Saturday, October 1, 2011

SAPE DIA SEBENARNYA?

hahah....title entry bajet nak gempak jea en..padahal tak pown, actually sangat-sangat dan sangat bosan. kat rumah sorang-sorang, dah puas duduk, berdiri, baring, meniarap, melentang, golek-golek, guling-guling... macam-macam cara *annoying giler* saje nak cerita pasal diri sendiri, yang tak pernah aku taip kat laptop gojesh aku nie, yea! betoll..tak penah taip pasal sape aku yang sebenarnya..
JENG..JENG..JENG..
aku adalah...
 PANGG!! Adeh..sia-sia kene tampar.. sorry..sob.sob..! okeyh..okeyh..aku serius sekarang nie..
name aku PUTERI NURFARAHAIN , anak perempuan kepada makcik zah dan uncle kasim * jangan kecoh nak ejek kasim selamat, aku tumbuk nanti, kepantangan tue* sekarang aku berusia 20 tahun, dah 20 tahun aku hidup kat muka bumi ini, alhamdulillah masih meneruskan hidup..

aku ade 5 orang abang, yang mereka sekarang dah agak tua, ini kerana jarak umur aku dengan mereka-mereka sangat jauh woo! *fushhoo* oke-oke..aku lebih serius sekarang. k aku ade 5 orang abang kan? *bape kali nak mention* abang 1st aku kembar, *so 1st and second la* 
meet my 1st brother, 
MUZAFAR SHAH
39 tahun
married
his twin
BADLI SHAH
39 tahun
married
MUAZAM SHAH
37 tahun
married
BADRUL SHAH
33 tahun
widow
IRWAN SHAH
26 tahun
single
nie sayelah...*wink*
PUTERI NURFARAHAIN
saye...single lagii..
wahahaha! seyeshla nie!

oke sambung cerita pasal aku lah kan? dulu masa aku umur 5 hingga 6 tahun, aku belajar di tadika kemas, depan rumah je, selalu je bawak lari bitamin *vitamin* dengan ika anak cik piah selang sebuah dengan rumah aku, die kawan baik aku, kitorang kawan sejak kecik tau, kau kutuk aku, aku kutuk kau, tapi tak pernah gadoh lame, tapi frust sikit arh, time aku buli dengan *** takder orang dengan aku, sedih tak? tapi takpe..aku tak kesah, aku kan kuat.akhirnya ika kembali ke pangkuan aku, chewah!
then masuk skolah rendah, memula aku sekolah kat SEKOLAH RENDAH PORT DICKSON, sekolah tu dalam bndar port dickson tu lah, urmm..haah! dalam bandar, kat sane aku sekolah dari darjah 1 sampai 3, kat sane juga aku ade kawan dalam kelas melur, name dia, Isma, Anip,Zuraidah ngan Rafidah, tapi sekarang aku kontek dengan zue jea, sebab tue jea rumah dekat. after that, aku ditukarkan ke sekolah RENDAH KEBANGSAAN LUKUT, sekolah baru tau! dekat sikit dari rumah. so aku sekolah situ,aku jadi pengawas, yang nerdy, pakai spek mata bulat, macam sakai sikit arh..heheuk!
zuraidah, nadira, aku , ika
nie ejat, kawan dari skolah rendah jugak! wee
kami satu kolej sekarang..
dia amek architecture

naik menengah aku sekolah kat sekolah menengah kebangsaan Lukut, sampai form 3. kat sekolah tue lah, memberi erti kesengsaraan bagi aku. aku kene buli terok.. biasalah, aku buruk,semua lah nak buli aku..aku tak tahan, betul, sampai aku fobia nak g sekolah. si pembuli selamat berjaya kawan..:) kau buat aku kuat doe.aku dah boleh hadap macam-macam, kau bagi aku praktikal yang hebat sangat. TERIMA KASIH tapi aku ramai abg angkat tau, kat sekolah tue, mesty korang cakap, tak cukup abang ke nak berangkat-angkat.. tak lah, i mean, aku anggap macam abang sendiri.takder feeling-feeling la nok! and aku ade akk angkat dua orang, wani ngan pyka.. kak wani, dah kawen, and sekarang tak jumpe dah, kak pyka dah jadi cikgu tau, she so sweet. 
sweet kan kakak aku sorang nie? dah kate dah..

pastuh aku masuk sekolah TEKNIK PORT DICKSON, sekolah yang buat aku jadi havoc dan pandai bergaul dengan orang. seriusly, budak-budak kelas aku semua pempuan tapi takde pun yang busuk hati, kat sane aku amek PENGURUSAN PERNIAGAAN, 
femly besar aku..
they are apart of me, they are my soul, my sweet memoirs ever..
i love PPN.
*tetiap minggu kitorang menang untuk keceriaan*

then after sekolah ingat nak kawen, tapis sebab takdek calon, aku meneruskan pelajaran la:p 
di KLMU dan sekarang aku masih disini, meneruskan diploma BROADCASTING AND FILM.

EVERY STEP IM TAKING BEFORE, BUILD MY SELF NOW.
AND NOW I CAN SMILE WHEN I LOOK AT MY SELF


LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT