambar-gambar dulu.pastuh cakap
takperlah,dah takder jodoh..sayang tak semestynye memiliki, kan? relakan jela...insyaallahh kau akan dapat lebih baikk..*smbil kesat hingus*

biler boring,aku text la kawan-kawan aku,bbm..kadang-kadang mengarot kat fesebuk,twitter,pastuh kat rumah pon,mulelah aku menyumbangkan suare yang sedia sumbang,menyanyi..!lagu faverot aku lagu PERGILAH KAU...by sherina munaf..pastuh feeling2 suare sedap...

Bercinta tidak lagi menjadi keutamaan,sayang diri sendiri dulu,orang lain belum tentu boleh sayang diri awak kalau awk sendiri tak sayang diri sendiri.dan kepada yang kunun-kunun nak masok line tue..maaf..kite kawan jea..saye tak bersedia untuk sebarang relatioN lagi..tak bagus jugak bercinta dengan orang lain hati dengan orang lain.saye taknak gunekan awak untuk pujuk hati sendiri.itu selfish name nyer...kite kawan,kalau ade jodoh tak kemane.

perasan kan yang entry ngan title tak same langsung? sukati la kan? haha..memang saye macam tue,so awak janganlah mara or kutuk-kutuk.kalau nak jugak..boleh jea kreditkan pahala awak ke saye tue..:p
kite memang camtue laa..

muhasabah diri sendiri,and time will heal it..*ayat thariq assef*
sekarang,yang paling penting..jangan kesorangan..have fun..kawan dengan semua orang.
kawan-kawan ramai yang ade dengan saye,sekarang saye baru sedar VALUE OF FRIENDS
keluarga pulak sangat menyaport saye,dorang sentiase dengan saye..betollahh..macamane pon keluarga harus diutamakan..bukan yang lain,saye sokong awak xeexoe..keluarga saye hidup saye sekarang..


Allah telah menetapkan jodoh setiap insan..cepat dan lambat jea..Insyaallah dugaan yang mendatang akan menjadi kan seorang insan itu lebih tabah dan cekal untuk mengharungi hari-hari mendatang.

when im with someone that i call friends, i just learn how to smile again

 if u believe u do best without me,i will let you go boy

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT