Friday, July 29, 2011

bile perempuan kutuk perempuan!

haii fellas,arinie adelah hari saye yang palingg giler-giler boring..boring giler-giler..rase cam nak guling-guling keliling kondo,dengan perot yang sedang menyanyikan lagu ''keriUk2 aku lapaq" saye cam teringat akan sesuatu yang buat saye teringat die bile saye terpandang gambarnya di fesebuk * ayat da macam jiran depan umah jea dah.zzz!! heee..actually arinie saye terlebih rajin untuk menulis entry,idea sangat mencurahh yea biler perot rae lapar..betul lah saye cakap "biler perot lapa,otak laju berfungsi" *oke!perasann bagus tp tak bagus pown kejap.


gambar hiasan semate-mate nak tunjuk simbolik JELES.

By the way,saye terfikir..kenapa seseorang kutuk seseorang?kenape?kenape?kenape?YA ALLAH kenape kau jadikan hasad dengki ini?ianya sangat menyiksa* dah2,meroyan dah aku arini.sebenarnye aku teringat zaman aku skolah dulu,mase aku kecik dlu..time budak2 baru nak up.sekumpulan makhluk tuhan ini,terlalu membenci aku tanpa sebab..dan terlalu menghine aku.mengkeji aku.sampai aku terlalu down untuk hidup seperti insan lain.

YES ! i do ugly betty ever..aku buruk..aku nerd..spek mate bulat tue menjadi peneman aku semenjak aku darjah tiga lagi.. teringat kejadian dalam bas seorang lelaki bertanyakan.hei kenape kau pakai spek mcm nie?kau buruk tau tak! PANG!! aku rase macam kene tampar jea time tue..


sewaktu aku masuk sekolah menengah kebangsaan lukut. form 1 sampai form 3.itulah tempoh yang paling seksa buat aku,aku sering diperlekehkan.dihina..mujurlah sewaktu form 1 & 2 aku di backup oleh abg-abg senior yang baik giler dengan aku.aku sering diburuk-burukkan oleh sekumpulan gadis itu. sakitnya tuhan yang tahu.

KINI..
mereka mengejar aku,mencarik aku..add aku kat fesebuk *tapi aku tak approve sebab fObia. bukan tanak berkawan tetapi kesakitan yang aku dapat..hanya tuhan yang tahu..ALhamdulillah..aku makin kuat,mungkin sekarang aku bukan gadis nerd itu tapi,GADIS NERD itu tetap aku.sampai sekarang ade sesetengah dari sekumpulan gadis itu yang masih bergiat aktif untuk mencarik tahu pasal aku * mungkin dorang terlalu bosan dengan hidup tanpa mencerca aku.aku maafkan korang..aku tak pernah berdendam..tapi mungkin aku terlalu takot dengan mimpi ngeri itu..inilah aku sekarang...aku yang sentiasa memaafkan apa yang orang buat kat aku.TERIMA KASIH YA ALLAH ,kau kuatkan hati aku walaupun aku sendiri tak percaya dimana aku berdiri sekarang.aku mampu untuk terus hidup...ALHAMDULILLAH. kau masih disitu dengan hasad dengki itu,kau masih disitu tiada apa yang kau nak banggakan dengan diri kau.aku tetap mengorak langkah walau tersungkur menyembah tanah. mak ayah!kau sumber kekuatan yang sentiasa ada untuk aku terus bangun ketika saat aku tersungkur jatuh.

KAWAN SEJATI ADALAH KAWAN YANG MEMBERI KRITIKAN

p/s :tanpa kutukan dan kritikan mereka,aku tidak berdiri disini
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, July 28, 2011

memOry inspireD peOple

Today,i wanna talk in english,becouse i feel so minahsalleh today,bangun lambat with hot pijammas and teruss mengadap laptops *dengan nada bangang penuh loghat minahsalleh. sorry sye banyak makan kerepek thats y suke merepek! ngee.. sorry pakcik,makcik..tumpang lalu..ha adik jemput makan..bang,tambah lauk tue..*opss!mmg 1st paragraph aku utk aku merepek.ampun..


some people said like this


a part of them say like this


a few of them say like this

but for me...
.
.
.
.

''MEMORY IS THE BEST TEACHER''

why i say so?

because...

we always learn from our mistake,isn't it?

we will not do a same mistake, am i right?

we always scared to do something bad if we have been punished before this,is it correct?

for me,the best teacher is our memory,

be good role models, which both used as demarcation



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

KARMA itu wujud

ape itu KARMA?karma adalah sesuatu nasik berkuahkan kurma * teett..sorry merepek,bang jijeo kate sye kuat makan kerepek,so suke merepek!. back to serius topic hell yeah!KARMA adalah hukum tuhan di atas muke bumi ini,kite percaye kan hukum karma itu ada? "what u give,u get back" what goes around comes around.
actually berdasarkan kajian saye * pengkaji sejarah berjaye. KARMA berasal dari kepercayaan orang hiNdu ..tetapi ianya sangat sinonim dengan masyarakat seluruh dunia.yang semakin percaya KARMA itu memang wujud.tapi ade jugak sesetengah orang mengatakan KARMA ini tidak relevan dalam islam.* terpulanglah kat korang nak pecaye atau tidak

so for me,my self and i.saye percaya KARMA itu  ada,contoh terdekat dalam percintaan.
PERCINTAAN adalah benda paling dekat dengan kite kan?(alhamdulillah,hujah lebat,sejuk sangat)*iklan jap.berdasarkan ape yang saye dah lalui,ape yang berada disekeliling saye sekarang,saye sangat percaya wujudnye KARMA.

contohnye,saye pernah meninggalkan seorang lelaki yang sangat sayang kat saye *walaupon die garang giler. sebab saye terjumpe orang yang saye suke.puas lelaki yang syg saye tue merayu untuk jangan tinggalkan die,saye tetap walk away * i mintak maaf.tak lame pown kitorang kapel,tup2 kantoi...tunang org..zazzz!kene tinggal..menangis bagai nak rak saye time tue. n act bnyk lagi contoh kalau nak bagi.

pesanan saye,ddalam ape pown yang anda lakukan..ingatlah Tuhan sentiasa memerhati,DIA tak pernah tidur dan mengantok,ingatlahh!!ape yang awak buat,awak akan dapat balasan...
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

seram sejuk tengok..

assalamualaikum *jawab yg kat sini,yang kat sane bagi salam nieyh
tady approve makhluk2 Allah kat fesebuk,tetibe terpandang gambar sepasang pasangan sesame jenis yang memang sangat2 show off..*lelaki + lelaki = gay. n yang nak highlight kat sini,die siap bubuh captiOn aku gay kat situ. SUBHANAALLAH..apelah nak jawab nanty kalau mungkar nangkir tanye?kalau orang tnye kau boleyh jawab,MIND UR OWN BISNESS..menjawablah nanty,tapi pintu taubat masih terbuka sehingga saat terakhir kau menghembuskan nafas.isu ini sangat sensetive dan akan ader pihak yang tersinggung..maafkan saye yea..saye manusia biase yang ade mate,mulut dan telinge..please jangan terlalu showoff..insaflah sebelum terlambat,sesungguhnye aku sendiri pernah manusia yang lemah yang pernah buat silap..SEMOGE MEREKA MENDAPAT HIDAYAH. 

p/s : nisbah lelaki dan perempuan dan sangat jauh berbeza sekarang..berubah oke..t ramai anak dara tua.
p/s : kali ini tak dapat buh gambar,malu >.<
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Tuesday, July 26, 2011

HEAVEN BILE MUKE MAKIN OK!

assalamualaikum w.b.t
bertemu lagi saye PUTERI hot hit hut..hehek~gurau jela...hai ape khabar?dah makan belum?tengah buat ape tue?*soalan bodoh kadang-kadang bebal nie..hehe. kat sini saye nak share ngan korang-korang semua perasaann yang heaven giler nie biler muke korang yang dulu makin teruk ditumbuhi jerawat-jerawat yang dah menjadi penduduk tetap beranak pinak kat muke korang makin move ouut,angkat beg sesume pindah dari muke korang!APE KORANG RASE??APE??NAK DENGAR..APE??seronok tak hingat en?nanty mulelah
-keyakinan makin berleluase dalam hati sanubari
-hati berbunge-bunge mengalahkan dapat bunge dari bofrenz
-rase cam seronok biler tengok cermin,tengok 10x pown takpe,klu leyh nak gantung cermin kat leher..haha! kat sini saye nak share ngan korang,baru-baru nie..*memang baru pown,baru 2 arie,saye ader try product dari kawan saye tau..cza.dboutique actually saye nie penggemar make up ok..but takder lah mengalahkan opera cine..heee~biase2 jela..tapi biase kan,perempuan,mane penah lekang dari make up..da name nyer perempuan..nie product yang saye baru gune dari cza.dboutique gluta soap

Nie gambar die,sangat-sangat oke walaupown baru dua tiga empat kali gune tapi ianya sangat menampakkan kesan yang memberansangkan.owh tidak lupe juga pada egyptian magic cream
nie lagilah heaven giler,pas saye da gune toner,lepastue gune plak nie,apply foundatiOn  sangatlah terasa smooth and rate,biler sapu tue rase licin jea....korang patot cube k??saye yakin korang akan rase perbezaannyer..thanks for cza..sabtu pown sanggup post untuk saye..wink~
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Monday, July 25, 2011

seUmur hidup untuk mengenali diri sendiri sebelum mengenali orang lain

percaye atau tidak,kite as a human being..as a manusia..yang sikapnya sering berubah-ubah mengikut angin monsun barat daya utara timur selatan am i rite?yeah!diri saye sndiri pown,saye sgt lah sukar nak mendalami hati sendiri,saye sndiri bingung dengan ape yang saye inginkan..kadang-kdang saye merenung kedalam-dalamnya,selami hati sendiri tapi kekeliruan sering berlaku disitu..betul awk..sangat sukar..contoh terdekat : biler kite pergi shopping tue,nk tetapkan hati nk pilih yang mane pown sangatlah sukar,apetah lagi nak buat keputusan  antara hidup dan mati.
susah kan?nak paham hidup ini..diri sendirii pown susah nak faham,apetah lagi orang sekeliling..yang sikap sentiase sukar dijangka!seperti jangka hayat hidup manusia..bila nak hidup and bile nyawa hendak dicabuttime kite kecik,time kite tak mampu nak berjalan,bercakap..kite tak sedar kite ader masalah,mungkin time tue kite nak berkate2 yang kite tanak itu,taknak ini..nk protes..tapi sape nak paham kan??
tengokk baby nie,puas die protest!sape nak dengar die???takder dik oiii
alololorhh..baby nie,cian die..meh cnie meh..ciannn die...
taranggg!!!baby paling cool skali...
p/s : aku tatau ape motif aku..aku giler skg nie..sorry..pfftt!

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Sunday, July 24, 2011

1st poem yang ntah hape2

u never see me before

dulu kau bilang,hanya aku dihatimu
kini,mana hatimu?mana diriku?
aku dilempar jauh,
disaat hatimu punya penghuni baru

dulu kau bilang,ketawaku menceriakan hidupmu
senyumku menjadi penawar paling mujarab
kini,tangisan dan wajah kelamku
yang kau dambakan

kau kah yang ku kenal dulu?
kau kah kekasih sejati itu?
mana hilang janjy manismu?
kata-kata jiwang yang tak pernah lekang dulu
i love u,i miss u,i need u,i cant leave without u
MANE??

dulu kau genggam erat tanganku
kau peluk pinggangku
kini kenapa aku perlu seakan
melihat kau menggenggam erat tangannya
memeluk erat pinggangnya
siapa kah dia?
penghuni baru hatimu?

p/s : puisi ini,hanya rekaan semata-mata..tidak ade kene mengene dengan yang hidup ataupon yang telah pergi.nie poem lame actually..
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

two simple toturial without pin

yeah!!without any pin oke!!wa cakap sama lu...hhaha
tak caye?cayelahh..mmg betol pown saye tidak menggunekan sebarang pin
come and watch this videO oke!!

same style but little bit diffrens actually..




ngeh3...
tue jelah!oke...bai!
assalamulaikum


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

hati aku.

hari ini,idup aku tak tenang seperti selalu
aku dah cube untuk tersenyum
berceloteh macam takder ape yang berlaku
macam aku lah orang paling happy kat dunia nie
but....useless!!
aku rase sangat teruk sekarang
yeah!mungkin terlalu besar kesalahan aku tue untuk die
tapi aku manusia biasa, yang tak lari dari kesilapan itu
YA ALLAH,aku sendiri tak tahu
aku tak tahu ape lagi harus aku buat
mungkin aku perlu diamkan diri?
atau mungkin aku perlu face it on?
tak pown just terus pretend dat
NOTHING WAS GOING ON
i dunno! i dunno! i dunno!
give me the best way YANG MAHA ESA
hanye kau jea yang tahu
what should and shouldnt
mungkin aku bukan yang terbaik!
but i'll try my best lolx!
sumpahh aku rase down giler sekarang nie
aku harus move on
kalau die dah tanak aku ader dalam hidup die lagi
im just leaving!yeah!im leaving ='(
AS U WISH my dear
aku tak mampu nak menaip lagi
mate aku semakin kabur
TANKS FOR EVERY SINGLE THING THAT U HAVE DONE BEFORE.
YOUR HAPPINESS IS MY PRIORITY!

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Friday, July 22, 2011

meh ejas awek berbaju kurung!

assalamualaikum.
sempena hari JUMAAT yang penuh barakah ini,saye teruja dengan sepenuh jiwe nak buat entry pasal gadis-gadis yang berbaju kurung. bukan sebab hari ini saye memakai baju kurung *bajet nak bgtau semua orang ak pakai baju kurung. tapi sebab sangat-sangat suke tengok gadis berbaju kurung,pastuh pakai crocs ke,plain shoes ke..camcecOMEL jer en?tak caye?jum kite tengok betol ke tak ape yang saye ckp nie.meh kite lihat GADIS-GADIS AYU BERBAJU KURUNG.
rase cam nak buat COMPETITION LARH PULAKS!tapi sebelum itu saye nak mintak maaf sebab saye terpakse ambil gambar-gambar gojes mereka biler bebaju kurung.kang klu letak gambar saye kang kate cam nak ''masuk bakul angkat sendiri plak en''

si manis yang bertuah menjadi pilihan kalbu saye..

IRMA ADIRA 
actually gadis ini rakan fesebuk saye,tapi die sangat baik dan cantik.sangat selesa biler chat dengan budak cantek nie oke.Nie IRMA nyer link fesebuk http://www.facebook.com/profile.php?id=100002590738082. check it out..SHE'S PREETY AND FRIENDLY

NORAZLIN ROSELIE
anak pakcik roselie nie sangat comel oke!putih..gebu..nie bestfrenz forevah aku deh!hekhek..SEE die sngt manis berbaju kurung..nie fesebuk die.http://www.facebook.com/alynrosly Boleyh je kalau nak add die..shes very kindhearted person.SUMPAH!

BEMBEM LENSA
heee..nie kawan aku yang paling sweet sekali,die akan ader dengan aku kalau aku perlukan..die single..klu nak tackle meh add die,die kawan dengan semua orang..THATS HER http://www.facebook.com/profile.php?id=1650394161


MUAZATUL ADAWIYAH
very nice name just like owner..ehehe..muaz..muazz..muazz...yang pakai baju warne putih tue muaz,sebelh tue her mums la..tue lah orang kate,dari luar kite blh nmpak kecantikan dalaman nyer,itulah muaz..die cantik luar dan dalam..beruntung sape memiliki die satu hari nanty.http://www.facebook.com/muaschan nie fesebuk die.

SARAH ROSLEE
she's chubby,and cute..she's nice..*suke giler kalau tgk die berbaju kurung..http://www.facebook.com/sarahroslee check it out!

MEET MY SISTA -MIA NAZATUL SUKMA
yes!tak sesenoh sikit,tp aku tak peduli sebab i noe her better than u olls..korang akan suke kalau korang kenal die,she's preety and yeah!hell owhsem!ilovemia.the best sista ever!http://www.facebook.com/mianazatulsukma add larh die..kalau tak caye..betape baiknyer die.

FATIN AQILAH
ha..nie budak kecik..manyak baik atie ow..die sangat setia kawan..sangat cantik..putihhhnyer hati die macam putihnyer die...i'm her lover...http://www.facebook.com/nurCollections

PUTERI DAMIA.
*cheh nak jugak masuk en=p. takpe lah dik non nak syok sendiri sat..nie aku..ok bai!

ha...cair dak?cair dak??nie lahhh sebahagian kawan-kawan aku yang sangat sweet biler berbaju kurung..bukan nyer takder lagi,ramai sgt tp nie jela yang aku pilih buat mase nie..

P/S : SAYE NAK BUAT CONTEST AKU SUKA BAJU KURUNG.SAPE SETUJU??

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Thursday, July 21, 2011

die cikGU bahaSe inggERis saye

=D hai kawan,kawan..
ASSALAMUALAIKUM!kite nak cite kat sini tau,arinie kan kite baru sedar something yang kite tak sedar before nie,KITE ADE CIKGU BAHASE INGGERIS yang sentiase betulkan kite kalau kite salah speaking *malu sgt nak mengaku,tapi harus ler sebab dah kenyataan im not good in english,broken abis ok! actually kite nie,takder lah bengap sangat english,boleyh jea kalau awak nak suruh kite buat karangan 700words..TUE POWN WORST WORD LA..haha..masalah kite actually
-jarang menggunekan bahase inggeris sebagai bahase perantara.
-tidak yakin untuk speaking london
-segan untuk salah
-takot kene ejek.

FOR YOUR INFORMATION. english saye mmg teruk and akan nampak lagi worst biler saye bercakap menggunekan ayat-ayat sastera english!heeee..-.- maluu nye nak kene buat pengakuan cenggini oww
tapi sekarang kan,kite kerap nak gune bahase english tau,bukan sebab ape..kite ader cikgu baru tau,yang always dengan kite n akan betolkan english kite,actually masalah kite,adalah SEBUTAN!mesty ramai jugak yang bermasalah demikian kan?
saye ader petua nie..
-korang belasah je,cakap jea asal boleyh n asal ader bunyik
-try talk with someone in english!see..i can write it very well=p
-jgn malu kalau orang tegur english korang broken.ucap THANKS 
-carik boyfrenz cikgu english *macam zeeoe arief si boyfren tuff=p

AYAT-AYAT COMMON YANG AKU SALAH CAKAP
-orang ucap thanks damia for the approval
-UR PLEASURE
actually MY PLEASURE
-annoying * ayat nie sebutan aku memang terok aihh,tak tipu
-as your wish 
as you wish

selingan gambar untuk hari ini.
time nie,baru lepas abis kelas film bisness.sngt gugup utk presentation ok,english broken abih oke..tpi kali nie THUMBS UP for us

kat pavi,muke tak besalah n sangat tak terurus kerana si suami tidak kunjung tiba *chewah,memain je!tggu encik xeexoe saye lah

jumpe hana tajima lagi!yeay!*bukan aku perasan tpi nie lah caption si kacak kesayangan aku nie untuk gambar nie..comel en=p. auwwwww!

i love this shoes,i really adore it for quite long time ok!thanks b..

ITU SAJA untuk hari ini,saye sangat gumbire,saye mau tidor dengan tenang..
SELAMAT MALAM SI BECOK DAMIA

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Wednesday, July 20, 2011

ENGLISH DAN SITI NURHALIZA

kalau dulu,SITI NURHALIZA,iaitu kite punye DIVA Tanah Air,sangatlah looser biler cakap bahase inggeris,tapi sekarang..die dah buat lagu dalam english tau,bukan tue aje..siap otw nak buat album english lagi..superb!syabass..meh dengar lagu die yang wat aku dengar dekat 10x tanpa henti..sedapp oke!enjoy


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

kenAPE berHIJAB

tarangg!!(seperti petunjukkan silap mate) presenting PUTERI DAMIA...boooo..alamak!orang boo la pulak..
haha..sorry la,agak ANNOYING sikit pangai aku nie kengkadang..kebetulan malam yang dingin sepi menyeleputi diriku ini..sedar tak sedar,pejam celik..pejam celik..duk dik duk dik..dah almost 3 month aku bertudung..ALHAMDULILLAH..begitulah pantasnye masa berlalu meninggalkan harihari yang ranjau berliku*dah kate dah,aku agak annoying malam nie,serabut sikit

sejarah mule tercatit apabila si TAMIA nie mule memakai tudung kembali..*kau pk kau fames sampai ader orang nak jadikan kau bahan sejarah?jangan mimpi wei! dah besar kan saye,dah dopuloH tauN 20tahun,* biaselah orang pelat memang cenggitu dik non. kat sinie ader kronologi aku setat pakai tudung..

oh hell yeah!nie lah saye time memule menjinakkan diri memakai tudung..nampak cam makcik kan?mmg saye kene kutuk time nie..time kasih pada yg mengutuk!KORANG WAT AKU LAGI SEMANGAT

actually aku bukan pakai tudung sebab fesyen,cume aku mengikut fesyen n peredaran supaya aku berjalan seiring dan tidak tertinggal ape-ape..UPTODATE lah katekan..takder la nanty orang ingat umor aku 30 en,sedangkan aku baru 17=p
p/s : bagi yang mempersoalkan,kenape pakai tudung tetibe?
mimpi nak kiamat ke pakai tudung?
boyfriend awk suh awk pakai tudung?
ikhlas ke awk pakai tudung?
awk nie nak pakai tudung sebab ikhlas or fesyen?
dan macam-macam soalan lagi yang saye terime dan jawapan saye,hanye senyuman

sekarang saye jawap yea!
saya SI TAMIA pakai tudung sebab saye rase dah tibe masenye tudung ini terus menutup rambut saye yang dah agak lame terdedah.(FULLSTOP)
yea,saye paham..korang tanye sebab korang CONCERN,sangat suke orang yang concerN yeah!
TERIME KASIH KAWAN-KAWAN YANG CONCERN.

SEHARI BERSAMA ANAK-ANAK SETAZAH

oke,gambar kedua nie,menceritakan tentang betapa gojesnye aku time tue!preeettt!!!
hehehe..actually time nie,aku tolong akak ipar aku untuk mengendalikan kem motivasi untuk budak-budak kafa yang nak amek UPKK.nie adalah kali kedua aku memakai tudung,aku mule rase seleSa yea!keyakinan diri MULA meningkat.*aku adalah manusia yang paling tiada keyakinan diri
alhamdulillah selepas mendapat dorongan ramai,aku terus melangkah dengan yakin untuk terus menutup helaian rambutku yang kian rapuh=p

posto : anything juSt ask me oke!




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Tuesday, July 19, 2011

abortioN

Masyaallah!menggugurkan kandungan adalah satu dosa besar,dahlah korang dowk berzina,dah puas,dah sedap pastuh ko senang-senang nak suh pempuan gugurkan kandungan,tanak bertanggungjawab..hei3!mane letaknye hati nurani kaw sebagai seorang khalifah di muka bumi ini wahai cucu adam?ko sedar tak dose besar tue?tak cukup dengan zina,kau bunuh janin yang tak  berdose itu..ape yang kau nak jawab di akhirat nanty?aku sangat terguris dan terhiris biler kes-kes macam nie keluar...macam semalam aku tengok cerite flat 3A tue la..serius..aku touching giler,aku tak takot tengok cerite tue,tapi ayat-ayat dalam cerite tue buat aku terpikir,macam nie ke manusia zaman sekarang..
''abg bukan tanak bertanggungjawab,abg cume nak anak yang sah dari hasil pernikahan kite''
WTF
wei2!!kau dah sedap,dah buat anak,dah suh awek kau gugurkan,pastuh boleyh kau buat ayat simpati polan macam tue?aku gerammm wei...

INSAFLAH WAHAI INSAN,DUNIA KITA SUDAH UZUR,TERLALU UZUR..

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

FLAT 3A review

guys!!semalam saye pegi tengok cerite nie dengan my kesayangan sye,akiem,azim,n si cantik mimi..kitorang pegi tengok midnight u olls!cerite HANTU nie..heee!bajet cam berani nak mampus lah kan?MUAHHAHAHAH!ok now sye nak review sikit pasal film nie
main character!
si cantek manis INTAN LADYANA
mak fatin dan ustaz dalam cerite nie(p/s : ustaz pown nak badan sasa skrg ok)
fatin,budak kecik yang kene bunuh sebab nak darah anak dara sunti,die lah hantu dalam cerite tue
nie boyfrenz FIQA,intan ladyana dlm cerite tue..(ANAS)

meh saye cerite sikit psl cerite nie,
CERITE NIE MENGISAHKAN FIQA YANG TELAH MENGANDUNGKAN ANAK KEKASIHNYA ANAS,ANAS YANG TAK BERTANGGUNGJAWAB TUE SURUH SI FIQA NIE GUGURKAN KANDUNGAN!(aku touching bab nie,ko da sedap,ko tanak tanggungjawab,stupid!!) DISEBABKAN DAH 4BULAN USIA KANDUNGAN TUE,PUNYELAH SEKSA SI FIQA TUE NAK GUGURKAN,(serius,aku ngeri time nie,aku bayangkan aku kat tempat fiqa,sgt ngilu ok!mintak simpang)
SEE!!GILER KAN??YA ALLAH JAUHKAN AKU DARI PEKARA SEBEGINI

BERMULELAH PENCERITAAN DISINI.
Fiqah mula dihantui perasaan bersalah dan fobia. Ratna, kawan baik Fiqah mengajak Fiqah berpindah di sebuah flat murah bersamanya. Tanpa di ketahui Fiqah , rumah yang didudukinya itu adalah rumah seorang dukun bernama Kang Suman yang di percayai telah menculik dan membunuh Fatin, seorang kanak-kanak yang tinggal berhampiran flat tersebut.


Kang Suman menghilangkan diri sama dengan hari kehilangan Fatin. Pelbagai usaha mencari di lakukan oleh ibu dan bapa saudara Fatin iaitu Wahyu, namun tidak berjaya. Di rumah, Fiqah kerap kali di ganggu. Pada mulanya Fiqah mengesyaki itu adalah perasaan trauma terhadap pengguguran yang dilakukannya namun setelah beberapa lama baru dia sedar dia telah di ganggu oleh roh kanak kanak. Fiqah memberitahu Ratna tetapi Ratna menggangap itu hanyalah perasaan Fiqah. Pada suatu hari, Fiqah ternampak ibu Fatin sedang berkeliaran di sebatang pokok yang dihiasi dengan gambar dan origami. Dia seperti sedang bermain dengan anaknya. Fiqah berjalan ke arah pokok dan melihat gambar Fatin. Terkejut Fiqah apabila hantu kanak kanak yang asyik mengekorinya itu kelihatan seperti Fatin. Apa kaitan Fiqah dan Fatin? 

mari kite saksikan yea!!hehek!!



LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

dose fesEbuk dan alam Maya

kenapekah saye buat entry macam nie?takk..bukan macam tue,buat fesebuk,tweeter,laman sosial yang lain2 tak berdose actually..tapi dosenye datang apabila..

-PENIPUAN 
ya ampun,ini sering terjadi kok jah!bentuk penipuan yang bagaimana saya maksudkan?
SITUASI PERTAMA 
seorang gadis A meng'add seorang gadis cantik lagi comel dan baik hati
apabila di approve,si gadis A pown wall la gadis cantik tady
''gadis A : hai preety,tanks for the approval!awak cantik sangat..
comment : haii gadis A!!my pleasure,awk pown cantik jugekS!!

yang kadang-kadang tak menahan,die punye puji mengalahkan ape tah!tapi dalam atie,die bukan ikhlas sangat,ha kan kat situ da dapat dose kering kan??depan kemain g,cantek nyer la,gojes la,cute la(common) words)..pastuh time beborak ngan member,ko tau tak!ade la sorang budak pempuan tue add aku,ntah pape gambar die,tak cantik langsung!(padahal tady kaw gak yang puji) tapi yela,da orang puji,takkan la kite nak kerek lak,takpe rasenye kalau korang tak puji dIe balik pown TAKPE,just ucap THANKS!
p/s :actually nie penipuan yang membine,kadang-kadang takpe..atleast dapat bakar semangat en.kih3~
cume kalau kene puji tue tayah rase hebat sangatla..kadang-kadang orang tak maksud kan sangat pown..ngeh3!!

DUIT ONLINE FESEBUK!!
ha nie lagi satu yang seringkali buat aku terbakor,dalah aku online gune BLACKBERRY (bajet) pastuh kan hamba Allah yang sibuk nk jadi kaye atas duit orang lain nie dowk tag ha gambar-gambar yang menunjukkan duit dorang belambaks!

dah kalau gambar kat macam kat sebelah nie,dah komfem-komfem kite gelap mate n percaye kan??tapi sebenarnye tahukah anda,benda-benda nie semua adalah haram dan tipu semate-mate,ini kerana actually korang sedang menggunekan taktik menipu n bermain dengan kate2 manis biler nak dapatkan duit sebanyak ini,TRUST ME!!its like MLM ok!!die tipu korang,korang kene game orang lain!ha macam tue la..
CONTOH AYAT : korang nak kaye?pm saye..padahal die tak kaye pown,tipu dowh!mane ade orang buang mase on fesebuk blh dapat duit free2 camtue,baik semua benti keje ngadap fesebuk jea en=p

p/s : pada yang join benda nie,sorry...aku tak suke,nak duit kerja sudah..ok?

GAMBAR KETERLALUAN.
ishh~
nie lagilah dose kering,tp yang tengok dapat dose sedap,kenape macam tue??cube korang bayangkan,yang pempuan blh upload gambar MASYAALLAH seksi giler kentang ok!siap ader piercing sane sini,sampai kat pusat pown ade,pastuh mule nak showOFF en!actually aku tak kesah,tapi kan sekarang nie mcam dah jadi trend,lagi satu bergambar dengan minuman keraSS!HELLO,ASSALAMUALAIKUM! (jawab kalau islam) ha tau pown islam en!tapi yang korang g bergambar dengan minuman keras tue watpe nok!!aiyoooo...BANGGE SAngat ke??isk!HEBAT EAH??OGH!!!STAND FOR oh!!GILER HEBAT. acctually macam-macam lagi style begambar..nampak lurah,nampak ini nampak itu.YES!aku tau korang cantik begamba macam tue..ikut korang la..yang bogel o separuh bogel tue,pakailah baju sesopan sikit yeah!TRIME KASIHH


 sebenarnye,banyak lagi dose-dose kering yang kite buat tanpa kite sedar,aku tak sempurna dan pernah membuat kesilapan,tak salah aku ingatkan kawan-kawan kan??tak suke maafkan aku,kalau suke follow lah~

BUCKETS OF LOVE

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Sunday, July 17, 2011

MONTE CARLO OHSEM!

hai guys!!2days past i and my beloved boyfriend MR X|A and my sweeties twee-ties friends MISS BEMBEM going to BB as usually for watching HARRY POTTER not HARRY PORTER =p oh man!my english is so suck! dah2 aku cakap melayu je k!t tak pasal-pasal korang gelakkan aku,lagi-lagi MR X|A aku tue,oke2 aku mengaku,aku tak pandai speaking..yeah!aku MELAYU yang makan SAMBAL BELACAN,mungkin terlebih sangat so lidah aku sebut pekataan-pekataan tue pown in MALAY VERSION LA..mak sorry,adik tak pandai sangat cakap ENGLISH cam mak,haih -.- sangat sedih woo..mak plak power speaking..ish!awat hang nie teruk sangat cik PUT oii..dah,lupekan pasal aku tak reti cakap ENGLISH..skg nakk habak kat hang semua pasai crita MONTE CARLO yang OHSEM n wat atie aku berbunge-bunge and yang pasti keluar wayang dengan muke habis bahagia,macam orang baru dapat CINTA BARU.
TARANGGG!!!NIE POSTER MONTE CARLO 
(Selena Gomez sangat gojes ok,dalam bahasa English..she's so gorgeous!!wink~)

film review..
cerite nie pasal selena (GRACE) lepas grad, die nak pegi trip tau ngan die nyer bestiesh(EMMA),pastuh last minit,mak and ayah tiri die suh bawak kakak tiri die (MEG) dorang tak ngam,pastuh sampai kat PARIS trip tue jadi worst sangat,at last dorang kene tinggal bas mase dorang g melawat MENARA EI'FEIL  then si grace rase worst giler,tetibe dorang..... ha nak tau??pg tengok pg..seyeshh best!sumpahh..swear pok!

nie ade gambar sikit..

nie la time dorang kene tinggal bas tuh!sian giler time nie

nie watak kedua selena (clodie) kowt,tak hingat lolx

see..time nie dorang kene g ball room,cantik giler oke!saye minat emma..she's hot like me..
cheh!tetibe en..

emma & owen

meg & riiley (really sweet)

nie pasangan selena dalam cite tu!!giler kacak,dapat tak carik lain dah..haha

oke dah!nak lebih g..pegi lah tengok..tak rugi tengok sebab cerite nie ader pengajaran,ader nilai-nilai murni yang diterapkan n ader mesej sendiri yang ingin disampaikan...

LOVE.LOVE.LOVE


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

TIPS CANTIK - badan cergas seharian

awk mesty lesu kan,kalau bangun lambat lepastu kipas angin buat awk punye badan rase pegal-pegal atau sengal-sengal.saye pown same macam tue wak,kat sini saye ade satu petua simple but its prove by my self.awak bangun pagi,awk jangan gosok gigi dulu,awk jangan makan pape dulu tau..mari cube petua nie..

1. ambil seketul garam jantan (garam kasar)
2. segelas air putih..tanak air warne-warni k?
masukkan garam dalam air tue,lepas tue selawat nabi..dah cair garam tue,minum >.< 

SELAMAT MENCUBE!

LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Friday, July 15, 2011

hijab tutorial III

actually tutorial nie,saye buat time tggu mak datang pickup dari Port Dickson,selame 5jam saye tggu,sebabnye Jem yang melampau,gara-gara BERSIH ..enjoy >.<
sorry,mud kurang sebab tggu lame sangat..
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

WAKE UP FROM UR SWEET LOVE

yati :YA allah,kenape lahh kau benarkan die rabe kau lina?
lina : aku da penat nak marah,kadang-kadang dah terbiase,so biarlah
yati : kau kan bertudung,mane pkrn kau?agama kau?........

ha,berdasarkan dialog diatas,betapa tak berfikiran warasnya seorang perempuan,yang bertudung itu apabila harga dirinya di permainkan oleh kekasih sendiri,

'hei cik adik.kau ingat die sayang sangat ke kat kau bile die rabe kau?howww...so sweet!!

sumpah saye marah giler,biler seorang gadis boleh berkata begini yea..sekarang mane pergi boyfriend kesayangan intan payung emas kau tue??dah lari balik Siam?ker dah pergi kat another girl untuk dirabe??
sedarlah sayang,kalau die sayang awak,die takkan sewenang-wenangnye rabe awk ok..TAKKAN...
saye tak dapat buh gambar dalam entry nie,sebab..MEMALUKAN!!
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT

Tuesday, July 12, 2011

SHE'S!DAMIA..IS LUCKY

YES SEBAB AKU COMEL!!OMG!!!
hahahah..tak leyh blah...
sekadar gambar hiasan ok,minah mane tah aku hamek nie=p


hahaha..entry title mang tak leyh blah en?act,ak terfikir,betapa betuahnyer aku nak dibandingkan dengan makhluk ALLAH di atas muke bumi ini..ALHAMDULILLAH..terima kasih TUHAN,
terlalu banyak kelebihan yang kau berikan pada hambamu yang sangat mudah lupe diri ini

,MASYAALLAH,aku masih diberi banyak kesempatan setelah ape yang aku pernah buat dulu..aku terlalu alpa dan lupe kan DIA, penciptaku yang sebenar.dan DIA cinta sejati aku.Bukan cinta LELAKI yang aku sendiri tak tahu sedalam mana.Semalaman aku tak tidur semalam,aku MUHASABAH DIRI aku sendiri.aku tanye,pelbagai soalan yang terungkai dan aku mengalirkan air mata...YA AKU MENGALIRKAN BUTIRAN AIR JERNIH yang keluar dari mata aku sendiri.(p/s: takkan mate bembem yang tengah membongkang tue pulak,btw tanks bem bagi pinjam bb YES nie,iklan jap..ok sambung in character)
KENAPA AKU KATE AKU LUCKY?? ATAU BERUNTUNG?ATAU BERTUAH?ATAU FONG SHUII
(abg par balik perlis)wink~
nie kerana,aku mempunyai abang 5 orang,seperti pahlawan HANG2 zaman dulu,orang lain ader?(erk!mmg ader la kan?tapi tak semua dpt) tapi dorang takdek hang,dorang semua SHAH tau..
aku mempunyai IBU BAPA yang sangat-sangat penyayang dan sentiase memenuhi keperluan aku,mungkin aku terlalu dimanjakan,tapi normal lah kan,aku anak last wei!lagipown,satu-satunye doterr mereka..mau tak sayang!!AKU LAH EMAS,AKU LAH PERMATA,AKULAH RACUN DAN AKU JUGALAH PENAWAR.chewah!!heee..yang aku ingat,semua yang aku nak tak pernah tak dapat,dari benda yang kecik2..sampaii benda paling besar yang pernah aku dambakan. (MAK ABAH,TANKS!!!)JASA MU tidak terbalas-.-
ADIK SHAYANG MAK ABAH TAU!!
dorang adalah yang terbaik bagi aku,
ABAH,memang tak kuat membebel and sangat penyayang
MAK sehari aku tak dengar suare mak,aku resah!sumpah!


sebahagian femly aku..ade jugak yang da pergi..

terlalu banyak kalau nak ikutkan yang aku nak aku dapat,ALHAMDULILLAH..


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT