Wednesday, October 5, 2011

5 things at facebook

hai, selamat malam..
disebabkan malam nie aku sukar hendak melelapkan mate *orang tue, da lena dibuai mimpi dah kan?* aku takder ape nak buat, *sebab takde mud nak wat pape* aku pown mengambil keputusan untuk menaip di blog aku nie, actually aku nk buat luahan hati sikit pasal sikap-sikap pengguna laman sosial facebook *satu-satunya laman yang aku still stick until now* actually kat facebook kite akan jumpe macam-macam perangai yang kadang-kadang kan kaw rase nak tampar je sampai die pengsan, serius doen,betul aku tak tipu, sebab aku rase macam tue kadang-kadang. rase nak lempang-lempang je. dush!dush!dush!

hehehuk!
sememangnya laman sosial facebook ini direka khas untuk tambah kenalan, tapi kadang-kadang sikap-sikap seperti berikut mengundang amarah sesetengah pihak

1. add friends as collection - mostly kebanyakkan orang cenggini la, add as friends but memang tak pernah tegur, request kemain lagi en, tapi bile dah di approve, buat bodo, lepas tue, bajet kat kawan-kawan friend list aku bederet, beribu lemon, siap buat fan page lepas tue. setaill habis kan?
2. sindrom inbox - ha, nie selalu terjadi bila laki / pempuan tue, dah ade bf/gf. approve je, terus inbox! memang tak bnyk bunyi da, cecepat jea inbox, cam annoying kan? kau takot sape nampak der? chill bro chill, kalau ko ikhlas dengan gf kau, ko tak kan macam nie, seriusly:p
3. demam IM -nie masalah utama membelengu hidup setiap gadis-gadis atau jejaka-jejaka yang sememang nya bersifat tidak senang apabila di IM dan ditanya soalan yang memang menyakitkan hati, contohnya :
hai awak, ngah wat pe tue *komfem la online*
awk busy ke *memanglah tak busy, kalau tak memang tak online*
bf tak mara ke nie * kecoh,berkawan je kan? tayah byk bunyi*
nak no telefon awak blh * memang tak dapat la der*
pastuh biler ta layan, awak nie sombongla, apela..puihh!!!

p/s : kadang-kadang aku ambil keputusan untuk senyap terus -.-"


4.like status orang - ade jugak yang gemar like semua status orang, gambar dan lainlain, kalau blh semua nak like kan? pelik saye, uhukuhuk! jangan nak like sangat k?? notification buat byk, komen terus kan senang.
dah tetibe rase ngantok, sebab boring nak mmpus, BB takdek kdt, k goodnite semua

5. flirting - sememangnyer diluar sane ramai jejaka yang perasan single, so that, yang mane ade gf, appriciate jea gf anda, kawan fb, kawan je k? dalam fb nie semua fake je pown, bkn betul, nnty korang gak nyesal, padan muke! huahuahua!

xoxo lotsa love 
simply puteri nurfarahain
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT