Tuesday, August 30, 2011

SELAMAT HARI RAYA



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Monday, August 29, 2011

MALAM RAYA

Assalamualaikum,
dalam keadaan orang lain semua gembire sambut raya,aku tak dapat rasa kemeriahan itu,yea aku mempunyai sepasang baju kurung baru,yep hanya sepasang..cukuplah kan..sekadar untuk cukupkan syarat,kepada semua umat islam di dunia ini,* bukan setakat di Malaysia * 
SELAMAT HARI RAYA,
 maaf saya bukan pandai sangat nak berkata-kata.
condition aku hari ini, tidak begitu baik * sambil mengelap hingus * aku demam, mak kate aku berjangkit dengan encik AMIR,disebabkan beliau selalu menghubungi aku,dan beliau sedang menghidapi demam yang teruk * betul ke ayat aku nie,pedulikan * tapi mana mungkin virus demam nie blh merebak melalui talifon,kan? mungkin juga kerana aku kurang minum dan kurang rehat * kata encik hakem perb * tapi aku rase aku lah manusia paling goyang kaki abad ini . kata encik kimkimok pulak mungkin aku nyer antibody lemah sebab aku terlalu banyak makan * munasabah ke kate-kate beliau? * . ada juga yang berkata, mungkin aku demam sebab terlalu rindukan si dia.. * munasabah * keep thinking !
kawan-kawan saya ini sering menemani saya disaat suka duka saya, yellah,masing-masing ada BLACKBERRY , ini memudahkan lagi perhubungan kami * ayat yang agak skemah *
bagaimana raya anda tahun ini? raya aku ? aku rasa,inilah raya paling tidak memberi apa-apa makna buat aku,dalam keadaan aku dan si buah hati pengarang jantung pisang berpisah, aku benar-benar kecewa. kawan-kawanku menjadi peneman setia,thanks alot my friends. I LOVE YOU. tambahan pulak kakak kesayangan saya, ROSLINA menjalani perubatan  kimotherapi di PJ, sudah 2 bulan aku tidak berjumpa beliau,apa. dikhabarkan beliau akan menjalani 25 kali kimotherapi * aku sedih,aku tidak berada disampingnya * tapi insyaallah encik AMIR ingin membawa aku berjumpanya raya ini :) 
semoga beliau berada didalam keadaan yang baik disana .



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Monday, August 22, 2011

what i need everyday?

i need someone that i love call me
i need someone that i love ask about my healthy
i need someone that i love text me

LAST BUT NOT LIST..
I NEED ATTENTION FROM SOMEONE I CALL LOVE

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Saturday, August 20, 2011

duka malam cinta

malam ini aku berduka
cerita tentang cinta aku dan dia
cerita cinta yang berbeza
dengan cerita kamu dan dia

cinta tak seindah cerita korea
mahupun cerita jepun
yang sering buat
remaja tergila-gila
dengan kisah cinta mereka

aku duduk sendiri
aku menghitung hari
menanti cinta indah itu
sehingga hari ini
masih tidak ku temu

aku mungkin ada dia
tapi aku tiada cinta
cinta...
kemana kau menghilang?
tidak rindukah kau pada diriku?

hei,aku disini
perlukah aku teriak hari-hari?
tidakk jika benar kau cinta
dan aku cinta hatimu

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, August 18, 2011

BILE AKU EMO - SPENDER MERAH

Hembusan angin bagai membawa berita..
Berita yang mengecewakanku..
Apa yang terjadi bukan yang ku impikan..
Namun ku tabahkan hati ini..

[Chorus 1]
Sayangku..
Ku tahu kau tak ingin begini..
Tapi kau..sanggup lakukannya..
Betapa..hatiku hancur musnah berderaian/berderai..
Tidak seorang pun yang memahami hati dan perasaanku..

[Chorus 2]
Kerna cintakanmu kujadi begini..
Kerna sayangkanmu kutelan semua..
Betapa hebatnya kau dihati ini..
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/h/hetty_sarlene/siapa_diriku_di_sisimu.html ]
Kenapa kau tak pernah fikirkan aku..
Kenapa si dia jadi pilihanmu..
Ku sedar siapa diriku di sisimu..
Disisimu..

Kuharap suatu hari kaukan mengerti kasih..
Siapa diriku di sisimu..
Pengorbananku bagai tak pernah dihargai..
Ia bagai angin yang berlalu..

[Repeat chorus 1-2]

Kenapa kau tak pernah fikirkan aku..
Kenapa si dia jadi pilihanmu..
Ku sedar siapa diriku di hatimu..
Kasih..

[Repeat chorus 2]

Kenapa kau tak pernah fikir hatiku..
Kenapa si dia jadi pilihanmu..
Ku sedar siapa diriku di sisimu..
Di sisimu..di sisimu..
Aku di sisimu..



sebelah kiri saye,sebelah kanan adik saya PUTERI 

saje nak buat review pasal lagu nie,bukan ape..lagu nie sangat meaningfull bagi saye, SPENDER MERAH bagi 
saye time ktorang skype sampai pagi..die nyanyi utk saye tau..then die cakap..awak,nnty awk bagi kat bf awk ok..
THANKS SAYANGGG..


SELAMAT HARI JADI SAYANG,SEMOGA AKAN DIMURAHKAN REZEKI,SEMOGA HIDUP AKAN JADI LEBIH BAIK DARI SEMALAM..

dah menjadi lumrah kehidupan kite sebagai manusia memang tak pernah nak hargai ape yang kite ade,orang yang sanggup buat ape saje untuk kite sering kite perlekehkan,sering kite pergunekan tanpa memikirkan ape yang kite penah buat untuk die..saat die hilang dari pandangan,tiada lagi senyum tawa die,tiada lagi orang yang akan berkorban untuk kite,time tue la kite akan tertanye-tanye,kenapa die pergi?kenapa die tinggalkan aku?berubah lah untuk jadi yang lebih baik,hargai dia yang menghargai kamu..selagi dia ada disisi kamu..bahagiakanlah dia..supaya kamu tetap menjadi kenangan manis baginya walaupun kamu telah tiada disisinya..

p/s; sorry emo sikit..

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Sunday, August 14, 2011

MHC 30??

assalamualaikum
ahlan wasahlan
hai guys, tiktoktiktok now already 3.17am and im feel so sleepy. cheit!tetibe speaking pehal kan? Da pagi kan??so dun merepek and just straight forward yep!
heheheehheheh


WHAT IS MHC 30?
actually MHC 30 terhasil apabila 30 orang gadis,berbeza rumah,kedudukan,pangkat,pekerjaan,status..build up satu team for build up a MALAYSIAN HIJABERS COMMUNITY. 30 girls nie terdiri daripada pelajar,usahawanita,. Pelajar dari berlainan kolej,university,khusus. bukan setakat DIPM\LOMA HOLDER,DEGREE AND BACHELOR pown ade varity person u can meet here! 

ALHAMDULILLAH.
i already found MHC 30 tue, and we done a good meeting. yes!broadcast meeting at 10pm until 1am. All of them give a full comitment to make this thing success..THANKS TO ALL OF MY MHC 30 for your superb comitment..SPREAD LOVE

meet MHC 30 is a sweet moment when 30 girls with 30 brilliant ideas sit together * depan laptop * and make a conversatiOn. after this keep updating MHC at MHC BLOG to know a new upcoming event and whats going on in MHC 30 !!

Insyaallah up coming event will be planning so kepada semua follower2 MHC wait for upcoming event and dont forget to join us!!

KEEP SUPPORTING AND SPREAD LOVE

CREDIT TO : 
xeexoe arief as our graphic disigner
30 girls who give me a lots of love 
our followers in


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Saturday, August 13, 2011

perjuangan baru bermula

selamat malam,sebelum mata ditutup dan sebelum selimut ditarik saya ingin berkongsi satu perasaan yang sangat asing bagi saya,kegembiraan yang terlalu apabila sesuatu yang saya impikan selama ini, apa yang saya pernah utarakan dan bincang bersama VELOVE SHIEFFA mendapat sambutan ramai.
ALHAMDULILLAH 
yang baik datang dari 
ALLAH 
dan yang buruk dari kekurangan saya sendiri.apa yang saya maksudkan ialah 


satu komuniti dimana ianya terbuka pada sesiapa sahaja yang bergelar muslimah dan syaratnya amat mudah,anda berhijab/bertudung/berjilbab. had umur juga tidak ditetapkan. walau siapa anda apa pekerjaan anda dan berapa umur anda,anda dialu alukan untuk menjadi sebahagian daripada komuniti kami.

30 TERBAIK AKAN DIPILIH UNTUK MENYERTAI KAMI SEBAGAI COMITEE
saya akan update kemudian siapa comitee tersebut.

syarat-syarat COMITEE
-haruslah bijak
-mempunyai keterampilan diri
-kreatif dan inovatif-gigih berusaha
verstyle dan uptodate

p/s : comitee akan diumumkan selepas perjumpaan pertama diadakan.

terima kasih tidak terhingga kepada COMITEE yang terpilih, yang tidak jemu membantu XEEXOE ARIEF a.k.a si buah hati pengarang jantung pisang, VELOVE SHIEFFA yang sering mendengar dan memberi idea-idea yang bernas. EDIE yang sentiasa menyokong kami. tidak lupa juga pada KUCING SERIUS yang ingin membantu kami mempromosi.

pada yang berminat,anda bolehlah ke MALAYSIAN HIJABERS COMMUNITY

dengan hanya click like anda serta merta menjadi sebahagian dari kami.
p/s : lelaki pon blh like tanda menyokong perjuangan kami

SEKIAN DARI SAYA

LOTSA LOVE FROM MHC
PUTERI~



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Friday, August 12, 2011

HIJABERS COMMUNITY (MALAYSIAN)


what is HIJABERS COMMUNITY (MALAYSIAN) ?
okay, idea ini tercetus apabila saya sendiri,PUTERI browse kat internet about hijab, dengan secara tidak sengaja terjumpa  satu community ini,di JAKARTA..jadi saya terpikir,kenapa tidak di MALAYSIA kita adakan COMMUNITY seperti ini, dengan tak secara langsung kita dapat merapatkan hubungan sesama islam,

kenapa anda perlu LIKE page ini?
click untuk like HIJABERS COMMUNITY
anda perlu like page ini kerana anda adalah seorang yang supportif dan mendorong ke arah yang lebih baik,supaya lebih ramai gadis di luar sana menutup aurat.

group page juga akan dibuat,dan hanya wanita sahaja yang akan berada di dalam group tersebut.
dan macam-macam aktivity akan diadakan.
-gathering
-hijab toturial
-make up toturial
-fesyen toturial
-merapatkan silaturahim
-meningkatkan self confident
etc

ISLAM ITU MUDAH LAGI INDAH..
sila like yea..


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

teringat kat JOHNNy'S

ermm..lapar,lapar sangat lapar *hee..tak pose takdose oke* tetibe dok ngadap laptop,bukak gambar-gambar lame,terpandang gambar-gambar di JOHNny's, yes!JOHNNy's tue bukan manusia,tapi die tempat makan,tak..bukan boyfriends saye,name die JOE je takde nis kat blakang oke!haha
JOHNy's sangat terkenal dengan makanan steamboat (seafood) yang memang superb gilers! *meleleh air liur*
PLEASE SOMEONE BRING ME THERE!!

Nie saje nak bagi korang tengok gambar-gambar saye pergi ke JOHNNYS dengan kawan-kawan saye
hai saye puteri!saye duta JOHNN'YS
SAYE SYAKILA,SUKE MAKAN JOHNNYS

BERSAMA TETAMU BEMBEM

BANANA SPLIT =')

mix fruit!ohsemm

\
konon die bayar la tue..haha



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

PMS rahsia menambat hati wanita...?

Premenstrual syndrome (PMS) (also called PMT or premenstrual tension) is a collection of physical and emotional symptoms related to a woman's menstrual cycle
dipetik dari wikipedia

APE ITU PMS? *sudah pown dijawab diatas yea* 
KENAPE PMS? *adalah tidak normal jikalau anda sebagai seorang perempuan,wanita,gadis yang cukup umur tapi tidak PMS 
MASIH TIDAK PHM APE ITU PMS? * halamak!period sayang,period!* mood : sigh
 BILE WAKTU PMS? *kitaran haid yang betul adalah click disini untuk tahu

selamat berpuase,bagi yang berpuase oke? 

perempuan dengan PMS memang tidak dapat dipisahkan,ibarat irama dan lagu,mata dan hidung,aur dan tebing,siput dan babi.*enough merepek* selalu terjadi pergolakkan emosi apabila seorang wanita,gadis,perempuan *bukan shemale oke* PMS atau erti kata pasar,datang bulan.KENAPA KAH?saye bukan seorang dokter mahupon jururawat,mahupon pakar bedah,jadi saye tidak tahu,apa yang saya tahu saya mengelami pergolakkan emosi ini.

SELALUNYA *apabila haid,* saya akan menjadi seorang yang sangat sensetive, *sekitar 2 3 arie sebelum haid dan selepas 2 3 hari datang haid so jumlah  2+3 2+3 = 10* jokes!! haha..hari dimana saya akan mencarik pasal dengan orang-orang yang berdekatan, atau pon mudah tersentuh dengan orang yang berdekatan *si buah hati pengarang jantung* so memang akan berlaku ketidakfahaman antara kami,memandangkan die orang yang paling selalu saye jumpe,so mmg die larh orang nye!

contoh :
P :comelnye kucing nie *terus pegang kucing tue*
L :sayang!kotor la! dengan volume sekitar 10v
P: terkesima dan terus berjalan tanpa berkata apa-apa,mata mula berkaca.tapi bajet cool je.

akan berlaku monolog dalaman seperti
nape marah aku,aku suke kucing,xpelah aku pegang,kucing kat rumah tue pown tak mandy jugak.
balik rumah dengar lagu" mengapa kau marahku " penyanyi : unknown 

actually benda tue simple je, si L nk bgtau si P yang kucing tue kotor dan si P tersentap sebab sedang berlaku pergolakkan dalaman yang kite tidak sedar *hormonista*

kebiasaan ini sering berlaku. tidak lupe jugak kepada PERIOD PAIN yang sering membelengu hidup ini *sambil memandang ke luar jendela* please go away! ihate  u PERIOD PAIN! tapi die tetap jugak akan datang pada tetiap bulan,contohnya hari ini, bila PERIOD PAIN datang berkunjung, perot akan terasa seperti bengkak akibat ditumbuk oleh IP MAN *i love this movie* pergolakkan di perot juga berlaku yea kawan-kawan dan jugak boyfriend-boyfriend.

pada boyfriend2 yang rase bingung apabila si gadis mengadu domba pada anda tentang kesakitan yang dialami akibat PMS jangan lah mara,dah awak orang terdekat die selalu mesej,karang die mengadu kat laki lain awak cakap die curang..kif3! so ....

TIPS UNTUK MENJADI PENDENGAR YANG DISAYANGI GIRLFRIEND DAN MEMBUAT SI GADIS TERUS MELEKAT DENGAN ANDA!
p/s : walaupon korang da tak bersama,die akan ingat yang kau sangat memahami die (KLMJ)

- nasihat kan si gf anda itu supaya makan ubat
contoh dialog : sayang sakit perot? sayang makan ubat oke.then rest
that is too enough act,the simple way to say,jangan lah cakap macam ini
so?saye nie lelaki mane saye tau nak wat ape,awk ngadu pown tak gune! pfffttt! *common la,nanty satu hari nanti isteri awak sakit,takkan nak cakap macam nie be a understanding man la,baru tambah sayang*

-belikan ubat *kalau rajin atau korang duduk dekat,yang dok jauh tayah lah..jangan over,biar berpada*
contoh ubat :

ubat ini korang boleh dapat kat mane-mane farmasi,guardian,watson,kedai mamak.kedai makan jea takder ok

-tuam perot dengan beg/botol panas, ha kalau da teruk sangat suruh gf korang buat macam nie
perbuatan ini akan buat darah-darah beku dalam perut tu pecah dan tidak tersumbat

jadi lover yang caring akan buat gf kau tergila-gilakan kau setiap hari,tapi harus diingat..JANGAN OVER DOING walau ape pown kau lakukan,jangan over..ok?cukup sekadar tunjuk yang kau ambil berat dan kau sayang kan dia yang sayangkan kau.

''dah jadi lumrah perempuan sukakan belaian dan perhatian''






LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, August 11, 2011

pesanan untuk si lelaki

Assalamualaikum!haii..saye puteri,cam biase saye nak menulis *harusla kan menulis,haha*
mlm nie,saye tanak intro bnyk sgt sebab mate saye da berat..terlalu berat *mengalahkan pakai bulu mate palsu rozita che wan* wehuu...saye nak kupas sedikit tentang ape yang tak patot lelaki buat bile dengan berada disamping,di depan mahupon di belakang kekasih korang

1. puji perempuan lain dihadapan gf korang,* nk puji blakang mcam tak kesah lah gak en*
korang tayah nk over sangat la puji perempuan lain mengalahkan perempuan tue cantek gilors n awek kau buruk,klu setakat sekali kau cakap yang pmpuan tue cantek takpe,nie klu bekali-kali,sape tak kecik atie wei..klu awek ko puji org lain marah..kannn?!jadilah sweet kadang-kadang puji awek kau,buat die rase kau hargai die *emosional 5saat*


2. over layan fon kol *of koz la depan jugak bukan belakang* haha!benda nie cam common giler kot,bile sorang laki dpt fon kol and die larii cakap dengan lame dan jugak bergelak ketawa bersenda gurau dalam fon,sedangkan awek tercongok depan mate, common bro..lu pk awek lu tiang ke bro?cer lu,awek lu buat camtue,ape pasaan lu?nie tak begayut siap mmg stock mcm dengan gf larh..senang cite ko kapel je dengan org yang on kol ngan ko tue,break ngan gf ko, pk skt..die gf ko...jangan nak flirt sangat la,ingat!t orang kacau gf korang,padan muke*gelak jahat muahahahah*


3. jangan amek kesempatan *its mean bukanla ko rabe2 die bukan..slah tue* its mean, klu ko dpt gf yang baik hati,tak bekire,ko patot bersyukur tau,sebab bukan senang nak dapat *chewah!* tapi jangan lah ko take advantage,haa..semua die nak tanggung,semua die..sikit2 die..cam kesian ow kat die..mane tanggungjawab ko sebagai lelaki?one day,ko yg akan tanggung die,bukan die..so please..bertimbang rase..
4. bbm,mesej,fesbuk mobile,on9 di fon *semua tentang fon* bile ko keluar dengan gf ko,spent time ngan die,please hormat die,jgn la 24 jam hp kat tangan,walaupon kdg2 ko on9 fesebuk,komen2..bbm and bla bla bla..bukan ape ow,serupe ko duk rumah,gf ko duk rumah then msj je en..hahah!*lagi curlassss cmtue nok*
5.jgn jadikan gf tmpt lepas geram *bile ade problem* ermm..semua orang ade prob kan?kdg2 benda yang merunsing kan buat kte mara..cube jangan lepas kat gf korang,siann oww!die baru nak manje2 then korang pg fire die..touching die ow!silap2 t,die tinggal korang baru tau!

cukup setakat ini,saye sangat mengantuk,saye bercakap dari pandangan saye,mintak maaf kalau tak suke..blh email klu ade sebarang komen..haha!*bajet!* 


p/s : hargai mereka yang menghargai diri kamu sebelum mereka yang berharga itu berhenti untuk menghargai..
p/s 2 : pepel change everyday,if u think ur relation is ur priority..make ur self change.
p/s 3 : sekadar berkate,tiada kene mengena hidup atau mati.


GOODNITE! >.<

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Monday, August 8, 2011

biler orang marah tak tentu pasal

assalamualaikum, im just arrived here 1hour ago.yah!cukup lambat kan? tadi pown berbuke kat dalam train,dengan air ais lemon tea jea,but alhamdulillah aku berjaye melalui hari ini walaupown aku rase berat sangat, rase loser and worst day..who knows? nodoby knows..dan takder sape nak hamek tau, its oke,fine to be like this..im a fighter, a good fighter..berlawan dengan perasaan sendiri, sangat payah kan? menahan air mate untuk mengalir deras di hadapan umum,adalah sangat berat, *ade tisu kat tangan, nanges jela*
mungkin pada side view aku,aku mengatakan diri aku betul! yes!i do nothing, why u want to mara-mara like this?its not fair! *pergolakkan suare dalaman yang tak mungkin dapat diungkap*
sejujurnya aku sangat sedih,bile aku dipersalahkan,dihukum,dimarah,ditembak tanpa salah aku sendiri.
MANE PERGINYA KEADILAN ITU?

bayangkan bile, seorang yang ibu yang kau sayang,mengatakan kau tak sayang mak, kau da berubah and bla..bla..bla..
mak, adik tetap anak mak,adik terlalu sayang mak.jurang pemisah antara PD dan KL jauh, takkan adik nak arie2 ulang alik.mungkin silap adik sebab adik ta layan mak sgt balik nie, yelah mak, tak sampai 24jam * waktu berjage* adik spend dengan mak..im sorry..i told u alreaddy..i love u..please mak, understand me.i got my own mission here..

kereta api lambat,salah aku ke?aku yang drive train tue? come on la, i noe u kusut, sebab kene pindah.u lapar sebab tertidow, but please..i pown lapar kot..do understand me, i nak train bukan f1 yang blh pecut lelaju, tggu i beli superbike and i akan ade dpn u sekelip mate.

please! orang-orang yang aku sayang..faham aku sedikit sahaja..sangat banyak dah aku beralah,saye bukan insan yang sempurna,tapi saye cube untuk penuhi kesempurnaan itu.saye hanya manusia biasa..mungkin cara kite berbeza, mungkin aku si cengeng yang sering memerlukan bahu untuk menangis..aku mahukan bahu itu..i need someone~im down right now

im dying..
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

warkah dari adik

ermm..sayu hati adik bile mak cakap adik tak sayang mak, mak..mak tau tak,adik sayang mak lebih dari nyawa adik sendiri, yea mungkin adik degil, adik keras hati, adik kuat melawan mak. tapi adik sayang mak lebih dari segalanya, mak tau kebenaran itu kan mak? sebab tue,adik taknak belajar dulu,adik taknak kite renggang,adik taknak mak jauh.tapi, mak suh adik belajar,mak suruh adik kejar cite-cite adik untuk mak, mak nak adik banggakan mak kan?
adik sanggup buat ape jea kan untuk mak, mak tau itu! mak tau itu! please mak, jangan cakap adik tak sayang mak..adik tak boleh tahan..adik tak balik tak bermakne adik tak ingat mak,adik ingat mak. adik selalu ingat mak. mak adalah seorang ibu yang terbaik yang tiada galang ganti nye sampai nafas terakhir adik mak.
mak..adik faham, mak sedih kan adik balik kejap n adik jarang balik. mak, adik kat sini belajar. kalau asik balik,sampaii bile2 adik tak dapat grad mak. adik mintak maaf lukekan atie mak.adik tak mampu nak cakap ape-ape bile mak cakap adik lupe kat mak, adik tak sayang mak,adik da berubah.. mungkin adik nampak lain, adik ade masalah sikit mak -.-''  atie adik tak senang nie..adik tanak jadi anak derhaka..tapi adik takot :( adik pergi tady mak tanak pandang adik..
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Sunday, August 7, 2011

AKU TAK JIWANG OKE!

sejak kali pertama aku tengok kau
aku yakin ada getaran disitu
ya,di dalam dada ini
sering berdetak deras
saat kau menghampiriku

walaupon kehadiranku tak pernah dipeduli
aku memerhati dan terus menanti
mungkin Allah juga memerhati
dan kau mula membuka mata hati

pertemuan pertama hanya di fesbuk
saat itu,aku tersenyum
saat kau mengorak langkah
untuk menghampiriku

janjy temu mula dimetrai
mengorak langkah
untuk ke peringkat seterusnya
dan kini,bagaikan mimpi
kau jadi milikku.

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

LAST ENTRY FOR THIS NITE

si buah hati pengarang jantung pisang kuh! tanks for the beautiful header yaww sayang!!! cer tengok kite da ader header..ehee~ si buah hati pengarang jantung pisang kite nie kan,mmg superbistos la die nie..menepati citarasa i nok! *ampu sikit bagi kembang * terime kasih bie <3 sebagaii hadiah!!! 
*
*
*
*
 kite bagi awk gambar cupcake nie..
p/s : gambar jea dulu k? anybesory t kite bagi awk yang real..

 cantek kan header kite? awk jangan jeles ok! heheuk!!
p/s : kite da cakap da, si buah hati pengarang jantung kite nie berbakat.

ok dah puji lelebih t tambah kembang da * skang pown da temuk-temuk en *

muuahh!!!leBiu
gudnite semua

kalau rajin atau nak tengok belog boyfie saye yang temuk2 tue en,pglah kat sini 

**LOTSA LOVE FROM ME**
PUTERI NURFARAHAIN

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

5 blog untuk review part 1

http://mattsavetheking.blogspot.com/

the top 1st blog review untuk kali ini adalahh blog jejake diatas,sempoi giler blog die,simple but nice,aku suke part entry dieyang bebelan tue,cam comel giler! and dari ape yang aku tengok kan,die bnyk simpan benda2 menarik,yang paling penting! aku rase die seorang yang PEMBERSIH! anda cer la lawati blog die =) had fun! tanks yeah!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://bellalurvelolipop.blogspot.com/

OMG!! header die macam header lame aku,tapi sekarang aku da tukar,sebab..ermm..sesaje nak tukar arh! *kepoh en aku nie * actually merepek nie best kan bella..hee..cumel name awk,name kite puteri farah..heheuk!awk nie en mesty suke korea en?betol ta betol? cis!salah ke? *MALU* cer korang try tengok blog gadis manis nie..rase cam nak amek gambar sekeping la..sebab comel dak nie!

tadaaaa!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

wink! kite tengok belog awk tau,then kite suke sanat sebab cum awk same nan kite,minat pink! cam comel jea en!*GEDIKNYE,SEMUA NAK SAME AKU NIE* awk ni cam seorang yg eppy go luckky jea..n u colourrd ur self with variety of colour..! i love ur blog!
i adore this pitcha! yehuu~
p/s: kite nampak awk nyer bb..t add arh kite klu sudi..wink~

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dak korean look yang comel sambil pegang gitar nie kan, sangat sweet ok!
kite tak sempat nak bace semua entry awk,tapi en..awk comel! sesape nak tgk awek comel leyh arh tengok belogg dak nie...wee~

see! she's cute rite??

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


hee! blog mamat nie cam seremmm nieyh! cam takot jea..hehekk..sorryy bro! tapi entry pasal dato siti cam cute jea..haha...berjiwe bunge jugek yea!nice blog bro... havaluyah!moh ler bace blog die...klik kat atas tue eah!trime kasih..

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

20 blogreview for fellas

wehuu~
angin baik malam nie,mud baik,cuace baik,kipas berpusing dengan pantas,sementara menunggu movie sekali lagi ini loading sampaii full *sbb tgk kat youtube jea* saye berbaik hati nak buat blog review untuk 20orang pertama yang comment n drop link blog mereka kat blog saye <3 baik tak saye? *OMG!puji diri sendiri*

1st sekali adalah blog......
1.http://mattsavetheking.blogspot.com/
2.http://bellalurvelolipop.blogspot.com/
3.http://www.zaffyzee.blogspot.com/
4.http://thefreakyjuliet.blogspot.com/
5.http://terus-hidup.blogspot.com/
6.http://keynahzalee.blogspot.com/
7.http://qisatulhayati.blogspot.com/
8.http://littlemienie.blogspot.com/
9.http://belogcikarda.blogspot.com/
10.http://puteri-zahra.blogspot.com/

11.http://oye-zone.blogspot.com/
12.http://yeowjizz.blogspot.com/
13.http://syafiqsyaking.blogspot.com/
14.http://syedadib-95.blogspot.com/
15.http://miahaniee.blogspot.com/
16.http://www.asyrafsoccerstory.blogspot.com/
17.http://muazatuladawiyah.blogspot.com
18.http://www.ciklilyputih.com/
19.http://manmala.blogspot.com/
20.http://syedadib-95.blogspot.com/

20..ermmm banyak tue! kenape lah aku pg pilih 20..heheuk! puas nak review kan?? * tunduk menyesal* kif3..takpe,untuk malam nie,kite review 5 pertama ok?dah malam kan? sian saye..esok saye cont lagi 15 tue!yeay!


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

JANGAN JADI SERANGGA PEROSAK LA!

pfft! marah nie..ha! lupe lak, 
ASSALAMUALAIKUM!
nie nak tanye nie,ape korang dapat eak biler sesuatu hubungan tue hancur? dapat duit ke? dapat hadiah ke?dapat kete ke? ketidakfahaman berlaku disini yea,kacau bilau otak aku nak handle supaya THINK POSITIVE PUTERI! jangan pkr bebukan..jangan pecaye..jangan pkr ape die cakap tue..please wei!please!kalau takder bukti yang sangat kukuh or what,jangan bercakap!korang tak dapat pape la..dapat dose jea! yeah!setiap orang ade kisah silam masing2,tapi takkan selame2 nye kite nak hidup dalam mase silam! and i believe that "PEOPLE CHANGE EVERYDAY" jangan kerane die pernah buat salah dulu,korang nak hukum orang tue sampai mati,ITS NOT FAIR, totally not aggree with dat oke! ALLAH SWT ader,hanye die layak untuk menghukum hambanya...korang tak payah semak nak hukum orang,k? please..lagi banyak kau cakap,lagi teruk diri kau sebenarnye..k bai!

cinta tanpa kepercayaan itu tidak betul,cinta tanpa kejujuran juga itu adalah tidak betul!

think about it!

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Saturday, August 6, 2011

CENGENG ITU AKU

haii seNior senyoritas! assalamualaikum!*yea..aku melayu bukan meexicon* heheuk! ape kabar? how ur fasting? still on or on off on off? urmm..alhamdulillah, hari ini aku tanak merepek banyak pada opening * seperti selalu,opening menjadi punca aku lari dari tajuk* today im going to write about me..little bit *kalau rajin nak tau,bace la,kalau tak tekan pangkah dihujung belah kanan* wink~

CENGENG ITU AKU ?





ape itu cengeng?cengeng itu.......adalah sejenis kuih yang bersalut puding caremel bla..bla..bla..* sorry aku tipu jea! actually cengeng itu orang yang kuat nanges tau! itu larhh aku..aku seorang yang kuat menangis..lagi-lagi kalau time tidow and aku terkejut beruk time tue * no..im not beruk,just terkejut cam beruk*

gambar hiasan! sebab comel sangat~


aku akan menangis kalau aku tekejut, nie paling obvious klu korang nk tengok aku nanges tanpa cover line..pastuh menjawab la kalau nk pujuk aku kan..tapi biase nyer aku akan sorokkan muke seperti haiwan peliharaan sedang menyusu.. *cover la,muke huduh nanges* so jangan buat aku tekejut time tidow k? sebab aku akan tanpa segan silu pelok orang berdekatan aku n nanges smpai aku tetidow balik..hahaha...



aku nanges biler hati aku terluke, ini benda paling susah aku nak control, biasenye aku nyer cara kontrol air mate aku dari mencurah-curah ke ladang gandum akibat hati yang terhiris dan terguris adalah buat muke BOTOX ! ape itu muke botox? cer korang bygkan orang yang buat botox tue,cocok2 kat muke tue kan cam susah en nak menggerak gerikan muke mereka dengan bebas, so terpakse ketatkan muke and tak senyum, masam mencuke,dan dahi dalam keadaan kedut dalam 30% yea! klu tengok muke aku camtue,aku ngah tahan nak nanges la tue..and tetibe papp!! aku senyap..diam tak bersuara...no!jangan tegur aku,aku ngah kontrol diri aku tue..selalunye keadaan mcam nie,aku tersentap dengan mulut2 orang yang kengkadang wat aku sentap larh kan! tak pon dapat call ataumesej yang menyayat hati..dari aku dowk bercakap, baik aku senyap!tak pasal2 mate berkace t plaks kan!


please do give me a gula-gula biler aku nanges * bajet bebudak en*

nanges paling best biler aku dowk sensorang,aku on lagu sedih *amek feel biler ngah berduka cita* selalunya situasi begini adalah apabila encik buah hati pengarang jantung aku tue buat aku touching or kami gado..uhuk3!*biase la,gadoh time kapel tue sweet oke*  aku akan senyap seribu bahase, budak2 rumah sangat paham biler keadaan sebegini terjadi,mereka akan ignore aku,sebab nanty kalau aku bercerite,sampaii minggu depann pown cam takkan abis..sambil tisu berkotak2..teruk kan?



so the moral of the story,jangan buat aku sentap,sedih,kecewa,terluka, kalau nk tengok aku normal!nk tau aku normal ke tak?aku becakap tanpa FULLSTOP!!hell yeah!
~im aint a prefect person~

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

bunge dalam hati

hello guys! assalamualaikum..awk2 watpe tue ow? *haruslah ngah bace karutan aku nie kan?* hee..kite kann kat sinie ngah tggu bapak kite tau datang amek kite kat HOSTEL nie..ngee~ yeay! balik PD..PD adalah PORT DICKSON bukan PUTERI DAMIA oke..teett!! heheuk!!kite kann..kite kann..arinie kite kann nk cakap kat awak-awak sume..hati kite sangat berbunge-bunge..*hidung da abis kembang kuncup da nie..senyum da sampai ke telinge!ok enough * awk nak tau kenape ke?? sebab kite bahagia sangat ade budak-budak umor 26 yang sangat enowing ini! heheuk~ kite sayang die oww.. awk tau tak! dengar tak? kite sayangg die...makin arie kite rase makin kuat pasaan itu *ini bukan cobaan,ini betul-betul,(dengan muke seyesh* wink~ kite jugak bahagia sangat ade kawan-kawan kat sini...they are such a lovely person dat i have now!nie kite tunjuk dorang kat awk2 sume eah!


ini lahh sayangg saye! yeay! kite sayangg awk oww~ kite tak kesa la awk nie enowing suke ejek2 kite tapi kite tetap sayang awk!! * nie gambar die ngah normal*


hee~ ini kami,mase puase ke 5 2011.. heheuk! tengok2..die layan jea saye kan? suke jea ow! kredit too vee sebab bertungkus lumus mengendalikan 2 orang kanak2 ribena ini~ * time die tak normal cengginie arh ow*


nie name die muazatul adawiyah. die comel, baik giler!


ini mimi yang sopan santun sesangat..heheuk! cantek kan die...sgt natural beauty!



kim rashid abg rmbut kinting yang takot lipas...akim nie baik giler!seriuSly~

all of u are new chapter in my life..

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Tuesday, August 2, 2011

tengok mudahh tapi payah!

assalammualaikum wbt..


sabtu lepas 30hb july 2011 saye dipelawa oleyh seorang photographer yang berbakat besar and sangat cute alsoo very kindhearted! velove Shieffa * klik untuk ke fesebuk beliaU dan klik belog Vee untuk ke blog beliaU..ALhamdulillah selamat sudahh photoshoot bersamae beliAu,finally meet her..n tak sangke orang pro macam die baik giler n tak sombong..bf vee pown baik giler!


hasil kerjatangan beliau *harusla tangan oke*.pada pendapat saye yang tak tau ape2 tentang photography,ape yang mampu saye cakap..fabolossso!superb!nice..tak heavy metal..tak slow rock sgt..
*eahh ape akumerepek nie..sorry..*

meet this beautiful girls.

p/s : vee..tanks alot for the owhsem moment!hope kite akan meneruskan silaturahim ini dengan jayanya!haha

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

yes! i do jeles.. but..

ermmm...boringla,arie2 dok sensorang kat rumah,yang ade cume lipas dan semut sebagai peneman,tiada manusia dipersekitaran rumah.. what im going to do alone?
camwhore sorang-sorang?* da selalu sgt,sampaii camera blackberry semakin kabur biler tengok muke aku
kemas rumah? * da tak larat nak kemas,rumah siap boleyh buat iklann lantaii g,bersih berkilat =p
tidur? * masalah aku,klu da bangun tak dapat nak tidur,klu da tidur tak hingat nak bangun
masak? kalau da sensorang,nk masak pown jadi tak best,takkan la nak pg kedaii belli seketul ayam n setangkaii sayur (betul ke setangkai) alasan paling kukuh penah aku buat
tengok tv? *takder nafsu nak tengok tv klu sensorang oww...

im so touching right now..nobody here with me..somebody please..balikla..i miss them,

teringat dulu waktu ktorang buke same,sahur same..cam sweet giler..

***YNA***
***AKAQ***
***CHOT***

nie mereka..dari kiri-akaq,chot,yna and kak amy.

even kite berempat..tapi,tak penah bosan dengan korang..even lame giler aku single..tapi sekarangg..haih-.-"
please,if time can return them back..heartless doe dorang takder..phm tak?dapat bayangkan tak ko da biase riuh rendahh then tetibe papp!!semua hilanggg..

nasib si buah hati pengarang jantung pisang aku ader buat kali ini,tapi masalah nye..takkan die nak teman aku sampaii ke rumah kan?OMG!OMG! kat liff bawah sudah..aku manusia berjiwe kental..no fears! *cakap besar kan?*

si buah hati pengarang jantung pisang aku itu lahh yang melayan aku kesane kemari..kekolej,tunggu aku abis kelas,*kdg2 aku tggu die jugak oke!* sampaii kadang-kadang die berjalan sambil muke botox terhasil * nak tunjuk betape masamnye muke die time tue* kadang-kadang sampaii die tak larat dengar aku bercakap * biase la,orang tak dapat bercakap kat rumah..jumpe manusia sorang dua yang blh borak,mmg tak hingat la kan? die jugak teman aku pergi terawih bulan pose nie,PERGI JE BALIK ASING-ASING. die jugak teman aku merepek kat fesebuk! sampaii kengkadang die bengang giler n panggil aku MEK KEPEK! * nak tunjuk betape aku berjiwe besar dalam dunia kerepek* sayang!tanks ok,tankss..walaupownn u buat muke botox,u cakap i mek kepek.u cam bosan layan i,tp u ade ngan i..trime kasihh oww si buah hati pengarang jantung pisang.! i hargaii..
***

tengok,die takder keje tunggu aku kat basement sampai ke petang sebab aku ikut bofrenz lain jalan-jalan 
* hehuk!takder la,aku g sri pentas lolz!* 


kan...aku da cakap,aku da buat da mcm korang suruh tue,camwhore..dahh..tengok!senget2 muke..grr!


see..aku da bajet gud-gud da mcm hot sgt time nie...aku camwhore giler biler sensorangg!

PLEASE..please what??

nothing in this world are free of charge! *tetibe lari topik,maaf!puasa*

peneman setia saye adalah laptop 


biarlah pink pown..kite gugurl kowt!



blackberry..nampak cantek en?bukann..ni gmbr kat ternet jea..

dan yang paling penting sekali



mmg sangat-sangat-sangat penting!klu takder cane lahh nk berfesebuk bebagaiii...kann??

ok dahh..penat! babai!


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

nota tanpa gambar- CINTA KE?

ramai yang nak bercinta,tapi ramai jugak tak tau ape itu cinta?cinta itu apa?cinta itu adalah pencantuman 2 jiwa menjadi satu,ALLAH menjadikan cinta itu indah,tapi kalauu tidak betul jalannya cinta itu akan menjadi benda yang paling menyakitkan..i wanna share something here..
pernah dengar?jodoh ditangan tuhan?yes!its true but tanpa effort benda tak mungkin jadi right?
kenape cinta itu menyakitkan?kenape nak perlu maki-makian dalam sesuatu hubungan?aku sangat kecewa dengan sesetengah manusia yang akalnya letak kat lutut..mungkin akuu emo sebab aku pernah di tempat ini,selama mane aku mampu bertahan?sampai masa,jangan tanye kenapa aku berubah..boleyh dapat yang lebihbaik kenapa nak sakitkan diri dengan orang yang hanya menghina kita?
tue belom kawen lagi,kalau dah kawen,ape yang jadi menu harian korang nanty biler gado?cacian?makian?itu yang kau mahukan?selalunya lelaki akan bersikap sedemikan rupa,dan menindas kaum wanita yang lemah..
PLEASE WAKE UP GIRLS..
sebelum diijabkabulkan,sebelum majlis dijalankan..sebelum si dia menghulur tangan ke arah tok kadi..fikir sedalam-dalamnya..agar tak menyesal dikemudian hari.. wallahualam..jangan kerana dia lelaki dan kau perempuan,dan kau terlalu menyayanginya..kau rela apa saja yang dilakukan,come on girls..save your PRIDE..tinggalkan nya disaat kau menjadikannya utama sedangkan kau hanya sandaran dimatanya..
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT


KENAPE TETIBE PUTERI NURFARAHAIN NIE BUAT GAMBAR MACAM NIE KAN?
-sebab tak lame lagi,die akan buat bisness on9 same jugak macam yang lain. cume die hanya mampu buat bisness preloved..

ANDA TAHU APE ITU PRELOVED?
-barang yang second hand,tetapi masih elok dan ingin dijual *haruslah dijual kan?

BILA PRINCESS PRELOVED SHOPPING AKAN MULA BEROPERASI?
- lepas raya!!yeay!!

FOKUS UTAMA
baju-baju vintage and old school



ADE GAMBAR KE?
haruslah ada,sebelum di launch *heheuk* semua baju akan dipakai oleh model dan digayakan,untuk memberi inspirasi untuk semua. dan akan diupload di dalam blog shopping sy.*akan ade blog baru untuk shopping*

MACAMANA NAK BELI?
-akan diberitahu setelah semua gambar diupload.

APA ITU VINTAGE?
something klasik but look nice and up to date.



SO LETS SHOPPING!



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Monday, August 1, 2011

RAMADHAN KALI INI

alhamdulillah,selepas sahur dan subuh..aku terpanggil untuk menaip di laptop usang aku ini,hari ini aku tidak akan merepek panjang,aku hanya ingin mengucapkan..alhamdulillah..syukur..aku masih sempat bertemu RAMADHAN tahun ini..dan tidak seperti RAMADHAN lepas,RAMADHAN kali ini memberi aku 1000 satu makna buat diri aku,mungkin juga buat orang lain,tetapi tidak juga aku lupa tentang mereka yang dihimpit kesusahan dan kepayahan menghadapi RAMADHAN kali ini,''semoga Allah menebalkan keimanan mereka" -amin..
apa yang aku belajar..

''setiap orang yang bersabar akan menemui cahaya dipenghujungnya"
p/s : semoga kite semua belajar untuk menjadi lebih penyabar..


Wallahualam..

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT