Friday, July 29, 2011

bile perempuan kutuk perempuan!

haii fellas,arinie adelah hari saye yang palingg giler-giler boring..boring giler-giler..rase cam nak guling-guling keliling kondo,dengan perot yang sedang menyanyikan lagu ''keriUk2 aku lapaq" saye cam teringat akan sesuatu yang buat saye teringat die bile saye terpandang gambarnya di fesebuk * ayat da macam jiran depan umah jea dah.zzz!! heee..actually arinie saye terlebih rajin untuk menulis entry,idea sangat mencurahh yea biler perot rae lapar..betul lah saye cakap "biler perot lapa,otak laju berfungsi" *oke!perasann bagus tp tak bagus pown kejap.


gambar hiasan semate-mate nak tunjuk simbolik JELES.

By the way,saye terfikir..kenapa seseorang kutuk seseorang?kenape?kenape?kenape?YA ALLAH kenape kau jadikan hasad dengki ini?ianya sangat menyiksa* dah2,meroyan dah aku arini.sebenarnye aku teringat zaman aku skolah dulu,mase aku kecik dlu..time budak2 baru nak up.sekumpulan makhluk tuhan ini,terlalu membenci aku tanpa sebab..dan terlalu menghine aku.mengkeji aku.sampai aku terlalu down untuk hidup seperti insan lain.

YES ! i do ugly betty ever..aku buruk..aku nerd..spek mate bulat tue menjadi peneman aku semenjak aku darjah tiga lagi.. teringat kejadian dalam bas seorang lelaki bertanyakan.hei kenape kau pakai spek mcm nie?kau buruk tau tak! PANG!! aku rase macam kene tampar jea time tue..


sewaktu aku masuk sekolah menengah kebangsaan lukut. form 1 sampai form 3.itulah tempoh yang paling seksa buat aku,aku sering diperlekehkan.dihina..mujurlah sewaktu form 1 & 2 aku di backup oleh abg-abg senior yang baik giler dengan aku.aku sering diburuk-burukkan oleh sekumpulan gadis itu. sakitnya tuhan yang tahu.

KINI..
mereka mengejar aku,mencarik aku..add aku kat fesebuk *tapi aku tak approve sebab fObia. bukan tanak berkawan tetapi kesakitan yang aku dapat..hanya tuhan yang tahu..ALhamdulillah..aku makin kuat,mungkin sekarang aku bukan gadis nerd itu tapi,GADIS NERD itu tetap aku.sampai sekarang ade sesetengah dari sekumpulan gadis itu yang masih bergiat aktif untuk mencarik tahu pasal aku * mungkin dorang terlalu bosan dengan hidup tanpa mencerca aku.aku maafkan korang..aku tak pernah berdendam..tapi mungkin aku terlalu takot dengan mimpi ngeri itu..inilah aku sekarang...aku yang sentiasa memaafkan apa yang orang buat kat aku.TERIMA KASIH YA ALLAH ,kau kuatkan hati aku walaupun aku sendiri tak percaya dimana aku berdiri sekarang.aku mampu untuk terus hidup...ALHAMDULILLAH. kau masih disitu dengan hasad dengki itu,kau masih disitu tiada apa yang kau nak banggakan dengan diri kau.aku tetap mengorak langkah walau tersungkur menyembah tanah. mak ayah!kau sumber kekuatan yang sentiasa ada untuk aku terus bangun ketika saat aku tersungkur jatuh.

KAWAN SEJATI ADALAH KAWAN YANG MEMBERI KRITIKAN

p/s :tanpa kutukan dan kritikan mereka,aku tidak berdiri disini
LIKE DAN SINGGAH KEDAI ONLINE PUT