Thursday, June 2, 2011

LUMPUR OHSEM!

arhh..leteyhhnyer...da petang,da kol 6 lebeyh,tp aku sangat-sangat ngantok dan leteyhh la..haihh...nk tau nape aku leteyh?ha..arinie,ak dapat pengalaman baru,aku pergi masuk hutan bakauu untuk mencarik SIPUT SEDUT,sebab mak aku teringin sangat nak makan,bukan ta mampu nak beli,tapi sebab kat pasar takder SIPUT SEDUT nie =,=
okeyh!memuler dalam kol 2petang cenggitu,pas zohor,ak tengok abg aku,abg ba ngan abg boy siap-siap,pastuh aku pon sibuk tanye,abg nak g mane?nak ikut?buleyh?buat muke simpati giler kucing~
pastuh abg aku pown cakap,ha pg la siap,kite pg carik SIPUT SEDUT,tapi mak aku tak bagi,aku pown wat larhh suara sedih,mak orang nk try something new,dik banyak nyamok dik,t kang ko ta tahan,kulit ko tu sensetip..haiih!ak pownn cakap takper~aku ngan semangat nyer sarung suar askar aku,suar kesayangan bapak aku dari form 3 suar tue da berkhidmat towk aku..aku pown kemas-kemas,dorang gelakkan aku,dan berkata
abg pa : dik ko nak g mane?ko ingat dlm hutan tue shopping complex?
aku : ala,takper r..biase jea r nie,bukannyer cecantek pown,haih..
abg pa: ha..yelah2,jum
pastuh time kuar tue aku takder kasut boot tinggi cam dorang..aku pakai slipar jea r..
pejalanan mengambil mase lebih kurang 10 minit jea dari rumah aku,memang sunyi giler~hahah kate hutan en=p
memperkenalkan, abg boii!!
abg pa (abg sulung)
hamek kauuu seketul muke ta make up langsungg!
heii!tue kaki aku larhhh,terok en?gatall giler kucingg..seyeshhhh!!!!pedih pownn ader~
nie larhh tempat carikk SIPUT SEDUT tue~
si comott momoot puyen~
mencuciii kakii yg da luke-luke and gatall sangat,hanye mampu tersenyum=)
sumpahh panasss gilerrr,tappi aku bangge dapat tempuhh,da ternyate aku bukan budak lembik
sesungguhnyer,mendekatkan diri dengan alam adalah sangat-sangat seronok dan bermakne buat aku,dengan cara nie la,,ak dapat belajar erti susah, nak carik duit..korang ingat senang ke orang kat pasa tue nak jual dapat siput sedut,dats y dorang jual mahal,susah weii carik,memerlukan kesabaran yang tebal,jiwe kene kental,ha,jumpe 2 ekor ular time mencari nie,nasib ta pengsan!haih!dapat memupuk sifat sabar dlm diri sebab,nak carik bukan dtg je terus jumpe,tp kene mencari dengan teliti..
ape-ape pown,lumpur tue sangat OHSEM sebab act lumpur amat baik,yang ta baik adalah luke-luke kat kaki dan tangan aku~
bUBYE!!
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT