Friday, August 12, 2011

PMS rahsia menambat hati wanita...?

Premenstrual syndrome (PMS) (also called PMT or premenstrual tension) is a collection of physical and emotional symptoms related to a woman's menstrual cycle
dipetik dari wikipedia

APE ITU PMS? *sudah pown dijawab diatas yea* 
KENAPE PMS? *adalah tidak normal jikalau anda sebagai seorang perempuan,wanita,gadis yang cukup umur tapi tidak PMS 
MASIH TIDAK PHM APE ITU PMS? * halamak!period sayang,period!* mood : sigh
 BILE WAKTU PMS? *kitaran haid yang betul adalah click disini untuk tahu

selamat berpuase,bagi yang berpuase oke? 

perempuan dengan PMS memang tidak dapat dipisahkan,ibarat irama dan lagu,mata dan hidung,aur dan tebing,siput dan babi.*enough merepek* selalu terjadi pergolakkan emosi apabila seorang wanita,gadis,perempuan *bukan shemale oke* PMS atau erti kata pasar,datang bulan.KENAPA KAH?saye bukan seorang dokter mahupon jururawat,mahupon pakar bedah,jadi saye tidak tahu,apa yang saya tahu saya mengelami pergolakkan emosi ini.

SELALUNYA *apabila haid,* saya akan menjadi seorang yang sangat sensetive, *sekitar 2 3 arie sebelum haid dan selepas 2 3 hari datang haid so jumlah  2+3 2+3 = 10* jokes!! haha..hari dimana saya akan mencarik pasal dengan orang-orang yang berdekatan, atau pon mudah tersentuh dengan orang yang berdekatan *si buah hati pengarang jantung* so memang akan berlaku ketidakfahaman antara kami,memandangkan die orang yang paling selalu saye jumpe,so mmg die larh orang nye!

contoh :
P :comelnye kucing nie *terus pegang kucing tue*
L :sayang!kotor la! dengan volume sekitar 10v
P: terkesima dan terus berjalan tanpa berkata apa-apa,mata mula berkaca.tapi bajet cool je.

akan berlaku monolog dalaman seperti
nape marah aku,aku suke kucing,xpelah aku pegang,kucing kat rumah tue pown tak mandy jugak.
balik rumah dengar lagu" mengapa kau marahku " penyanyi : unknown 

actually benda tue simple je, si L nk bgtau si P yang kucing tue kotor dan si P tersentap sebab sedang berlaku pergolakkan dalaman yang kite tidak sedar *hormonista*

kebiasaan ini sering berlaku. tidak lupe jugak kepada PERIOD PAIN yang sering membelengu hidup ini *sambil memandang ke luar jendela* please go away! ihate  u PERIOD PAIN! tapi die tetap jugak akan datang pada tetiap bulan,contohnya hari ini, bila PERIOD PAIN datang berkunjung, perot akan terasa seperti bengkak akibat ditumbuk oleh IP MAN *i love this movie* pergolakkan di perot juga berlaku yea kawan-kawan dan jugak boyfriend-boyfriend.

pada boyfriend2 yang rase bingung apabila si gadis mengadu domba pada anda tentang kesakitan yang dialami akibat PMS jangan lah mara,dah awak orang terdekat die selalu mesej,karang die mengadu kat laki lain awak cakap die curang..kif3! so ....

TIPS UNTUK MENJADI PENDENGAR YANG DISAYANGI GIRLFRIEND DAN MEMBUAT SI GADIS TERUS MELEKAT DENGAN ANDA!
p/s : walaupon korang da tak bersama,die akan ingat yang kau sangat memahami die (KLMJ)

- nasihat kan si gf anda itu supaya makan ubat
contoh dialog : sayang sakit perot? sayang makan ubat oke.then rest
that is too enough act,the simple way to say,jangan lah cakap macam ini
so?saye nie lelaki mane saye tau nak wat ape,awk ngadu pown tak gune! pfffttt! *common la,nanty satu hari nanti isteri awak sakit,takkan nak cakap macam nie be a understanding man la,baru tambah sayang*

-belikan ubat *kalau rajin atau korang duduk dekat,yang dok jauh tayah lah..jangan over,biar berpada*
contoh ubat :

ubat ini korang boleh dapat kat mane-mane farmasi,guardian,watson,kedai mamak.kedai makan jea takder ok

-tuam perot dengan beg/botol panas, ha kalau da teruk sangat suruh gf korang buat macam nie
perbuatan ini akan buat darah-darah beku dalam perut tu pecah dan tidak tersumbat

jadi lover yang caring akan buat gf kau tergila-gilakan kau setiap hari,tapi harus diingat..JANGAN OVER DOING walau ape pown kau lakukan,jangan over..ok?cukup sekadar tunjuk yang kau ambil berat dan kau sayang kan dia yang sayangkan kau.

''dah jadi lumrah perempuan sukakan belaian dan perhatian''






LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT