Thursday, October 6, 2011

JOM DIET SIHAT : butter prawn salad.

Arinie puteri nak ajak korang diet yang sihat dan sedap..
tapi takmuh la korang ikat perot, ikat pusat,ikan rambut takpe..heheuk!
so today mood pown ok, so rajin nak masak,
bangun pagi dah buat sarapan untuk family *sekarang kat kampung*
actually dak comel name fatin inspired salad nie, sebab she's on diet now
and selalu tengok dia update kat bbm *blackberry massenger* pasal diet and diet
puteri agak tertarik la dengan kesungguhan dia
disebabkan puteri memang dilahirkan kurus dan takde masalah berat badan
puteri nak share kat korang yang mungkin ada masalah and tatau nak wat camane kan
meh puteri share meh! ngeee

BUTTER PRAWN SALAD
butter *sesudu*
udang *buang semua kulit ok*
kobis
lobak merah
tomato
sos thousand island
mayoniss

cara-caranya :
panaskan kuali dan cairkan butter, masukkan udang yang telah dikopek yea.
goreng sampai garing, sampaii merah udang tue, 
tutup api dan masukkan sayur2 yang telah dicincang/potong dadu
P/S : supaya rasa butter dan udang tue meresap ke dalam sayur
INGAT! TUTUP API
masukkan dalam bowl dan siram dengan thousand island dan mayonnis.
P/S : ikutlah nak banyak mane, ikut korangla..

Begini lah rupenye.
makan banyak mane pown tak gemok
kalau tak suke udang, boleh buh ayam.
boleh jugak buh telur atau ape2..
janjy yang tak berlemak.
 SELAMAT MENCUBA!




LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT