Tuesday, July 19, 2011

FLAT 3A review

guys!!semalam saye pegi tengok cerite nie dengan my kesayangan sye,akiem,azim,n si cantik mimi..kitorang pegi tengok midnight u olls!cerite HANTU nie..heee!bajet cam berani nak mampus lah kan?MUAHHAHAHAH!ok now sye nak review sikit pasal film nie
main character!
si cantek manis INTAN LADYANA
mak fatin dan ustaz dalam cerite nie(p/s : ustaz pown nak badan sasa skrg ok)
fatin,budak kecik yang kene bunuh sebab nak darah anak dara sunti,die lah hantu dalam cerite tue
nie boyfrenz FIQA,intan ladyana dlm cerite tue..(ANAS)

meh saye cerite sikit psl cerite nie,
CERITE NIE MENGISAHKAN FIQA YANG TELAH MENGANDUNGKAN ANAK KEKASIHNYA ANAS,ANAS YANG TAK BERTANGGUNGJAWAB TUE SURUH SI FIQA NIE GUGURKAN KANDUNGAN!(aku touching bab nie,ko da sedap,ko tanak tanggungjawab,stupid!!) DISEBABKAN DAH 4BULAN USIA KANDUNGAN TUE,PUNYELAH SEKSA SI FIQA TUE NAK GUGURKAN,(serius,aku ngeri time nie,aku bayangkan aku kat tempat fiqa,sgt ngilu ok!mintak simpang)
SEE!!GILER KAN??YA ALLAH JAUHKAN AKU DARI PEKARA SEBEGINI

BERMULELAH PENCERITAAN DISINI.
Fiqah mula dihantui perasaan bersalah dan fobia. Ratna, kawan baik Fiqah mengajak Fiqah berpindah di sebuah flat murah bersamanya. Tanpa di ketahui Fiqah , rumah yang didudukinya itu adalah rumah seorang dukun bernama Kang Suman yang di percayai telah menculik dan membunuh Fatin, seorang kanak-kanak yang tinggal berhampiran flat tersebut.


Kang Suman menghilangkan diri sama dengan hari kehilangan Fatin. Pelbagai usaha mencari di lakukan oleh ibu dan bapa saudara Fatin iaitu Wahyu, namun tidak berjaya. Di rumah, Fiqah kerap kali di ganggu. Pada mulanya Fiqah mengesyaki itu adalah perasaan trauma terhadap pengguguran yang dilakukannya namun setelah beberapa lama baru dia sedar dia telah di ganggu oleh roh kanak kanak. Fiqah memberitahu Ratna tetapi Ratna menggangap itu hanyalah perasaan Fiqah. Pada suatu hari, Fiqah ternampak ibu Fatin sedang berkeliaran di sebatang pokok yang dihiasi dengan gambar dan origami. Dia seperti sedang bermain dengan anaknya. Fiqah berjalan ke arah pokok dan melihat gambar Fatin. Terkejut Fiqah apabila hantu kanak kanak yang asyik mengekorinya itu kelihatan seperti Fatin. Apa kaitan Fiqah dan Fatin? 

mari kite saksikan yea!!hehek!!LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT